reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Od lewej: Asia, ja (ja sobie dzis uświadomiłam iz wy imienia mego nie znacie, bo ten nick sie tak zadomowił. Wiec: Irmina, miło mi!) i Aneta

@JoannaRak @anett96 bardzo Wam dziękuje za cudowny czas! Mam mega powera po tym spotkaniu i poczucie, ze dzięki tej walce (póki co dramatycznej niestety) spotykam tak wspaniale kobiety jak Wy! Dziękuje [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super ze w tych smutnych chwilach dziewczyny mogly ci troszke poprawic nastroj i naladowac nowa energia :*

1515934598-ecc3fd48611c71a5-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
O jakie ładne dziewczyny. :)
Miło Was zobaczyć. :)

Od lewej: Asia, ja (ja sobie dzis uświadomiłam iz wy imienia mego nie znacie, bo ten nick sie tak zadomowił. Wiec: Irmina, miło mi!) i Aneta

@JoannaRak @anett96 bardzo Wam dziękuje za cudowny czas! Mam mega powera po tym spotkaniu i poczucie, ze dzięki tej walce (póki co dramatycznej niestety) spotykam tak wspaniale kobiety jak Wy! Dziękuje [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Piękne imię. :)

Ja tez mamega powera!!! [emoji10][emoji10][emoji10]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Z Penicyliną i Panodilem to chodziło mi o to, że lekarze w Danii tylko te leki stosują. No i gorąca herbata z cytryną. Zawsze, nie tylko w okresie ciąży. No spe brałam też tylko wtedy jak mnie brzuch bolał, a nie cały czas. Witaminy kupuję w Polsce bo te w Danii mają inny skład tzn nie wszystko to co mam w tych z Polski.
Podam Ci na moim przykładzie jak się przeziębiłam na początku ciąży. Zapytałam w aptece o jakieś krople do nosa dla kobiet w ciąży bo już nie dawałam rady z zatkanym nosem. Pan jedyne co mi zaproponował to sól fizjologiczną, która niestety nic nie dała. W Polsce jest wiele leków, działających, które mogą stosować ciężarne. Dlatego ja czasami leczę się na własną rękę, oczywiście mam na myśli domowe sposoby a nie leki bo niestety u lekarza dowiem się tego samego co już sama wiem. Ale oczywiście każdy postępuje wg własnego sumienia. Może tu u mnie na Zelandii inaczej podchodzą do pacjenta niż u Ciebie.
U mnie na Jutlandii jest tak samo. Moze ja w chorobach duzego doswiadczenia nie mam, bo choruje raz na kilka lat i to tylko zwykle lekkie przeziebienia na szczescie. W swojej apteczce i tak zawsze mam jakies polskie leki, gripexy i te sprawy. Zazwyczaj je wyrzucam, bo traca waznosc ale z przyzwyczajenia kupuje jak jestem w PL.
Ja nie mam nic przeciwko nospie czy braniem magnezu bez badan. Po prostu napisalam jak tu lekarze do tego podchodza ;)
Ps. Dla dziecka tez leki tylko z PL, kropelki na kolke, cos na goraczke itp ;)

reklama
Do góry