reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to wylezalam te swoje 4 dni! Czas wracać do rzeczywistości! Tak się nie chce iść do pracy ! Boje się ,ze zaraz gdzies się machnę cos tam zrobię, ale jakby miały się niunie już przykleić to i tak resztę dni w tej chwili nic niezmienilyby! Życzę wam miłego dnia

Asia powiem ci jak bylo u mnie. TNF mialam powyzej 7tys ale na to Pasnik nic nie mowil. Interleukina 10 musi byc w ciazy wyyyysoko (u mnie 2300 niby norma ale za malo) Interleukina 2 ma byc jak najnizsza, ale u ciebie nie jest jakas tragiczna, u mnie byla grubo ponad 200. Ta przedostatnia pozycja jak na ciaze ma byc 0.1-0.5. U ciebie jest git :) ) mi na tej podstawie zlecil szczepienia. Z racji tego że ze moj gin ich nie akceptuje to mialam accofil i caly czas jestem na sterydzie i wlewach z immunoglobulin. Czy pomoze, zobaczymy. Pierwszy ii mam nadzieje ostatni krwotok juz zaliczony, ale pecherzyk w macicy, oby nadal tam byl :)
Jesli test lct wyjdzie ci ujemny tzn ze maz moze byc u ciebie dawca limfocytow.

Dzieki @dzoasia, no wyglada ze wszystko jest poza normom ale zobaczymy co Pasnik powie. Napisalam do niego wczoraj, mam nadzieje ze dzis porobie wiecej badan i w koncu niedlugo sie dowiem o co w tym wszystkim chodzi!

Poki co dzis usg aby sprawdzic co z tymi plamieniami i co sie dzieje ze @ nie przychodzi!!

Milego dnia wszystkim zycze [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Myślałam, że po transferze pójdę na kilka dni wolnego ale niestety nie dam rady. Będę miała wolną sobotę i niedzielę a w poniedziałek muszę jechać na zajęcia do miasta oddalonego o 40 km a we wtorek do pracy. Postaram się nie stresować.
Któraś też tak zrobiła?
To będzie blastka, jeśli to ma jakieś znaczenie. ;)

Czesc dziewczyny , chcialam sie zapytac te z Was , ktore sa po udanych transferach swiezych zarodkow , kiedy odstawialyscie progesteron w ktorym tyg i jak ? Ja mialam zaczac odstawiac na poczatku 10 tyg dufaston jedna tabl. na poczatku, po 4 5 dniach nie dziania sie nic , tzn braku plamien odstawic calkowicie dufaston i kolejne progesterony ( prolutex 1 x , luteina 3 x200mg ) po kolejnym tyg . osdtawic prolutex . zaczelam plamic na 5 dzien stosowania 2 x dufaston zamiast 3 . wrocilam do wyjsciowej dawki . moje pytanie kiedy najbezpieczniej jest zaczac odstawiac , po skonczonym 12 tyg czy jeszcze pozniej , jak to bylo u Was ? Dzieki za odpowiedzi .:) boje sie probowac znow za wczesnie bo nerwy a powrot do wyjsciowej dawki spowodowal nasilenie objawow tzn mdlosci i wzdecia

Myślałam, że po transferze pójdę na kilka dni wolnego ale niestety nie dam rady. Będę miała wolną sobotę i niedzielę a w poniedziałek muszę jechać na zajęcia do miasta oddalonego o 40 km a we wtorek do pracy. Postaram się nie stresować.
Któraś też tak zrobiła?
To będzie blastka, jeśli to ma jakieś znaczenie. ;)

Ja po 1wsztm transferze żyłam normalnie, nie miałam ani dnia zwolnienia z pracy, prowadziłam bujne życie towarzyskie, ba nawet ćwiczyłam Chodakowską i było ok.

Czesc dziewczyny , chcialam sie zapytac te z Was , ktore sa po udanych transferach swiezych zarodkow , kiedy odstawialyscie progesteron w ktorym tyg i jak ? Ja mialam zaczac odstawiac na poczatku 10 tyg dufaston jedna tabl. na poczatku, po 4 5 dniach nie dziania sie nic , tzn braku plamien odstawic calkowicie dufaston i kolejne progesterony ( prolutex 1 x , luteina 3 x200mg ) po kolejnym tyg . osdtawic prolutex . zaczelam plamic na 5 dzien stosowania 2 x dufaston zamiast 3 . wrocilam do wyjsciowej dawki . moje pytanie kiedy najbezpieczniej jest zaczac odstawiac , po skonczonym 12 tyg czy jeszcze pozniej , jak to bylo u Was ? Dzieki za odpowiedzi .:) boje sie probowac znow za wczesnie bo nerwy a powrot do wyjsciowej dawki spowodowal nasilenie objawow tzn mdlosci i wzdecia
Ja duphaston ostawiłam w 12 tygodniu,w 13 tygodniu clexsane a luteine ograniczono mi do 2 x1 tabletka,teraz jest 17 tydzien i juz tez bede odstawiała.Ale kazda dziewczyna jest inna i lekarze tez inni i w roznych tygodniach odstawiają leki.

reklama
Do góry