reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jutro ide do gina, obawiam sie ze cos we mnie siedzi jeszcze w srodku po poronieniu mimo ze beta byla ponizej 5, ale mam brazowe plamienia od ponad tygodnia. Myslalam ze to na @ ale cos dlugo trwa i te plamienia mnie martwia. Poza tym mam liste badan do zrobienia i mam nadzieje ze jutro juz cos ustalimy i moze kilka zrobimy.
Oj martwie sie ze to cos grubszego u mnie, dzisiejsze wyniki od Pasnika nie rozpieszczaja, prawie kazy wynik poza norma [emoji33]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jakie domowe sposoby leczenia przeziebien sa dla nas wskazane po transferze? Dopadlo mnie zapalenie zatok. Mam taka sklonnosc, ze przy okazji kazdej infekcji idzie mi na zatoki. Nawet w marcu wyznaczono mi termin zabiegu na nfz zeby to wyczyscic.
Pilam juz wode z imbirem, miodem i sokiem z cytryny, ale przeczytalam tu, ze mamy unikac wit C, wiec to odpuscilam. Plukalam gardlo woda z sola-gardlo wciaz boli. I wczoraj dalam sie namowic mamie na inhalacje szalwia, ale po nich czuje sie jeszcze gorzej. Juz sama nie wiem co robic. Zazwyczaj bralam antybiotyk i przechodzilo. Teraz z wiadomych wzgledow boje sie brac jakichkolwiek lekow. Nawet paracetamolu. Myslicie ze mleko z miodem i czosnkiem mozemy? On ma naturalne dzialanie antybiotyczne.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz ja nie kombinuje tylko tak sie zastanawiam ;) bo tak na logike tam gdzie wyciety polip to najwieksza "dziurka" a reszty przecie nie drapali ;)
Kurcia oni zarodki raczej zostawiaja na srodku macicy, z tego co zauwazylam to one sie odrobine przemieszczaja do dna macicy. Musle ze ta dziurka nie dziala jak magnes tylko po prostu uszkodzenie w jednym miejscu powoduje zwiekszenie receptywnosci calego endo.

Dziewczyny jakie domowe sposoby leczenia przeziebien sa dla nas wskazane po transferze? Dopadlo mnie zapalenie zatok. Mam taka sklonnosc, ze przy okazji kazdej infekcji idzie mi na zatoki. Nawet w marcu wyznaczono mi termin zabiegu na nfz zeby to wyczyscic.
Pilam juz wode z imbirem, miodem i sokiem z cytryny, ale przeczytalam tu, ze mamy unikac wit C, wiec to odpuscilam. Plukalam gardlo woda z sola-gardlo wciaz boli. I wczoraj dalam sie namowic mamie na inhalacje szalwia, ale po nich czuje sie jeszcze gorzej. Juz sama nie wiem co robic. Zazwyczaj bralam antybiotyk i przechodzilo. Teraz z wiadomych wzgledow boje sie brac jakichkolwiek lekow. Nawet paracetamolu. Myslicie ze mleko z miodem i czosnkiem mozemy? On ma naturalne dzialanie antybiotyczne.

Kochana paracetamol mozesz, 1-2 tabl na e zaszkodzi. Natomiast od szalwii raczej z daleka, w ciazy nie mozna. Powodzenia na becie!

Przysly mi pierwsze wyniki badan od Pasnika, kto pomoze ??? Prawie wszystko jest nie w normie ... az sie boje szukac, nie znam sie na tym!!! ktos cos???

Dziekuje [emoji8][emoji847]

1516748040-030aeab75f6f795e-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Asia powiem ci jak bylo u mnie. TNF mialam powyzej 7tys ale na to Pasnik nic nie mowil. Interleukina 10 musi byc w ciazy wyyyysoko (u mnie 2300 niby norma ale za malo) Interleukina 2 ma byc jak najnizsza, ale u ciebie nie jest jakas tragiczna, u mnie byla grubo ponad 200. Ta przedostatnia pozycja jak na ciaze ma byc 0.1-0.5. U ciebie jest git :) ) mi na tej podstawie zlecil szczepienia. Z racji tego że ze moj gin ich nie akceptuje to mialam accofil i caly czas jestem na sterydzie i wlewach z immunoglobulin. Czy pomoze, zobaczymy. Pierwszy ii mam nadzieje ostatni krwotok juz zaliczony, ale pecherzyk w macicy, oby nadal tam byl :)
Jesli test lct wyjdzie ci ujemny tzn ze maz moze byc u ciebie dawca limfocytow.

reklama
@chlopkers wszystkie czosnki, mleka są ok, na zatoki rozgrzana na patelni sól gruboziarnista do ręczniczka i okłady na zatoki, tabletki i syrop *spam*. Parówki i inhalacje, Niestety z mojego doświadczenia wynika, że takie leczenie trwa bardzo długo.
Zaczne od czosnku, o tych okladach z cieplej soli wlasnie przed chwila czytalam. Ludzie chwala, moze cos pomoze [emoji5]
Kochana paracetamol mozesz, 1-2 tabl na e zaszkodzi. Natomiast od szalwii raczej z daleka, w ciazy nie mozna. Powodzenia na becie!
Dzieki! Wlasnie tak mi sie wydawalo ze szalwia i w ogole ziola w ciazy sa niewskazane, ale tego nie sprawdzilam i juz wieczorem dla swietego spokoju ustapilam mamie. Tabletek sie boje teraz jak ognia. Moze sie przeprosze z paracetamolem.
Beta jutro. Choc po wczorajszym sikancu moj entuzjazm oslabl..
Ja mogę zaproponować mechaniczne płukanie zatok roztworem irigasin. Ja co prawa takiego problemu nie mam ale mój Małż często płuczę w tym okresie taka płukanka :) podejrzewam ze tam żadnej wyszukanej chemii nie ma a może Tobie pomoże ;)
To tez kupie. Musze sie ogarnac bo coraz ciezej mi sie funkcjonuje w takim stanie [emoji20]

Dzieki dziewczyny za odzew i wszelkie rady! [emoji9] [emoji9] [emoji9]

Do góry