reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a ja mam pytanie.
Kiedy zaczęłyście schodzić z estrofemu przy cyklu sztucznym?
Bo mi dr kazała już ograniczyć z 3 na 2 dziennie, a to dopiero końcówka 6tc. Wszędzie czytam że do 12tygodnia się bierze.

Iskra ja jestem w 7tc i z estrofemu już zeszłam całkowicie.Biore nadal Lenzetto 2x2,a od 28.01-5.02 2x1 i koniec.

reklama
Dziewczyny mam ogromna prośbę o pomoc.
Łykam z suplementów pregne plus,chelamag b6 i od wczoraj folik dodatkowo,bo znalazłam w szufladzie.Raz dziennie łykam tez potas,żeby zapobiec migrenom (a w nocy właśnie mnie dopadła i franca jeszcze całkowicie nie puscila).Zastanawiam się czy warto się dodatkowo faszerować jeszcze jakimiś witaminami czy wystarczy to co z jedzenia dostarczam?Jutro robie morfologię,glukozę,mocz,progesteron,estradiol,ft4,mg,K i próby wątrobowe,przed czw wizyta.Staram sie różnorodnie jeść,aczkolwiek jak to w zimie szalu nie ma z tym wszystkim.Ostatnio nam odrzut od ryb [emoji53]jedynie marynowane śledzie mi wchodzą.Mam teraz 7tc i nie chciałabym zaniedbać Dzidziusia.
Ja na początku tylko febinion 1 teraz 2 i nic więcej. Maluszek ma się dobrze i jakoś nie zmieniałam nic. Jem tak jadłam. Wyniki mam w normie.

Szczerze Ci powiem, że ja biorę tylko Femibion 1 (jest tam kwas foliowy i różny zestaw witamin więc odrębnie nie biorę nic). Podejrzewam, że odzywialam się gorzej niż Ty, bo miałam mdłości, trochę wymiotow i jadlowstret (schudłam 7kg) ale okazało się, że Maluszek korzystał z moich zapasów i nic Mu nie jest. Teraz się przerzuce na Femibion 2. Gdyby wyniki moich badań wyszły źle to pewnie lekarz coś by dołożył, ale są dobre więc teraz jak już mogę wiecej jeść to poprostu pije soki, staram się jeść owoce i warzywa, itp. A co do ryb - to nawet o nich nie pomyślę, wychodzę z założenia ze organizm dopominalby się o nie gdyby naprawdę ich potrzebował :)

Dziękuje Ci bardzo Kochana.To narazie nie będę nic dokładać,a po wynikach zobaczę co słychać [emoji8]

a ja w pracy i tez co chwila zagladam! mowilam sobie ze robie odwyk od forum bo za duzo czasu spedzam czytajac ale wczoraj takie wiesci do mnie doszly ... i czekam razem z Wami! @dzoasia, calym sercem z Toba!

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Do góry