reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli zaczyna sprawdzac sie teoria,ze praca w rossmannie nie sprzyja zajsciu....U nas byly 4 mocno starajace sie,w koncu jednej sie udalo...
A u mnie jeszcze jedna tez z endometrioza, a druga tylko z jednym juz doroslym dzieckiem, bo z drugim sie juz nie udalo. Obawiam sie ze to nie rossmann nie sprzyja zajsciu, tylko dzisiejszy swiat

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko od razu po zabiegu poprosiłam o przeciwbólowy w kroplówce bo jak sie obkurczało wszystko to trochę bolało.
Tez pewnie poprosze. :)
Tak, dobrze jest mieć transfer w kolejnym cyklu, bo często histeroskopia działa też jak scratching endometrium. A, no i @ może przyjść po histeroskopii w innym terminie niż normalnie (wcześniej lub później). U mnie np.przyszła już w 22dc.
O kurcze. To jakby wczesniej przyszla to tym lepiej. Mniej czekania na crio:D

Jutro mam histeroskopie. Na co mam sie przygotowac? Narkoza jak wiadomo po punkcji i laparoskopii mnie nie rusza. A jak z bolem/krwawieniem? Dzieje sie cos pozniej?
Ja po histeroskopii z usunieciem polipa czulam sie super, brzuch lekko przez chwile pobolewal okresowo a poza tym przy wybudzaniu sie podobno smialam;) zabieg krociutki, jak punkcja. Przy laparo bylam intubowana i bardzo zle znioslam nastepne kilka dni.

Dziewczyny a mam pytanie luteina,lutinus i crinone to to samo i te same dawki??
Odstawiłam już prolutex,a mam kontynuować jeszcze luteine. Tylko że kończy mi się właśnie opakowanie a z poprzednich podejść zostało mi po kilka sztuk crinone i lutinusa. Mogę je stosować zamiennie??:-)
Odezwij sie do dr i zapytaj:) crinone ma mniej bo 80mg wiec zostawilabym go na koniec, tylko nie wiem czy tak mozna zamieniac leki.

Ja po histeroskopii z usunieciem polipa czulam sie super, brzuch lekko przez chwile pobolewal okresowo a poza tym przy wybudzaniu sie podobno smialam;) zabieg krociutki, jak punkcja. Przy laparo bylam intubowana i bardzo zle znioslam nastepne kilka dni.
No po intubacji na laparo to gardlo mnie tak bolalo ze jezuuu. I w glowie sie krecilo ostro.
A przy punkcji jak usypialam to powiedzialam: dobranoc :)

reklama
Oj tam, od razu wstyd;) witam w klubie hihi
Ja przy tej wadze mam clexane 0,6 z tym, ze po transferze mialam brac co drugi dzien ale wczyraj uprosilam, zeby codziennie. Ale nie mam acardu...
Imsi polega na tym ze plemniki sa wybierane na podstawie obserwacji pod jakims mega powiekszeniem i biora tylko te poprawne morfologicznie, one posiadaja w glowce jakas wakuole. Ponoc nie ma gwarancji, ze to zwieksza szanse, ale u nas tez byla morfo obnizona a zarodkow bylo max i to nie takich brzydkich:)
Do Pasnika mozesz pojechac, zawsze cos ci moze jeszcze podpowie.
No i z jajcowodami w takim razie koniecznie zrob porzadek :)
A, i homocysteine sobie zbadaj jesli nie mialas badanej.
160 cm wzrostu waga 62 kg i dostałam Neoparin 80 .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry