reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Oglądam ten program i płacze jak głupia, eh to prawda "dla wytrwalych" jest nagroda po ciężkiej drodze

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
Strasznie przykre szczegolnie dla takich osob jak my bo wczuwany sie w kazda historie [emoji20]Niestety ludzie ktorzy nie maja z tym problemu nigdy nie zrozumia co my przechodzimy [emoji20] tez sie oczywiscie poryczalam, tak mi szkoda bylo tej dziewczyny bo niby sie usmiechala do kamer ale widac po niej bylo ten smutek ktory w sobie nosi

Po każdej nieudanej próbie jest zawód. Jest smutek i żal do całego świata i do tego który czuwa nad nami.
Jednym udaje się za 1, drugim za 2 razem a 3 za 10 razem. Wazne żeby mieć w sobie tyle siły psychicznej żeby podołać temu. Bo czekanie popłaca [emoji480]
Każda z Nas doczeka się swojego małego różowego szczęścia.

Po skończonym programie mąż do mnie mówi, w poniedziałek proszę się umówić na wizytę. Zaczynam walkę od nowa.

Zastanawiam się jakie badania maja ważność a jakie będę musiała powtórzyć po tych 2 latach.
Mam niezły zbiór wyników. [emoji433]

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Po każdej nieudanej próbie jest zawód. Jest smutek i żal do całego świata i do tego który czuwa nad nami.
Jednym udaje się za 1, drugim za 2 razem a 3 za 10 razem. Wazne żeby mieć w sobie tyle siły psychicznej żeby podołać temu. Bo czekanie popłaca [emoji480]
Każda z Nas doczeka się swojego małego różowego szczęścia.

Po skończonym programie mąż do mnie mówi, w poniedziałek proszę się umówić na wizytę. Zaczynam walkę od nowa.

Zastanawiam się jakie badania maja ważność a jakie będę musiała powtórzyć po tych 2 latach.
Mam niezły zbiór wyników. [emoji433]

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Po 2 latach to pewnie prawie wszystko. Na pewno całą wirusologia i może immuno

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

reklama
Czesc dziewczyny , wrocilam.dzis z usg mam 6 pecherzykow od 15-17mm , lekarz cos wspomina o punkcji w srode ale no wlasnie zawsze jest jakies ale endometrium tylki 6 mm, I mam do was kilka pytan ktore mialyscie juz in vitro.
1 co z tym endo czy ono podrosnie jeszcze w czasie podania zastrzyku?
2. Czy te pencherzyki nie sa za male , czy nie powinnnam jeszcze z 3 dni podstymulowac , rosna mi 1 mm tak na dobe. Czy one po zastrzyku jeszcze rosna.
3,czy przed transferem podaja cos na ewentualna poprawe endo.

Ja nigdy nie miaalam.jakies grubego endo ale te 8 mm bylo, eydaje mi sie ze ono potrzebuje jeszcze czasu bo normalnie pecherzyki mi pekaja miedzy 21 a22

Zaufaj lekarzowi :). Co do pęcherzyków to do środy jeszcze podrosna. Nie można przeciągnąć stymulacji za długo, bo pęcherzyki pekna i cała stymulacja pójdzie na marne. Jeśli endometrium będzie za cienkie to można odroczyc transfer o miesiąc i podejść do niego w kolejnym cyklu (np.na cyklu sztucznym podając leki na pogrubienie endo albo jeśli Twoje normalnie ładnie rośnie to na cyklu naturalnym zgodnie z terminem Twojej owulacji). Kciuki zaciśnięte, żeby wszystko poszło dobrze :)

Do góry