reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie nie byłam! Ja chyba jestem mocno przewrażliwiona!to ta twoja blada krecha świadczyła ze było pozytywnie?!!
Tak świadczyła o tym , że jestem w ciąży :) na drugi dzień poleciałam na bete ;) A test zrobiłam bo mąż mnie poprosił w niedzielę wieczorem żebym siknela to siknelam i proszę! :) ale była strasznie blada .. A u Ciebie t9 aż po oczach bije! Beta już w poniedziałek także proszę się troszkę rozluźnić ! :)

reklama
Tak świadczyła o tym , że jestem w ciąży :) na drugi dzień poleciałam na bete ;) A test zrobiłam bo mąż mnie poprosił w niedzielę wieczorem żebym siknela to siknelam i proszę! :) ale była strasznie blada .. A u Ciebie t9 aż po oczach bije! Beta już w poniedziałek także proszę się troszkę rozluźnić ! :)
A ja durna kupiłam jeszcze jeden teścik! Oby było tak jak mówisz !

@dzoasia przed chwilą mieliśmy księdza po kolędzie. Pamiętał , że staramy się o dziecko. Zaczęliśmy mu mówić i się rozkleilam. Powiedziałam że nie udało się nam i nie ma szans na naturalne macierzyństwo. Pocieszał i mówi że nas podziwia. W szczegóły się nie wydawaliśmy ale myślę że wiedzial o czym mówimy. Jak wspomnieliśmy o adopcji , to się ucieszył !
Hehe kochana gdzie ty mieszkasz? Bo zaraz sie okaze ze w moim bloku:p
Ja tez.nie wytrzymalam bo sie pytal czy nadal.we 2mieszkamy i czy nam dobrze z tym, to mu powiedzialam ze nie i sie rozbeczalam, zreszta i tak prawie caly dzien placze wiec oczy mowia same za siebie

Dziewczyny powiedzcie mi - od dzis cmi brzuch, nie boli ale czuje jakby obolałe całe podbrzusze. Jak to rozumieć? Jestem zmartwiona, to nie przechodzi...
Odpoczywaj duzo, lykaj nospe, magnez, nieze musi to byc nic groznego ale lepiej uwazac. Mnie od razu brzuch mocno zabolal i polala sie krew, a o takim cmieniu to dziewczyny czesto pisza i to raczej normalne

Kochana do niego podobno sa teraz zapisy dopiero w kwietniu na pierwsza wizyte, a w tarnowie terminy ponoc na maj... slabo.
Szczerze czuje sie jakby mnie czolg przejechal... a jeszcze zaraz bedzie ksiadz po koledzie... mam nadzieje ze sie nie rozrycze.
A i w labo nie bylo pomylki, bylam jeszcze dzisiaj i jest 46, przynajmniej ladnie spada, oby obylo sie bez szpitala bo tego juz niw zniose po tym co ostatnio przeszlam...
Bardzo mi przykro... [emoji24] tak mocno trzymałam za Was kciuki... po prostu nie potrafię tego pojąć i serce pęka... [emoji22]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe kochana gdzie ty mieszkasz? Bo zaraz sie okaze ze w moim bloku:p
Ja tez.nie wytrzymalam bo sie pytal czy nadal.we 2mieszkamy i czy nam dobrze z tym, to mu powiedzialam ze nie i sie rozbeczalam, zreszta i tak prawie caly dzien placze wiec oczy mowia same za siebie

W Oławie i becze do tej pory też :(, zamiast się uczyć do jutrzejszych egzaminów to rozpamiętuje sobie. Ksiadz
potem poszedł do mojej siostry i jeszcze przeżywał rozmowę z nami. No to znowu się rozkleilam jak mi opowiedziała.Dajcie spokój z taką beksa jak ja.

Bardzo dziwne to! Od czego to zależy! Maja kasę ale nie na to co trzeba
no u nas ogolnie wszystko idzie na prywatnych ubezpieczeniach, nie ma takiej kasy chorych. Po trzech miesiacach w kraju musisz miec prywatne ubezpieczenie ale za in-vitro nie placa, placili tylko do 3 IUI na ciaze, czyli jak zaszlas i poronilas to sie znow od nowa liczy. Tym sposobem zrobilam szesc ale co z tego jak nie udalo sie. Teraz chce zadzwonic do ubezpieczenia aby sie upewnic ze zaplaca za moje badania szczegolowe po poronieniu.

W Oławie i becze do tej pory też :(, zamiast się uczyć do jutrzejszych egzaminów to rozpamiętuje sobie. Ksiadz
potem poszedł do mojej siostry i jeszcze przeżywał rozmowę z nami. No to znowu się rozkleilam jak mi opowiedziała.Dajcie spokój z taką beksa jak ja.
Do du.py to wszystko, my pojechalismy teraz na zakupy i laze jak ta cma miedzy polkami i poplakuje. Kuzwa tamtym razem az tak nie bolalo... no nic, lekow od wczoraj wieczor juz.nie biore to ide po cos mocniejszego... i dzisiaj to nie bedzie tylko wino :( jak bede tu za jakas godzine lamentowac to nie.miejcie mi tego za zle...

reklama
no u nas ogolnie wszystko idzie na prywatnych ubezpieczeniach, nie ma takiej kasy chorych. Po trzech miesiacach w kraju musisz miec prywatne ubezpieczenie ale za in-vitro nie placa, placili tylko do 3 IUI na ciaze, czyli jak zaszlas i poronilas to sie znow od nowa liczy. Tym sposobem zrobilam szesc ale co z tego jak nie udalo sie. Teraz chce zadzwonic do ubezpieczenia aby sie upewnic ze zaplaca za moje badania szczegolowe po poronieniu.
Co kraj to obyczaj! U nas na tyle dobrze,ze mamy 6 punkcji gratis!a jak są zarodki to i to gratis! Płacimy grosze ! Ostatnio mój transfer kosztował 1000e a ja zapłaciłam tylko 60e! Suma Sumaru zapłaciłam za wszystko może 600e ale zaniosłam do ubezpieczeni to i to zwrócili wiec grosze płace! Same zastrzyki wyniosły mnie 55e i tez zwrócili cześć! To w dobrym kraju się znalałam

Do góry