reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witaj Karamel, zyczę Ci aby te forum przyniosło Ci szczęście, obajwow bym się nie doszukiwała za wcześnie, ale trzymam kciuki.

Dziewczynki potrzebuje porady, dopadło mnie przeziębienie, martwię się o swoją kruszynką, biorę tylko paracetamol i jakiś syrop dla kobiet w ciąży mama mi przywiozła. Macie jakies porady. Można takie rzeczy jak czosnek np??

Marcikuk cieszę się że będziesz częściej tu bywała.

Elala teraz musisz wykorzystać ten czas na relaks na nastawienie głowy na ciąże. A czasem się nie przejmuj zobacz zaraz sierpień się skończy i szybko zleci, a do PL na IVF nie będziesz musiała leciec bo teraz napewno się uda!!! Do Polski polecisz robic USG swojego, swoich maleństw, zobaczysz

Last time trzymam cię za słowo ;-)

Agus witaj ponownie. Roxii zapoczątkowała crio transfery, to kto teraz następny??

reklama
Karamel...powiedz mi kochana czy podchodzac do IVF mialas jakies torbiele na janikach? jezeli tak to jakiej wielkosci?
ja tez mam endometrioze i po stymulce okazalo sie,ze mam torbiel 5cm...nie wiem czy klinika zezwoli mi na przystapienie do crio...wiec zbieram info jak to jest w koncu z ta endo :tak:

Zosiu - myślę,że na tym etapie ani syropek ani paracetamol nie powinien zaszkodzić Twojemu bąbelkowi :)
Czosnek z miodkiem i cytrynką również (jedynie słyszałam,że czosnku nie powinno się jeść na noc ale to tak ogólnie,nie chodzi o kobiety ciężarne :)
Jakby nie patrzeć,bąbelek na początku odżywia się ciałkiem żółtym i nie ma jeszcze pępowiny,więc nie strachaj się kochana :))))

Zosia_K - a czemu nie można byłoby jeść czosnku? Przecież to zdrowy produkt jest, a nie jakiś zakazany. No i właśnie pomaga na przeziębienia wraz z cebulką. Można go do mleczka np. wcisnąć lub na chlebek. Na przeziębienie to dużo witaminy C jest wskazane w każdym wypadku ( czyli herbatka z cytrynką, miodzikiem np. lub inne rzeczy zawierające witaminkę C). A tutaj znalazłam fajny artykuł na ten temat Przeziębienie w ciąży - Zdrowie w ciąży - Ciąża i poród - BabyOnline.pl

Karamel - witaj :)... myśl pozytywnie skoro masz maluszka swojego w sobie, a nie o jakiś ciążach pozamacicznych i poronieniach. Znać fakty to jedna sprawa, ale myśleć trzeba dobrze, bo inaczej nie miałoby to sensu. Życzę Ci powodzenia :) Trzymam kciuki za pozytywny wynik &&&&&&&&&&&&&
I coś jeszcze Karamel a odnośnie plamień to przed transferem ich nie ma, raczej jak już jakieś to po, pozytywne lub nie ( oby te pierwsze, bo takie świadczą o zagnieżdżeniu się zarodka, chociaż nie zawsze występują).

Witajcie kochane forowiczki:)
last time, dowcip super:)
dziękuję wszystkim za wsparcie. To jest super, że dziewczyny takie jak ja,początkujące w staraniach in vitro mogą liczyć na pomoc innych bardziej doświadczonych już koleżanek. Trzymam za nas wszystkie krzciuki, musi się kiedyś udać i spełnią się nasze marzenia bycia mamą. Wierzę w to i to bardzo mocno. Pozdrowionka:)

reklama
witajcie dziewczyny
wybaczcie, ze sie nie odzywałam ale przeżyłam traumę po utracie ciąży
jednak przeczytałam Wasze posty i widzę, że wszystko idzie super
marcikuk - koleżanko od testowania, gratuluję bliźniaków!!!! jestem pod wrażeniem, kto by pomyślał... trzymam kciuki
gienek - też Jesteś wielka:)
i wreszcie
hope71 - chylę czoła przed 41 - letnią mamą, trzymam za Ciebie mocno kciuki i czekam na wyniki testu z krwi
pozdrawiam też wszystkie inne dziewczyny i życzę pozytywnego testowania

Do góry