reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki kochana... Nie chciałam Was tu tak zmiażdżyć emocjonalnie, bo akurat my tu wszystkie po przejściach, z problemami, nie tylko ja...

Lepiej pisz jak po wizycie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Labella ja ci jestem wdzieczna za.tamten wpis. Ujelas wszystko, litera po literze jak wyglada nasza walka, nasze przejscia nasze porazki. Ja bym tego lepiej nie ujela. Szacun za to ze odwazylas sie o tym otwarcie napisac, mnie strasznie meczy trzymanie tego w sobie, ale poki co nie chce rodzinie dokladac powodow do zmartwien i tez nie mam ochoty co chwile.odpowiadac na pytania osob ktore nie maja pojecia przez co przechodzimy. Moze wspolczuja i moze nawet szczerze ale.i tak qrwa nie zrozumieja.

reklama
Sama musisz sobie wszystko poukładać w głowie, ja wierzę, że podejmiesz słuszną decyzję. Nie wiem dokładnie jak tam u Was wyglądają sprawy ale po tym co piszesz nasunęła mi się jedna myśl: on nie zasługuje na taką Kobietę jak Ty! Próbowałaś z nim rozmawiać? Może jest szansa, że mu wszystko wygarniesz i wtedy on otworzy oczy i zobaczy co się dzieje??

Oj, kochana, my juz od lat prowadzimy rozmowy, ktore nic nie zmieniają. Ale człowiek sie łudzi. Ale, jak to moja mama powiedziała: „Dziecko, jesli takie wydarzenie Go nie zmieniło to i wybuch bomby atomowej nie pomoże”

Na poprawę humoru [emoji16]

Wracam do domu od poloznej z wynikiem testu PAPPA z krwi. Mąż ( nie Polak) pyta co to za badanie , więc odpowiadam , że specjalne z krwi pokazujące ryzyko wystąpienia wad genetycznych ale do tego jeszcze potrzebne jest USG.
Patrzy na kartkę ... patrzy i pyta " a skąd mieli moja krew ? " Zbaranialam . Twoja ? No tak . Napisali Pappa [emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Piękne [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

To potrzymalam was jeszcze chwile w niepewnosci nadrabiajac wasze posty ;)

Doc Pasnik super poprostu rewelacja
Super wywiad ogladanie wszystkich wynikow w miedzyczasie pytania.
A zalecenia z wizyty nastepujace
Bez encortonu ani rusz przy podejsciu dawka 10 mg do 12 tyg ciazy jesli sie uda
Zlecil mi badanie imk za jakies 4-5 dni maja byc na stronie mam je przeslac na podany adres. Jesli wyjda dobrze to zostajemy tylko na encortonie wowczas nie musze juz przyjezdzac tylko wysle mi recepty i zalecenia dla mnie i dla ginekologa w klinice.
Jesli wyjda zle to musze przyjechac na rozpisanie leczenia immunosupresyjnego i tu jest szkopul ale narazie o tym nie mysle bo jesli bede musiala przyjechac a wizyte mam umowiona na 7 lutego to dupa musze przelozyc troche terminy procedury. Chyba ze go urobie meilowo ;) i albo wysle mi wszystko bez wizyty albo wcisnie mnie wczesniej na jakis termin.
Super ze mialam caly komplet badan i zostalo tylko te imk ;) a ma ono sprawdzic czy mimo super wyniku cytokin i komorek nk cos sie dzieje ze moj uklad immunologiczny rozwala jeszcze skladowe immunofenotypu. Czy tylko jest to spowodowane aktuwnoscia przeciwcial anty tpo i dodatnich ana ktore niestety ida ze soba w parze. I juz dodatnie anty tpo skitecznie moze uniemozliwic zajscie w ciaze. Wiedzialam ze przy hashi moga byc problemy ale nie ze juz ono jest wskazaniem do encortonu.
Takze kochane teraz tym bardziej bede was namawiac przy robieniu wynikow tarczycowych o zrobienie jej calego panelu lacznie z przeciwcialami anty tpo i anty tg
Z wizyty jestem mega zadowolona naprawde i wszystkim polecam i ciesze sie ze nie ominela mnie ta przyjemnosc poznania tak madrego czlowieka w tak niepozornej osobie z takim podejsciem do ludzi dzieci bo akurat przede mna byla mama z dziecmi. A juz stroj mnie rozwalil i sprawil ze puscilo moje zdenerwowanie. A mial koszulke z Mario :D :D
Bardzo się cieszę, że jesteś tak pozytywnie nastawiona i czekam na wyniki! Oby były dobry i obyś została tylko na encortonie i już nie musiała przekładać procedury :-D

Wracam do domu od poloznej z wynikiem testu PAPPA z krwi. Mąż ( nie Polak) pyta co to za badanie , więc odpowiadam , że specjalne z krwi pokazujące ryzyko wystąpienia wad genetycznych ale do tego jeszcze potrzebne jest USG.
Patrzy na kartkę ... patrzy i pyta " a skąd mieli moja krew ? " Zbaranialam . Twoja ? No tak . Napisali Pappa [emoji23]

Buhahahahahhahahahaha!!!! Padlam!!!!

Hahahaha haha [emoji16][emoji16]

To potrzymalam was jeszcze chwile w niepewnosci nadrabiajac wasze posty ;)

Doc Pasnik super poprostu rewelacja
Super wywiad ogladanie wszystkich wynikow w miedzyczasie pytania.
A zalecenia z wizyty nastepujace
Bez encortonu ani rusz przy podejsciu dawka 10 mg do 12 tyg ciazy jesli sie uda
Zlecil mi badanie imk za jakies 4-5 dni maja byc na stronie mam je przeslac na podany adres. Jesli wyjda dobrze to zostajemy tylko na encortonie wowczas nie musze juz przyjezdzac tylko wysle mi recepty i zalecenia dla mnie i dla ginekologa w klinice.
Jesli wyjda zle to musze przyjechac na rozpisanie leczenia immunosupresyjnego i tu jest szkopul ale narazie o tym nie mysle bo jesli bede musiala przyjechac a wizyte mam umowiona na 7 lutego to dupa musze przelozyc troche terminy procedury. Chyba ze go urobie meilowo ;) i albo wysle mi wszystko bez wizyty albo wcisnie mnie wczesniej na jakis termin.
Super ze mialam caly komplet badan i zostalo tylko te imk ;) a ma ono sprawdzic czy mimo super wyniku cytokin i komorek nk cos sie dzieje ze moj uklad immunologiczny rozwala jeszcze skladowe immunofenotypu. Czy tylko jest to spowodowane aktuwnoscia przeciwcial anty tpo i dodatnich ana ktore niestety ida ze soba w parze. I juz dodatnie anty tpo skitecznie moze uniemozliwic zajscie w ciaze. Wiedzialam ze przy hashi moga byc problemy ale nie ze juz ono jest wskazaniem do encortonu.
Takze kochane teraz tym bardziej bede was namawiac przy robieniu wynikow tarczycowych o zrobienie jej calego panelu lacznie z przeciwcialami anty tpo i anty tg
Z wizyty jestem mega zadowolona naprawde i wszystkim polecam i ciesze sie ze nie ominela mnie ta przyjemnosc poznania tak madrego czlowieka w tak niepozornej osobie z takim podejsciem do ludzi dzieci bo akurat przede mna byla mama z dziecmi. A juz stroj mnie rozwalil i sprawil ze puscilo moje zdenerwowanie. A mial koszulke z Mario :D :D

Gosiu to Ty masz jakieś względy, bo dla mnie zawsze zakładał kraciastą koszulę:D
Super że tak Ci rozjaśnił sytuację. Mam nadzieję że te wyniki będą ok i wystarczy sam encorton :)

Dzięki kochana... Nie chciałam Was tu tak zmiażdżyć emocjonalnie, bo akurat my tu wszystkie po przejściach, z problemami, nie tylko ja...

Lepiej pisz jak po wizycie?

Nie zmiazdzylas nas. Podziwiam ciebie za twoja odwage wypuszczenia z siebie emocji. Napisalas swoje pozegnanie jak prawdziwa kochajaca mama. Jestes wspaniala kobitka i zaslugujesz na tak samo wspanialego meza i ojca. Napisalas to wszystko tak doszczetnie i pieknie a zarazem z wielkim smutkiem prosto z serca. W twoim pozegnaniu jest tyle z nas wszystkich. Dziekuje :)

reklama
@dżoasia kurdesz. To co teraz? To czego nie znosimy czyli czekanie i powtarzanie?

@labelladurmiente przepiekny i odwazny post. Uwazam ze piekniej sie tego nie dalo ujac. Jednoczesnie serce sie kraje czytajac jakie podejscie ma maz. Przewrotny los uzywa roznych metod aby otworzyc nam oczy. Moze ta tragedia otworzyla Twoje. Zycze Ci aby wszystko sie w Twoim zyciu poukladalo bo zaslugujesz na szczescie.

Do góry