reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jakie domowe sposoby leczenia przeziebien sa dla nas wskazane po transferze? Dopadlo mnie zapalenie zatok. Mam taka sklonnosc, ze przy okazji kazdej infekcji idzie mi na zatoki. Nawet w marcu wyznaczono mi termin zabiegu na nfz zeby to wyczyscic.
Pilam juz wode z imbirem, miodem i sokiem z cytryny, ale przeczytalam tu, ze mamy unikac wit C, wiec to odpuscilam. Plukalam gardlo woda z sola-gardlo wciaz boli. I wczoraj dalam sie namowic mamie na inhalacje szalwia, ale po nich czuje sie jeszcze gorzej. Juz sama nie wiem co robic. Zazwyczaj bralam antybiotyk i przechodzilo. Teraz z wiadomych wzgledow boje sie brac jakichkolwiek lekow. Nawet paracetamolu. Myslicie ze mleko z miodem i czosnkiem mozemy? On ma naturalne dzialanie antybiotyczne.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja stosowałam www.*spam*.pl tabletki syrop spray polecam.

Ostatnia edycja:
reklama
od zeszlego tyg , byl to pczatek 9 tyg mialam odstawic najpierw jedna tabl. dufastonu , przez 4 dni mialam tak brac i jezeli nic by sie nie dzialo , odstawic calkowicie, bo podobno jednej tabletki dufastonu juz nie ma sensu brac bo rozklad jest po 6 h. potem mialam odstawic prolutex . Ale nie doszlo do tego bo zaczelam miec kawowe lekko wyplywy luteiny i z powrotem zaczelam brac 3 x dufaston. plamienia ustaly po 4 dniach powrotu do dawki 3x . teraz mam sie wstrzymac conajmniej tydzien az ustana plamienia i ew. znow sprobowac . heparyne mam nadal caly czas , hcoc konkretnych wskazan nie mam, acard tak samo. poprzednia ciaze naturalna donosilam bez lekow wspomagajacych poza lekami hamujacymi skurcze w 7 i 8 mieisacu ale to z powodu przeforsowania w pracy bylo. jestem teraz w polowie 11 tyg. obecnie i bede chyba czekac bezpiecznie do konca 12 tyg z odstawianiem
Jesli to cykl sztuczny to ja bym zaczela odstawiac leki od 12tc. Ja bylam na naturalnym i lekarz zalecal odstawic od 8tc ale ja bralam do 14tc. W okolicach 12tc a tydzien po odstawieniu jednej dawki (bralam wtedy 2x crinone) mialam plamienia ale to nie bylo od spadku progesteronu a od malego krwiaka, ktory utworzyl sie przy szyjce macicy.

czy zwykly ginekolog przepisuje wam te prolutexy itp ? bo zamierzam skonczyc z klinika 29.01 wizyty i tak sie zastanawiam czy beda mi przepisywac :) a z estrofemu kiedy zeszlyscie?

Też chcieliśmy ten odkurzacz bez przewodowy,ale właśnie podobno one są średniej jakości i kiepsko odkurzają :/ sporo osób które korzysta tak mówi...
To jest dla mnie taka elektryczna miotla :p u mnie dobrze sie sprawdza w kuchni, jak np cos rozsypie. Nie musze specjalnie wyciagac odkurzacza. Do takich drobnych rzeczy polecam ale napewno nie do pozadnego odkurzenia calego domu.

reklama
Do góry