reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Od lewej: Asia, ja (ja sobie dzis uświadomiłam iz wy imienia mego nie znacie, bo ten nick sie tak zadomowił. Wiec: Irmina, miło mi!) i Aneta

@JoannaRak @anett96 bardzo Wam dziękuje za cudowny czas! Mam mega powera po tym spotkaniu i poczucie, ze dzięki tej walce (póki co dramatycznej niestety) spotykam tak wspaniale kobiety jak Wy! Dziękuje [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super ze w tych smutnych chwilach dziewczyny mogly ci troszke poprawic nastroj i naladowac nowa energia :*

1515934598-ecc3fd48611c71a5-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
O jakie ładne dziewczyny. :)
Miło Was zobaczyć. :)

Od lewej: Asia, ja (ja sobie dzis uświadomiłam iz wy imienia mego nie znacie, bo ten nick sie tak zadomowił. Wiec: Irmina, miło mi!) i Aneta

@JoannaRak @anett96 bardzo Wam dziękuje za cudowny czas! Mam mega powera po tym spotkaniu i poczucie, ze dzięki tej walce (póki co dramatycznej niestety) spotykam tak wspaniale kobiety jak Wy! Dziękuje [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Piękne imię. :)

Ja tez mamega powera!!! [emoji10][emoji10][emoji10]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Z Penicyliną i Panodilem to chodziło mi o to, że lekarze w Danii tylko te leki stosują. No i gorąca herbata z cytryną. Zawsze, nie tylko w okresie ciąży. No spe brałam też tylko wtedy jak mnie brzuch bolał, a nie cały czas. Witaminy kupuję w Polsce bo te w Danii mają inny skład tzn nie wszystko to co mam w tych z Polski.
Podam Ci na moim przykładzie jak się przeziębiłam na początku ciąży. Zapytałam w aptece o jakieś krople do nosa dla kobiet w ciąży bo już nie dawałam rady z zatkanym nosem. Pan jedyne co mi zaproponował to sól fizjologiczną, która niestety nic nie dała. W Polsce jest wiele leków, działających, które mogą stosować ciężarne. Dlatego ja czasami leczę się na własną rękę, oczywiście mam na myśli domowe sposoby a nie leki bo niestety u lekarza dowiem się tego samego co już sama wiem. Ale oczywiście każdy postępuje wg własnego sumienia. Może tu u mnie na Zelandii inaczej podchodzą do pacjenta niż u Ciebie.
U mnie na Jutlandii jest tak samo. Moze ja w chorobach duzego doswiadczenia nie mam, bo choruje raz na kilka lat i to tylko zwykle lekkie przeziebienia na szczescie. W swojej apteczce i tak zawsze mam jakies polskie leki, gripexy i te sprawy. Zazwyczaj je wyrzucam, bo traca waznosc ale z przyzwyczajenia kupuje jak jestem w PL.
Ja nie mam nic przeciwko nospie czy braniem magnezu bez badan. Po prostu napisalam jak tu lekarze do tego podchodza ;)
Ps. Dla dziecka tez leki tylko z PL, kropelki na kolke, cos na goraczke itp ;)

reklama
Do góry