reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie.
Kiedy zaczęłyście schodzić z estrofemu przy cyklu sztucznym?
Bo mi dr kazała już ograniczyć z 3 na 2 dziennie, a to dopiero końcówka 6tc. Wszędzie czytam że do 12tygodnia się bierze.

Iskra ,
jesli to byl transfer na cyklu sztucznym ,estradiol trzeba brac do co najmniej 70 dnia ciazy ,kiedy lozysko przejmie wszystkie funkcje. Jest cholernie wazny i dba o to zeby endometrium bylo i ladnie zbudowane i ukrwione. jesli ci kazala ograniczyc ,to zrob tak ale nie odstawiaj .Ja mam na kazdym rozpisie lekow do transferu do 12 tyg i biorac dwa dziennie ,krzywdy sobie nie zrobisz. To oczywiscie twoja decyzja,troche sie juz w temacie krece;)i nie spotkalam lekarza ktory by mial inne zdanie.

Dzisiaj jadę na wizytę.
Będę robiła prokaktynę oraz tsh dzisiaj.
Nie wiem już jak rozmawiać z lekarką. Może coś doradzicie?
Miałam do tej pory jeden transfer dwóch 3 dniowych zarodków, który zakończył się po tym jak w 11 dpt zaczęła rosnąć beta. W 11 dpt wynosiła 2, w 13 dpt 10 i tak sobie rosła do wartości 42,5 w 15 dpt. Następnie zaczęła spadać.
Jak sprawdziłam ostatnio w badaniach moje tsh to 2,68, co nie zaniepokoiło ginekolog i transfer się odbył.
Wskazaniem do in vitro była azoospermia męża. Plemniki zostały uzyskane drogą biopsji i były słabe.
2 transferowane zarodki były ładne, pięknie się rozwijały.
Rzekomo z mojej strony nie było żadnych przeciwwskazań ale nie miałam badanej prokaktyny.
Mam jedno dziecko z poprzedniego związku ale ma już 8 lat, więc wiele się mogło zmienić od tamtego czasu. ;)
Mam 31 lat. Amh powyżej 5. Cykle regularne, owulacje występują. Po stymulacji pobrano ok. 16 komórek.
Ja bym radziła przenieść się do dr g. On wie co robi

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry