reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zapisałam się na jutro,tylko nie wiem co dalej, w piątek mam wizyte w klinice i pewnie się dowiem,najgorsze jest to że sama z siebie poszłam na badania(po przeczytaniu na forum)a lekarz nawet tego nie zlecił:no:wiec to mnie denerwuje ponieważ nie wiem co będzie dalej i czy to że biorę teraz te zastrzyki nie jest na marne:confused2:
Na marne nie bo i tak teraz nie przerwiesz stymulacji. Jesli jestes na poczatku gonapeptylu to sa jeszcze 3 tygodnie nalekkie zbicie tsh bo cudow to nie bedzie przy tak krotkim czasie tym bardziej ze endokrynolog nie da ci odrazu duzej dawki. Ale porozmawialabym z endokrynologiem i ginekologiem czy nie lepiej byloby zamrozic zarodki i podejsc do crio po uregulowaniu tarczycy. Mniejszy problem bylby gdyby tylko tsh bylo wysokie ale ty masz parametry zprzeciwcial ktore wskazuja na chora tarczyce

reklama
Dziewczyny ja dzisiejszą noc spędziłam w łazience na kibelku z miską. Coś mi zaszkodziło albo załapałam tą nieszczęsną jelitówkę. Tak się chroniłam przed nią a jednak.. mam nadzieję, że nie zaszkodzi to maleństwu. Przez te nocne przygody ogarnął mnie strach przed jutrzejszą drugą betą.. Boję się strasznie!

Hi, hi ja miałam taką akcję ok 12dpt. Najpierw mnie 7h mdliło jak nigdy w życiu, a o północy tak mnie przegoniło że myślałam że kibel rozerwie:D Następnego dnia było już ok. Do dziś nie wiem czy to było zatrucie czy wczesny objaw ciąży :)

Kiedy trzymać kciuki? :)
Jaki macie plan na wypadek gdyby w trakcie biopsji nie znaleziono plemników?

@dżoasia jak się czujesz kochana?
Dziekuje ze pytasz, ale Ty o mnie kochana nie mysl teraz, bo teraz to Ty jestes najwazniejsza :) przytulalas w koncu jednego kropka czy 2? Kiedy planujesz betowac?:)
Ja sie jakos trzymam, nic innego nie zostaje. Jutro chyba zadzwonie do szefowej czy jest opcja skrocenia urlopu bo mam niby do piatku ale bez sensu mi tyle w domu siedziec, raczej lepiej bedzie jak zajme lepetyne praca.

Witam:) chorpba mnie poskladala i mam nadzieje ze kropkowi nie zaszkodze.... :errr:macie jakies domowe sposoby na krtan? niestety zaniemowilam wiec lipa straszna .... niewiem czym to zwalczyc. Macie jakies metody ? :o

Dziekuje ze pytasz, ale Ty o mnie kochana nie mysl teraz, bo teraz to Ty jestes najwazniejsza :) przytulalas w koncu jednego kropka czy 2? Kiedy planujesz betowac?:)
Ja sie jakos trzymam, nic innego nie zostaje. Jutro chyba zadzwonie do szefowej czy jest opcja skrocenia urlopu bo mam niby do piatku ale bez sensu mi tyle w domu siedziec, raczej lepiej bedzie jak zajme lepetyne praca.
Wzięłam jednego kropka z nd. Tak właśnie rozmyślam, kiedy mogłabym już zrobić betę. Chyba pójdę w czwartek, to będzie 5dpt. Teraz podjadam ananasa, bo coś mi się wydaje, że dobrze go jeść po transferze. ;)
Ogólnie jestem wyluzowana, aż samej siebie nie poznaję.
Mąż idzie mi kupić nospę max, bo wczoraj zjadłam trzy i tym samym skończyła mi się.

Myślę, że może to być dobre rozwiązanie, żebyś wróciła do pracy. O ile czujesz się na siłach fizycznie.

@tamiza A jak się mąż zapatruje na nd?
Ja mimo pozytywnego nastawienia mojego męża bałam się jak zareaguje jak dojdzie do transferu. Jednak była to zbędna obawa. Jest zadowolony i nie może się doczekać pozytywnej bety. :)

Na marne nie bo i tak teraz nie przerwiesz stymulacji. Jesli jestes na poczatku gonapeptylu to sa jeszcze 3 tygodnie nalekkie zbicie tsh bo cudow to nie bedzie przy tak krotkim czasie tym bardziej ze endokrynolog nie da ci odrazu duzej dawki. Ale porozmawialabym z endokrynologiem i ginekologiem czy nie lepiej byloby zamrozic zarodki i podejsc do crio po uregulowaniu tarczycy. Mniejszy problem bylby gdyby tylko tsh bylo wysokie ale ty masz parametry zprzeciwcial ktore wskazuja na chora tarczyce
Ok nie mam co gdybać:wink:idę do lekarza i wszystko jakoś będzie:tak:
Rozmawiałam też z moją sis,powiedziała mi że ona miała tsh 33 :szok:a jak zaszła w ciąże 16:szok:i lekarz sam się zdziwił że jest w ciąży, także moje przy jej to pikuś;)
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:-) :)

Ja o Tobie z chęcią porozmyślam, bo o sobie to aktualnie nie mam co... Oczywiście każdy ma inaczej, jedno musza to wyleżeć, inni przeciwnie, ale ja polecam powrót do pracy. Mnie to tylko duuuuzo rzeczy do zrobienia trzyma w pionie. Wiadomo - fizycznie nic ponad siły. Ale im szybciej głowę zajmiesz, tym lepiej. I chociaż jedyne co widać z tej perspektywy to rozpacz i otchłań i tabliczka: „koniec życia 100 metrów” to szukaj kochana powodów do uśmiechu. Nawet nieco na sile, nawet tracącego dla Ciebie sztucznością. Ale to pomaga. W powrocie do stanu: „jeszcze bedzie pięknie”

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję za dobre słowa. :*
Przy dzisiejszym transferze mieliśmy z mężem dużo większy luz niż ostatnio. Tak więc może tym razem będzie szczęśliwiej.
Jednak nie nakręcam się. Ostatnio się nakręcałam i nic z tego nie wyszło.
Czy przypadkiem nie miałyśmy obie transferu wczoraj w INVIMED Wrocław :)

Do góry