reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jak czujesz skurcze i plamisz to koniecznie lykaj nospe. Ja bym sie nawet nie zastanawiala :*

Zazylam dwie od razu i wracam do ich łykania. Rozmawiałam z dr Knafel i mam włączyć dodatkowy progesteron i magnez.Jesli do niedzieli się to będzie powtarzać to wizyta i usg.Z początkiem przyszłego tyg progesteron do kontroli,ale narazie mam leżeć i odppczywac-nigdzie nie chodzić. Dr powiedziała,ze takie rzeczy się zdarzają na tym etapie ciazy i może to byc tez od szyjki przy aplikacji leku.

reklama
Wspolczuje i wiem co czujesz. Ja mam tak samo z crinone on mi pochlania te plamienia. Niestety nic na to sie nie poradzi. Ja na szczescie plamie z przerwami to jakos udaje mi sie nie wpasc w panike. Kiedy masz wizyte?

25.01 jeśli wszystko się uspokoi,a jak noe to już w niedziele mam pojechać na usg.Narazie mam spokój.Po aplikacji leku dowcipnego Crinone już zdecydowanie jaśniejszy.Narazie odetchnelam z ulga. Mam zwiększyć progesteron i magnez,a przy skurczach włączyć nospe. Znając mnie,to będę ja łykać profilaktycznie 3x1 znowu,nie czekając na skurcze.

Jestes super i mega silna babka . podziwiam Cie... Udzielam sie od wczoraj ale czytalam Was od dosc dawna i przezywalam Wasze historie, rowniez Twoja, ktora choc na poczatku taka szczesliwa okazala sie byc wielka tragedia i niesprawiedliwoscia... Nie umiem tego pojac...

Dzięki Anuska130 [emoji4] Tu każda z dziewczyn jest hero... Bo innego wyjścia nie mamy [emoji6]
Ja tego co sie stało nigdy nie zrozumiem. I zawsze to we mnie, ze mną bedzie. Tylko ze tak jak od początku nie miałam wpływu czy transfer sie powiedzie, tak i teraz nie mam na to co mi przyniósł przełom roku.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@labelladurmiente dużo smutku i żalu jest w tym co piszesz,ale też dużo siły...jeszcze się los odwróci i do Ciebie się uśmiechnie-mocno w to wierzę ;)! A tymczasem wysyłam najmocniejsze wirtualne przytuuulasy!!!Buziak!

Dziękuje i odwzajemnione odsyłam!
Zaspamowalam dzis nasze forum sobą na Amen [emoji4]

Ponieważ moja otwartość ociera sie gdzies o ekshibicjonizm emocjonalny to nie mam lęku co powiedzieć, bo wszystko juz napisałam na FB... Wiec wszyscy juz wiedza. Potrzebowałam sie tak oczyścić. Bo inaczej zupełnie bym oszalała... Ale plus jest taki ze nie spodziewam sie głupich pytań pod tytułem: „a gdzie Ty byłaś przez te półtora tygodnia? Wczasy?”, tylko zwykłego ludzkiego zrozumienia. I zgadzam sie z Toba, ze lepiej sie czymś zając w pracy niz świrować, myślec, wyć. To juz wszystko przerobiłam miedzy kompulsywnym sprzątaniem.

A co do powrotu... Prawda jest taka ze smierc Dzidziusia obnażyła bezlitośnie marność mojego związku. To czego tak bardzo próbowałam nie widzieć od lat wyszło i jebnelo mi miedzy oczy i to w momencie kiedy działo sie to najgorsze... Wiec nie wiem czy kiedykolwiek wroce do Kliniki. Bo nie wiem czy jest sens. Przede mną przemyślenia pt: co dalej z tym życiem, co dalej z tym małżeństwem. I chyba dlatego tez tak słabo sie z tego podnoszę - jak nie ja - bo zdałam sobie sprawe jak sama w tym wszystkim byłam, jestem, no wlasnie i czy bede, czy nie. Zobacz załącznik 835109

Twoj post nie wymaga żadnego komentarza- łzy stanely mi w oczach.Tak bardzo mi przykro,ze Cię to spotkało.

Twoj post nie wymaga żadnego komentarza- łzy stanely mi w oczach.Tak bardzo mi przykro,ze Cię to spotkało.

Bo to tak trochę jest, ze mogłybyśmy tu nic nie pisać a i tak codziennie o sobie myślimy i każda kazdej życzy tego upragnionego sukcesu... Bo te ktore sa na naszym magicznym forum, wiedza jaka to radość kiedy beta szybuje. Jaki płacz radości kiedy dwie krechy sie pojawiają. Jaki niepokój gdy plamienie. Jaki dramat gdy los postanawia znowu nas skopać. I to jest moc tego forum.

To potrzymalam was jeszcze chwile w niepewnosci nadrabiajac wasze posty ;)

Doc Pasnik super poprostu rewelacja
Super wywiad ogladanie wszystkich wynikow w miedzyczasie pytania.
A zalecenia z wizyty nastepujace
Bez encortonu ani rusz przy podejsciu dawka 10 mg do 12 tyg ciazy jesli sie uda
Zlecil mi badanie imk za jakies 4-5 dni maja byc na stronie mam je przeslac na podany adres. Jesli wyjda dobrze to zostajemy tylko na encortonie wowczas nie musze juz przyjezdzac tylko wysle mi recepty i zalecenia dla mnie i dla ginekologa w klinice.
Jesli wyjda zle to musze przyjechac na rozpisanie leczenia immunosupresyjnego i tu jest szkopul ale narazie o tym nie mysle bo jesli bede musiala przyjechac a wizyte mam umowiona na 7 lutego to dupa musze przelozyc troche terminy procedury. Chyba ze go urobie meilowo ;) i albo wysle mi wszystko bez wizyty albo wcisnie mnie wczesniej na jakis termin.
Super ze mialam caly komplet badan i zostalo tylko te imk ;) a ma ono sprawdzic czy mimo super wyniku cytokin i komorek nk cos sie dzieje ze moj uklad immunologiczny rozwala jeszcze skladowe immunofenotypu. Czy tylko jest to spowodowane aktuwnoscia przeciwcial anty tpo i dodatnich ana ktore niestety ida ze soba w parze. I juz dodatnie anty tpo skitecznie moze uniemozliwic zajscie w ciaze. Wiedzialam ze przy hashi moga byc problemy ale nie ze juz ono jest wskazaniem do encortonu.
Takze kochane teraz tym bardziej bede was namawiac przy robieniu wynikow tarczycowych o zrobienie jej calego panelu lacznie z przeciwcialami anty tpo i anty tg
Z wizyty jestem mega zadowolona naprawde i wszystkim polecam i ciesze sie ze nie ominela mnie ta przyjemnosc poznania tak madrego czlowieka w tak niepozornej osobie z takim podejsciem do ludzi dzieci bo akurat przede mna byla mama z dziecmi. A juz stroj mnie rozwalil i sprawil ze puscilo moje zdenerwowanie. A mial koszulke z Mario :D :D

Dziękuje i odwzajemnione odsyłam!
Zaspamowalam dzis nasze forum sobą na Amen [emoji4]

Eee przestan wazne ze dalas upust swoim emocjom ;) po to tu jestesmy zeby czasem i takich rzeczy tu poczytac i wspierac sie w kazdej sytuacji pocieszac sie gdy jest zle i cieszyc sie wspolnie gdy sa szczesliwe wydarzenia

To potrzymalam was jeszcze chwile w niepewnosci nadrabiajac wasze posty ;)

Doc Pasnik super poprostu rewelacja
Super wywiad ogladanie wszystkich wynikow w miedzyczasie pytania.
A zalecenia z wizyty nastepujace
Bez encortonu ani rusz przy podejsciu dawka 10 mg do 12 tyg ciazy jesli sie uda
Zlecil mi badanie imk za jakies 4-5 dni maja byc na stronie mam je przeslac na podany adres. Jesli wyjda dobrze to zostajemy tylko na encortonie wowczas nie musze juz przyjezdzac tylko wysle mi recepty i zalecenia dla mnie i dla ginekologa w klinice.
Jesli wyjda zle to musze przyjechac na rozpisanie leczenia immunosupresyjnego i tu jest szkopul ale narazie o tym nie mysle bo jesli bede musiala przyjechac a wizyte mam umowiona na 7 lutego to dupa musze przelozyc troche terminy procedury. Chyba ze go urobie meilowo ;) i albo wysle mi wszystko bez wizyty albo wcisnie mnie wczesniej na jakis termin.
Super ze mialam caly komplet badan i zostalo tylko te imk ;) a ma ono sprawdzic czy mimo super wyniku cytokin i komorek nk cos sie dzieje ze moj uklad immunologiczny rozwala jeszcze skladowe immunofenotypu. Czy tylko jest to spowodowane aktuwnoscia przeciwcial anty tpo i dodatnich ana ktore niestety ida ze soba w parze. I juz dodatnie anty tpo skitecznie moze uniemozliwic zajscie w ciaze. Wiedzialam ze przy hashi moga byc problemy ale nie ze juz ono jest wskazaniem do encortonu.
Takze kochane teraz tym bardziej bede was namawiac przy robieniu wynikow tarczycowych o zrobienie jej calego panelu lacznie z przeciwcialami anty tpo i anty tg
Z wizyty jestem mega zadowolona naprawde i wszystkim polecam i ciesze sie ze nie ominela mnie ta przyjemnosc poznania tak madrego czlowieka w tak niepozornej osobie z takim podejsciem do ludzi dzieci bo akurat przede mna byla mama z dziecmi. A juz stroj mnie rozwalil i sprawil ze puscilo moje zdenerwowanie. A mial koszulke z Mario :D :D

Gosiu cieszę się że w końcu do niego trafiłaś . Ja byłam drugi raz na rozpisaniu leków immuno i wytycznych dla gina ale tylko dlatego ze nie miałam takiego segregatora jak Ty [emoji6] nie wiem na jakim jesteś etapie ale ja zrobiłam krótki protokół i zamroziłam dzieciaczki i dopiero później zaczęłam brać leki i podeszłam na mrozaczku bo stwierdziliśmy z Paśnikiem ze te leki nie będą miały dobrego wpływu na jajeczka i ciężko będzie tez zgrać terminy a tak wszystko poszło na spokojnie bez wariacji . Trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

reklama
Bo to tak trochę jest, ze mogłybyśmy tu nic nie pisać a i tak codziennie o sobie myślimy i każda kazdej życzy tego upragnionego sukcesu... Bo te ktore sa na naszym magicznym forum, wiedza jaka to radość kiedy beta szybuje. Jaki płacz radości kiedy dwie krechy sie pojawiają. Jaki niepokój gdy plamienie. Jaki dramat gdy los postanawia znowu nas skopać. I to jest moc tego forum.

Prawda

U mnie tez spowodowalas lzy
Mam nadz ze dobre fluidy kochana przekaze!!!![emoji110][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Czasem mysle czym zasluzylam ze tyle radosci mam dziewczyny , malo cierpialam , 1ivf udane bez hiperki , no I teraz znow cud ,mam tylko nadz ze wszystko dobrze sie skonczy ze mna ....

Czytam w wolnym czasie i kazda z was mi bliska[emoji8][emoji8];)**

Ciesze sie ze spotkania asi i gosi** super

Do góry