reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Oglądam ten program i płacze jak głupia, eh to prawda "dla wytrwalych" jest nagroda po ciężkiej drodze

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
Strasznie przykre szczegolnie dla takich osob jak my bo wczuwany sie w kazda historie [emoji20]Niestety ludzie ktorzy nie maja z tym problemu nigdy nie zrozumia co my przechodzimy [emoji20] tez sie oczywiscie poryczalam, tak mi szkoda bylo tej dziewczyny bo niby sie usmiechala do kamer ale widac po niej bylo ten smutek ktory w sobie nosi

Po każdej nieudanej próbie jest zawód. Jest smutek i żal do całego świata i do tego który czuwa nad nami.
Jednym udaje się za 1, drugim za 2 razem a 3 za 10 razem. Wazne żeby mieć w sobie tyle siły psychicznej żeby podołać temu. Bo czekanie popłaca [emoji480]
Każda z Nas doczeka się swojego małego różowego szczęścia.

Po skończonym programie mąż do mnie mówi, w poniedziałek proszę się umówić na wizytę. Zaczynam walkę od nowa.

Zastanawiam się jakie badania maja ważność a jakie będę musiała powtórzyć po tych 2 latach.
Mam niezły zbiór wyników. [emoji433]

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Po każdej nieudanej próbie jest zawód. Jest smutek i żal do całego świata i do tego który czuwa nad nami.
Jednym udaje się za 1, drugim za 2 razem a 3 za 10 razem. Wazne żeby mieć w sobie tyle siły psychicznej żeby podołać temu. Bo czekanie popłaca [emoji480]
Każda z Nas doczeka się swojego małego różowego szczęścia.

Po skończonym programie mąż do mnie mówi, w poniedziałek proszę się umówić na wizytę. Zaczynam walkę od nowa.

Zastanawiam się jakie badania maja ważność a jakie będę musiała powtórzyć po tych 2 latach.
Mam niezły zbiór wyników. [emoji433]

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Po 2 latach to pewnie prawie wszystko. Na pewno całą wirusologia i może immuno

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

reklama
Czesc dziewczyny , wrocilam.dzis z usg mam 6 pecherzykow od 15-17mm , lekarz cos wspomina o punkcji w srode ale no wlasnie zawsze jest jakies ale endometrium tylki 6 mm, I mam do was kilka pytan ktore mialyscie juz in vitro.
1 co z tym endo czy ono podrosnie jeszcze w czasie podania zastrzyku?
2. Czy te pencherzyki nie sa za male , czy nie powinnnam jeszcze z 3 dni podstymulowac , rosna mi 1 mm tak na dobe. Czy one po zastrzyku jeszcze rosna.
3,czy przed transferem podaja cos na ewentualna poprawe endo.

Ja nigdy nie miaalam.jakies grubego endo ale te 8 mm bylo, eydaje mi sie ze ono potrzebuje jeszcze czasu bo normalnie pecherzyki mi pekaja miedzy 21 a22

Zaufaj lekarzowi :). Co do pęcherzyków to do środy jeszcze podrosna. Nie można przeciągnąć stymulacji za długo, bo pęcherzyki pekna i cała stymulacja pójdzie na marne. Jeśli endometrium będzie za cienkie to można odroczyc transfer o miesiąc i podejść do niego w kolejnym cyklu (np.na cyklu sztucznym podając leki na pogrubienie endo albo jeśli Twoje normalnie ładnie rośnie to na cyklu naturalnym zgodnie z terminem Twojej owulacji). Kciuki zaciśnięte, żeby wszystko poszło dobrze :)

Do góry