W ulotce napisane "niewskazane stosowanie w czasie ciąży" - ale znowu z drugiej strony gin Ci to zapisał.. Sama nie wiem może jednak spróbuj najpierw zalać się litrami soku z żurawiny (mega kwaśny ale pomaga), a jak to nie pomoże to dopiero cięższa artyleria?a furoxin moze byc? w ciazy go bralam bo mi ginekolog zapisal
reklama
Niestety powtorzyc musi.Dziewczyny prośba o weryfikację wyników bety. Nie moje, ale bliskiej mi osoby również po ivf:
To było crio na sztucznym cyklu dwóch 5cio dniowych blastek.
9 dpt beta 87
11 dpt 88
Co sądzicie...?
Myślę , że możesz być spokojna super kochana !! Mi lekarz kazał odstawić do 8tc i pełna obaw odstawiłam chociaż było mi ciężko.. już ponad tydzień jestem bez leków i nic sie nie dzieje ja zaufalam swojemu lekarzowi Ale każda z nas robi inaczej A na jakim cyklu jesteś ?@Doris30:-) @walczaca o szczescie @shaggy bardzo Wam kochanie dziękuję za kciuki byłam, krew na betę oddałam i przy okazji już dla siebie zrobiłam progesteron wyniki dziś po południu... ale...
jak dziś byłam u lekarza po receptę bo leki się kończą to zaprosił mnie na fotel i widziałam mój pęcherzyk... ma 4.48 mm... oszacował "na oko" 5 tydzień.... dziewczyny czy mam być trochę spokojniejsza o betę? od jurta schodzę z leków - zostało 6 ostatnich zastrzyków prolutex, luteina dopochwowo bez zmian - 3x1 ale... medrol tyko 0,5 tabl rano i estrofem - od jutra przez 7 dni 2x1 tabl a po tych 7 dniach 1x1 tabl.... trochę się obawiam... czy nie za szybko? coś można na wlasną rękę przedłużyć czy zaufać? Kolejną wizytę mam 09.02 za caaaaaaaaałe 2 tygodnie.....
Ej nawet nie wiedzialam..... dziekiW ulotce napisane "niewskazane stosowanie w czasie ciąży" - ale znowu z drugiej strony gin Ci to zapisał.. Sama nie wiem może jednak spróbuj najpierw zalać się litrami soku z żurawiny (mega kwaśny ale pomaga), a jak to nie pomoże to dopiero cięższa artyleria?
Kurcze szybko odstawia prolutex.... a gdzie sie leczysz? przypomnij ....@Doris30:-) @walczaca o szczescie @shaggy bardzo Wam kochanie dziękuję za kciuki byłam, krew na betę oddałam i przy okazji już dla siebie zrobiłam progesteron wyniki dziś po południu... ale...
jak dziś byłam u lekarza po receptę bo leki się kończą to zaprosił mnie na fotel i widziałam mój pęcherzyk... ma 4.48 mm... oszacował "na oko" 5 tydzień.... dziewczyny czy mam być trochę spokojniejsza o betę? od jurta schodzę z leków - zostało 6 ostatnich zastrzyków prolutex, luteina dopochwowo bez zmian - 3x1 ale... medrol tyko 0,5 tabl rano i estrofem - od jutra przez 7 dni 2x1 tabl a po tych 7 dniach 1x1 tabl.... trochę się obawiam... czy nie za szybko? coś można na wlasną rękę przedłużyć czy zaufać? Kolejną wizytę mam 09.02 za caaaaaaaaałe 2 tygodnie.....
dżoasia
Fanka BB :)
Na pewno trzeba powtorzyc... i ja bym powtorzyla jeszcze drugi raz nawet gdyby zaczela spadac, teraz juz we wszystko wierzeDziewczyny prośba o weryfikację wyników bety. Nie moje, ale bliskiej mi osoby również po ivf:
To było crio na sztucznym cyklu dwóch 5cio dniowych blastek.
9 dpt beta 87
11 dpt 88
Co sądzicie...?
sztuczny skoro estrofem i prolutex i luteinaWiesz co.. nigdy nie byłam w tym dobra a mam małomównego lekarza... zaczełam jesc leki w 2 dniu okresu w grudniu.... to chyba naturalny?
Tylko wiesz na większości leków jest napisane, że niewskazane, bo po prostu nie mają badań z wpływu na ciężarne. Bo kto by na ciężarnych eksperymentował. Więc piszą tak, żeby mieć dupochron. Nawet na tych lekach to bierzemy - np estrofem itp jest napisane że nie należy stosować w ciąży. wyobrażasz sobie? a my tu równo estrofem jak cukierasy. Ale cóż, koncerny farmaceutyczne tak muszą pisać i tyle.Ej nawet nie wiedzialam..... dzieki
A ten furoxin to żurawina i pokrzywa. Więc na Twoim miejscu bym dziś pojechała na soku z żurawiny (takim aptecznym, a nie jakiś tymbark ;P), i hektolitrach wody, a jakby nie przeszło to ten furoxin od jutra.
Czesc dziwczyny.
Dawno sie nie odzywalam ale czytam Was codziennie jak lekture (nie zasne dopoki nie doczytam do konca dnia) ciesze sie szczesciem kazdej ktora publikuje tu dobre wiadomosci i ubolewam nad tymi gorszymi... Ciezka ta droga
Czy mozecie mi powiedziec cos wiecej o badaniach : allo-mlr, LCT, bialko s i c, test IMK ? Musze je zrobić i z nimi zglosic sie di Pasnika... I jeszcze gdzie w Krakowie zrobie to badanie allo-mlr bo gdzie sie pytam to tego nie robia...
Zycze Wam kochane wspanialego dnia
Dawno sie nie odzywalam ale czytam Was codziennie jak lekture (nie zasne dopoki nie doczytam do konca dnia) ciesze sie szczesciem kazdej ktora publikuje tu dobre wiadomosci i ubolewam nad tymi gorszymi... Ciezka ta droga
Czy mozecie mi powiedziec cos wiecej o badaniach : allo-mlr, LCT, bialko s i c, test IMK ? Musze je zrobić i z nimi zglosic sie di Pasnika... I jeszcze gdzie w Krakowie zrobie to badanie allo-mlr bo gdzie sie pytam to tego nie robia...
Zycze Wam kochane wspanialego dnia
reklama
walczaca o szczescie
Fanka BB :)
Możesz być spokojna o betę! Super informację z rana! Gratuluję@Doris30:-) @walczaca o szczescie @shaggy bardzo Wam kochanie dziękuję za kciuki byłam, krew na betę oddałam i przy okazji już dla siebie zrobiłam progesteron wyniki dziś po południu... ale...
Podziel się: