reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Właśnie u mojego męża tak jest, nie dość ze plemników kilka to nieruchliwe z racji chemii i radioterapii. Lekarz nam powiedział ze przy in vitro ważna jest główka plemnika żeby nie miała wad żadnych a nie witka ;)
Ale udało się i to najważniejsze! Ja to mysle ze my to ten jedyny przypadek na milion co nie wychodzi !!

reklama
No to ja juz nie wiem co robic... Myslisz ze nic nie da to badanie skoro nigdy w ciazy nie bylam ? Nie wiem czy jechac na nie, bo nie dosc ze musze 100 km jechac i czekac w kolejkach to jak ono i tak nie ma znaczenia, to chyba to bez sensu... Co myslisz ?

A jesteś pewna że nigdy w ciąży nie byłaś? Czasami dochodzi do bardzo wczesnego poronienia i kobieta nawet nie wie że była w ciąży. Poza tym jeżeli immunolog zlecił to badanie to może dla niego w szerszej perspektywie ma to sens. Paśnik raczej nie naciąga na zbędne badania a z tego co kojarzę to właśnie do niego jeździsz. Ja bym zrobiła.

Hej dziewczyny mam jakiegos doła nie mam siły na nic nie chce mi sie sprzątać w domu nie chce mi sie wstać z łóżka z mila chęcią bym caly czas spala nie wiem co mi dolega nie mam siły nawet sie ubrać; (

A mi się wydaje że to Barburka to ten jeden na milion co pomimo złych parametrów nasienia się udało.
Tak tylko , ze u nas tez cos musi być skoro już 5 raz i dupa!!! Czasem mysle,ze Bóg mnie opuścił!!!! Gdyby była jakaś szansa już by zaskoczyło a tu nic! Zmiana kliniki i tez ! Byłam w Polsce z badaniami i mówił ,ze jest ok ,ale ja mam swoje zdanie oni poprostu pocieszaja

A jesteś pewna że nigdy w ciąży nie byłaś? Czasami dochodzi do bardzo wczesnego poronienia i kobieta nawet nie wie że była w ciąży. Poza tym jeżeli immunolog zlecił to badanie to może dla niego w szerszej perspektywie ma to sens. Paśnik raczej nie naciąga na zbędne badania a z tego co kojarzę to właśnie do niego jeździsz. Ja bym zrobiła.
No wlasnie te badania zlecila mi P. Dr z kliniki w Katowicach i z tymi wynikami mam jechac do Pasnika wlasnie. Nawet jeszcze sie nie umawialam bo nie umialam znalezc gdzie zrobic to allo-mlr. Mialam 5 inseminacji i jeden transfer z dawca i za kazdym razem beta ponizej 1, wiec do zagniezdzenia w ogole nie dochodzilo, w zwiazku z tym na pewno w ciazy nie bylam. Chyba nie bede tego robic tylko zobacze co powie Pasnik na te badania ktore bede miala, jak zleci to allo-mlr to wtedy zrobie. Dziekuje bardzo za pomoc :-) :)

Hej dziewczyny mam jakiegos doła nie mam siły na nic nie chce mi sie sprzątać w domu nie chce mi sie wstać z łóżka z mila chęcią bym caly czas spala nie wiem co mi dolega nie mam siły nawet sie ubrać; (
Kochana brzmi mi to jak depresja jakas..co u Ciebie w kwestii staran?kiedy mniejwiecej transfer? Jak w pracy?

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ju
Nie myśl w taki sposób :) dużo zależy od dobrego lekarza i od twojego organizmu. Na jakim etapie jesteś? Ja mogę polecić jedynie takie suplementy jakie ja mam czyli prenatal uno i kwas foliowy :)
dziewczyny jestem juz po 5 transferze! Teraz czekam poniedziałku bo beta ,a transfer był w sobotę! 2zarodki -5 dniowe ! Lekarz mówi ze u mnie książkowe u mojego ze tylko invitro czyli jest chyba w miarę! Biorę kwas i witaminy uffff nie wiem ci dalej robic jak już teraz nie wyjdzie! W tym ostatnim transferze mam nadzieje gdyż lekarz wstrzymał do 5 doby i mówił ze są bardzo dobre! Hmmm ale ich gadanie.... ciagle takie same

Do góry