reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tylko prawda jest tez taka ze jak jest problem z nasieniem a zarodki podane lub zamrozone w 3 dobie to mozesz miec 6 transferow i tez zaden moze sie nid udac. Dlatego przy problemach z nasieniem preferuje sie hodowle do blastki

Wszytsko zalezy od podejscia kliniki. U mnie jasno i wyraznie powiedzieli mi, ze zadbe labo nie jest w stanie stworzyc idealnych warunkow po 3. dobie i dlatego preferuja transfer 3 dniowych. U nas problemem byla endometrioza III stopnia i kiepskie nasienie. Transfer w 3 dobie okazal sie idealna decyzja.
Wg mnie trzymanie wszytskich komorek do 5 doby to igranie z ogniem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wszytsko zalezy od podejscia kliniki. U mnie jasno i wyraznie powiedzieli mi, ze zadbe labo nie jest w stanie stworzyc idealnych warunkow po 3. dobie i dlatego preferuja transfer 3 dniowych. U nas problemem byla endometrioza III stopnia i kiepskie nasienie. Transfer w 3 dobie okazal sie idealna decyzja.
Wg mnie trzymanie wszytskich komorek do 5 doby to igranie z ogniem.

Wiesz to tak jak z całym in vitro....to zależy, jednym słowem loteria. Ja miałam trzymane do 5 doby i czy żałuję nie wiem, wiem ze kiedyś jak będę podchodzić wezmę dwa trzydniowe a resztę raczej podtrzymam do piątej doby, bo jeśli jest dużo zarodków które po trzeciej dobie przestają się rozwijać to może też być bez sensu...Ale to jak ze wszystkim, jedna wielką niewiadoma:(

Ja miałam mrożone oocyty. Wszystkie 6 rozmrozilo się prawidłowo. 3 się nie zaplodnily. Dwa zarodki przestały się rozwijać w 5 dobie. Jeden był zamrożony w 6 dobie i transfer nieudany.
Teraz na dniach zaczynam kolejna stymulacje i jeśli znów będę mieć nadwyżke to będę mrozic. W razie niepowodzenie na 3 procedurę będę mieć sporo do zapłodnienia
Jeszcze mam dużo czasu do zastanowienia ale chciałam zapytać jak to i Was wygląda. Dziękuję za odpowiedz

Niby nasienie męża jest w normie. Leczymy się w Uczkin w Warszawie. Może jednak ze mną jest coś nie tak
:( dla mnie bez sensu trochę... Jeśli jest słabe nasienie to jest mała szansa że dotrwają do 5 doby a co dopiero 6. A co mówią jak z np. 6szt. nie zostanie ani jednego..? "Uuu przykro mam, nie udało sie tym razem" Gdzie się leczysz Kochana?

To lagodna postac guzka tarczycy bedziesz musiala kontrolowac to co pol roku albo co rok

Co 3 msce mi mierza I rosnie wczoraj mi mierzyli
Pewnie po porodzie operacja ....( ja tak sadze skoro rosnie ale oczywiscie ja nie dr)
Wazzne ze nie zlosliwe bo padne chyba ...
Jutro wizyta w onkologi dowiem sie wiecej[emoji13][emoji110]

Ja 17 z czego zostala tylko jedna[emoji7]
Jedna ta piękna i ta szczęśliwa :) mój m liczy na cud owulacje i jeszcze cud dziecko z tej owulacji...;) Ale ja jestem realistka i po cichu układam w głowie plan działania czyli leczenia:)
a Ty jak się czujesz ? Brzuszek rośnie? Cieszę się ze te guzki to nic strasznego.

Niby nasienie męża jest w normie. Leczymy się w Uczkin w Warszawie. Może jednak ze mną jest coś nie tak
U nas nasienie ok. I też „tylko” 2zarodki 5dniowe zostały. Też miałam crio bo za dużo jajeczek miałam i ten jeden z nich a raczej ta jedna :) rośnie we mnie. Także głowa do góry, wiele dxiewczyn miało 1zaradek i okazał się tym szczęśliwym:)

reklama
No nic to może poczekam aż mi coś zleci. Ta odległość mnie przeraża żeby jeździć cały czas konsultować do łodzi z Krakowa;(

Ja pojechalam do niego i w sumie za duzo wynikow nie mialam, troche zrobilam u niego, reszte u siebie a potem konsultacja. Jest opcja mailowa albo telefoniczna, ja jezdze z Zurychu a wiec wycieczka z Krakowa nie jest tak zla [emoji12]

Do góry