reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gienius - a dziekuje Ci bardzo - tym razem jestem madrzejsza i o dziwo duzo bardziej pozytywnie nastawiona tyle sie od was nauczylam ze teraz spokojnie przygotowuje sie bo wiem co mnie czeka. mama nadzieje ze se odpoczniecie na urlopiku!
Dozo spokoju i pieknej pogody zycze.

reklama
Czesc dziewczynki. Ja na szybko daje znac ze zyje i mam sie dobrze. Chlopaki ruchliwe. Juz takie wieksze kopniaki dostaje. Imiona wybrane wozek wybrany. Tescie wracaja w poniedzialek rano wiec bedzie spokoj i cisza. Pogoda dopisuje. Stopy mi puchna. Od 13wrzesnia juz bede na wolnym. Pod koniec wrzesnia moja przyjaciolka przylatuje to sie smieje ze mi bedzie skarpetki zakladac. Jestem coraz wieksza - 8 kg do przodu.
Dziewczynki trzymam za was kciuki. Tym jadacym na urlop zycze.milego wypoczynku tym wracajacym milego powrotu do rzeczywistosci.
Hope - &&&&&&&&& trzymam kciuki. Dobrze ze jest coen cienia. U mnie na poczatku tez taka byla i wyszla dopiero po chwili

No to znów do Was wracam,tak jak obiecałam :)

Roxi - mocno zaciskam za Ciebie kciuki. Życzę udanego transferku no i wiadomo - upragnionych 9 miesięcy :)))

elala - ciesze się bardzo,bardzo mocno,że masz takie pozytywne nastawienie - to bardzo ważne :) Od samego początku Ci kibicuję i mocno zaciskam piąstki :))

zosiu - oj słońce, nie myśl za dużo tylko ciesz się ciążą :))) Wiem,wiem,że to nie taka prosta sprawa ale uwierz,że ciąża stała się faktem a nad pobolewaniami itp nawet się nie zastanawiaj,nie zagłębiaj się w to. Jak coś zaboli,to trzeba myśleć,że po prostu coś się tam dzieje :))
Ja też ostatnio odczuwam bóle w podbrzuszu a nawet i czasem zakuje coś w kroczu a to za chwilę w pachwinie.... nie można myśleć za dużo. JEST DOBRZE!!!! :)))

gienek - piszesz,że masz już widoczny brzuszek i dzieci grasują ;)). U mnie nie widać NIC!!! Jedynie jak idę na usg,to widzę,że ktoś tam sobie we mnie mieszka :))) Życzę udanego,tygodniowego wypoczynku :)

marcikuk - cieszę się,że u Ciebie wszystko przebiega prawidłowo :))) i niech tak już zostanie do samego rozwiązania :) Zawodowi piłkarze Ci rosną ;) - a pamiętasz jak jeszcze zupełnie niedawno zastanawiałaś się kiedy poczujesz ich ruchy :) No i popatrz jak szybciutko zleciało.

hope - no to po cichutku gratuluję Ci moja droga :)) A co do odczuć i ciąż,to za każdym razem jest inaczej i nie da się chyba w żaden sposób stwierdzić czy objawy albo ich brak zwiastować mogą ten piękny stan błogosławiony. U mnie właśnie tak było :) Życzę z dnia na dzień coraz to grubaśnej kreski :)

yplocka - kochana mam wielką nadzieję,że wszystko będzie dobrze. Trzymam &&&&

madmax - Niech te wszystkie okropne dolegliwości przejdą w mgnieniu oka. Trzymkaj się...

madzielanek - za twoje zarodeczki trzymam mocno swe piąsteczki :))

kochane babeczki, dzieki za kciuki i dobre slowa oczywiscie jestescie wszystkie super:-) powiem wam ze ja troche tez ten test eksperymentalnie zrobilam powiedzmy ku przestrodze bo to jest dopiero 9dpt jednego blastusia, wiec gdyby to byl np zarodek 3 dniowy to na bank nie byloby nic widac wiec wstrzymajcie sie z testami, bo za wczesnie jest zdecydowanie nie dobrze, ja siknelam bo naprawde u mnie sila spokoju, nie stresuje sie tym jakos, moze dlatego ze raz sie udalo to jest latwiej i mam wrazenie jakby wszystko dzialo sie obok mnie, jakby to nie o mnie chodzilo, dziwnie....a dodatkowo po miesiacu stresu, klotni, latajacych bobasach po transferze i 0 relaksu naprawde niczego sie nie spodziewalam, moze tak jest lepiej...sama nie wiem, zobaczymy, to jeszcze nie koniec wiec sama jestem ciekawa sikacza niedzielnego i bety, ciesze sie bardzo ze tym razem przezywam to z wami, w koncu wie jedynie maz, najlepsza kumpela no i wy :-), niech dobra passa nam wszystkim sprzyja i niech sie nam mnoza dzieci na potege:-)

Kinga 1 - widzisz ja nawet nie miałam robionego badania AMH :(

Anulciaaa69 - to koniecznie zrób. Bo to badanie podstawowe, które świadczy właśnie o tym jakie jajeczka są i jakie są cykle. Nie mam pojęcia czemu u Ciebie tego badania nie zrobiono. Jak masz niskie to zapomnij o jakiś inseminacjach, bo to nic ci nie da po prostu.

Hope71 - super.... na pewno będą kolejne krechy, tym razem grube. Za co trzymam kciuki.

No i mam pytanie, czy po nieudanym IVF miałyście normalnie drugi okres w terminie jak zwykle miewałyście? Czy coś pomieszane? Bo ja po odstawieniu leków miałam od razu, ale dłużej niż zwykle, a teraz jakieś plamienie mam ( nigdy tak nie miałam), a wczoraj było mi na maks niedobrze wieczorem ( jeszcze nigdy mnie tak nie ciągnęło na wymioty) i brzuch ćmił. No i nie wiem czy to okres będzie niedługo? Bo w zasadzie jakby to miał być okres ( a dzisiaj już mnie nie ćmi brzuch) to byłoby sporo za wcześnie. Czy zaś coś nie tak? Rozregulowało się?

Ostatnia edycja:
dziewczyny wróciłam właśnie od dermatologa. Dostałam krem o nazwie: ADVANTAN i maść robioną. Problem w tym, że to jest krem ze sterdydami i na ulotce pisze nie używać w ciąży a w szczególności w I trymestrze. Mi Pani dermatolog powiedziała, że śmiało przez parę dni mogę to stosować w ciąży. Mam teraz dylemat co zrobić a maść robioną będe miała dopiero na poniedziałek. Jak uważacie czy jak będę się smarować 3 dni to coś się stanie?

madmax moja koleżanka smarowała się prawie przez miesiąc maściami ze sterydami bo jej z kolei wyskoczyło coś na nogach w okolicach piszczeli, był to "rumień guzowaty", dzidziusia miesiąc temu urodziła zdrowiutkiego. Smarowała się w 3 miesiącu ciąży.

reklama
Witam was gorącą:)
Jestem tu pierwszy raz bo potrzebuje się po prostu wygadać i doradzić. We wrześniu będziemy mieć z mężem zabieg in vitro i strasznie się boje, że się nie uda, że przeżyje kolejne rozczarowanie. Jest nam ciężko bo czekamy na nasze maleństwo już ponad 5 lat. Wiem, że za pierwszym razem in vitro rzadko się udaje ale może jeśli ja jestem ok to może jest szansa. Jak dajecie radę z tym wszystkim z oczekiwaniem i zdenerwowaniem ?
Pozdrawiam was wszystkie i trzymam za was kciuki !!!!!!!

Do góry