reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czesc dziewczyny , wrocilam.dzis z usg mam 6 pecherzykow od 15-17mm , lekarz cos wspomina o punkcji w srode ale no wlasnie zawsze jest jakies ale endometrium tylki 6 mm, I mam do was kilka pytan ktore mialyscie juz in vitro.
1 co z tym endo czy ono podrosnie jeszcze w czasie podania zastrzyku?
2. Czy te pencherzyki nie sa za male , czy nie powinnnam jeszcze z 3 dni podstymulowac , rosna mi 1 mm tak na dobe. Czy one po zastrzyku jeszcze rosna.
3,czy przed transferem podaja cos na ewentualna poprawe endo.

Ja nigdy nie miaalam.jakies grubego endo ale te 8 mm bylo, eydaje mi sie ze ono potrzebuje jeszcze czasu bo normalnie pecherzyki mi pekaja miedzy 21 a22

reklama
Nic się nie martw. Masz tyle wizyt ile trzeba. Teraz dbaj by endo ładnie rosło (winko, orzechy). Jak na wizycie 22 lekarz stwierdzi że jest już ok, to włączy progesteron i kolejna wizyta - transfer :)
Dziękuję, wczoraj trochę powinkowałam, w granicach rozsądku oczywiście. ;)

@dżoasia Twoja beta mnie wk@$%#a. Bosze, niech ona się weźmie w garść i zacznie ładnie zapinkalać, bo padnę na zawał. :(

Dziękuję, wczoraj trochę powinkowałam, w granicach rozsądku oczywiście. ;)

@dżoasia Twoja beta mnie wk@$%#a. Bosze, niech ona się weźmie w garść i zacznie ładnie zapinkalać, bo padnę na zawał. :(
A ja umre z nudow, bo to ani komedia ani dramat ani horror tylko jakas nuuuuudna dluga niekonczaca sie telenovela. Znowu ciaza bez ciazy...
A wino dobre na wszystko :D

Oglądam ten program i płacze jak głupia, eh to prawda "dla wytrwalych" jest nagroda po ciężkiej drodze

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
I ja też oglądam razem z M i. Obydwoje placzemy jak głupki...a nasza nagroda leży i śpi koło nas[emoji173]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was wszystkie

Tak jak Wy staramy się o dziecko.Zrobiliśmy szereg badań,lekarz stwierdził słabe nasienie M,oraz plemniki które nie wiążą się z kwasem hialuronowym (min80%u nas jest 29%)
Teraz jestem na tabletkach anty od tygodnia(nigdy nie brałam i jakoś średnio się po nich czuję:( to jest nasze pierwsze podejście do in vitro dlatego szukam wsparcia(oczywiście mam je od M oraz sis,ale Wy dajecie dużo więcej,ponieważ nie ma jak osoby które "przeżywają to samo")

Pozdrawiam i za każdą trzymam kciuki

My mieliśmy właśnie to samo. Męża parametry były ciut lepsze od Twojego, ale u mnie doszło jeszcze PCOS (lekarz mówił, że jakoś tragedii u mnie nie ma. Powiedział nawet, że kto wie, może kiedyś naturalnie zajdziemy). Przez 20 dni brałam antyki, potem gonapeptyl, później menopur (dawka 150, chyba 8 porcji). Mąż miał zalecone FAMSI i separację plemników (także diksi, ale ostatecznie się nie udało). We wtorek punkcja (z 18 kumulusów zapłodniło się 5 komórek), wczoraj transfer, 17 badania, które wskażą m.in. czy leków nie zmienić. Bądź dobrej myśli.

Czesc dziewczyny , wrocilam.dzis z usg mam 6 pecherzykow od 15-17mm , lekarz cos wspomina o punkcji w srode ale no wlasnie zawsze jest jakies ale endometrium tylki 6 mm, I mam do was kilka pytan ktore mialyscie juz in vitro.
1 co z tym endo czy ono podrosnie jeszcze w czasie podania zastrzyku?
2. Czy te pencherzyki nie sa za male , czy nie powinnnam jeszcze z 3 dni podstymulowac , rosna mi 1 mm tak na dobe. Czy one po zastrzyku jeszcze rosna.
3,czy przed transferem podaja cos na ewentualna poprawe endo.

Ja nigdy nie miaalam.jakies grubego endo ale te 8 mm bylo, eydaje mi sie ze ono potrzebuje jeszcze czasu bo normalnie pecherzyki mi pekaja miedzy 21 a22

Zaufaj lekarzowi. Pęcherzyki będą rosnąć i dojrzewać aż do punkcji. Nie można przeciągać stymulacji ze względu na endo, bo pęcherzyki szlag trafi.
Będzie dobrze :)

reklama
Do góry