reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Do końca ciąży nie możemy tak wymiotować, bo wyniszczy się nasz organizm. Lekarz na IP mi powiedział, że zbyt długie wymioty mogą wyrządzić sporo szkód w organizmie i aby tego pilnować. Gdyby po 15 tc nie przeszło to trzeba porobić więcej badań i w razie potrzeby poddać się hospitalizacji. Ale mam nadzieję,że nam jakoś to się samo unormuję :-) rety nadal plamisz... ? Tak mało ostatnio piszesz o sobie, domyślam się jakie to stresujące masakra z tymi plamieniami :/ ja chciałabym wrócić do pracy, ale zobaczymy czy dam radę :-)

Będę teraz we wtorek na USG 1 trymestru ale u innej dr niż moja prowadząca więc też podpytam co z tymi wymiotami. Ale wszędzie piszą ze po 1 trymestrze powinny się skończyć, jeśli nie to tak jak piszesz - trzeba szukać profesjonalnej pomocy.
Tak, te plamienia są stresujące ale co poradzić ... Oszczędzam się jak moge i też liczę, że niedługo przejdą.
Staram się udzielać ale głównie życząc powodzenia innym dziewczynom i pocieszajac jeśli zajdzie taka konieczność. Tyle się ciągle tu na forum dzieje :)

reklama
zbadaj jutro i w on i będziesz mieć porównanie :) Tylko o tych samych porach najlepiej :)
Jak tata? Dzisiaj ma/miał tą operację? Mam nadzieję, że to nic bardzo poważnego:*
No podjadę jutro i w poniedziałek:)
Operacja w sobotę, dopiero wróciliśmy że szpitala jestem padnieta mamusia robi jeść także mam takie jakby wakacje u mamy :D
Operacja kręgów szyjnych czy jakoś tak ? :)
No mam nadzieję, że będzie wszystko ok !
Dziękuję że pytasz kochana :*
Za jutro ✊✊✊

No właśnie tak jest np w moim przypadku.. Pani doktor chce żebym do 8tc była na czysto z lekami czyli zero progesteronu ..
Odstawialam wszystko stopniowo tak jak Pani doktor mówiła i pytałam czy mam badać za każdym razem jak coś odstawie ale mówiła, że absolutnie nie wiec nie badalam, plamien dzięki Bogu żadnych nie miałam.. w niedzielę biorę ostatnia tabletkę i koniec ..
Ufam jej ale tak dziewczyny długo biorą, że nie wiem co mam robic ..

A na jakim Ty cyklu jesteś?

A tak w ogóle to ja biorę tak :
Wit.D3
Wit.D
Femibion 1
Magne B6

To chyba nie jest za dużo ? Jak myślicie ?

Ja np.przestałam brać oddzielne witaminy i biorę Femibion 1 tylko. Tak mi się poprostu wydawało, że skoro mam kompleks witamin ukierunkowanych na początek ciazy to nie będę brała oddzielnych, żeby nie było za dużo... Czy to dobrze to nie wiem.

Będę teraz we wtorek na USG 1 trymestru ale u innej dr niż moja prowadząca więc też podpytam co z tymi wymiotami. Ale wszędzie piszą ze po 1 trymestrze powinny się skończyć, jeśli nie to tak jak piszesz - trzeba szukać profesjonalnej pomocy.
Tak, te plamienia są stresujące ale co poradzić ... Oszczędzam się jak moge i też liczę, że niedługo przejdą.
Staram się udzielać ale głównie życząc powodzenia innym dziewczynom i pocieszajac jeśli zajdzie taka konieczność. Tyle się ciągle tu na forum dzieje :)
Ty i Twój Maluch też jesteście dla nas ważni więc co jakiś czas piszcie też co u Was :-)
A który masz dokładnie tc? Ja usg pierwszego trymestru mam na początku lutego :-)

Ja np.przestałam brać oddzielne witaminy i biorę Femibion 1 tylko. Tak mi się poprostu wydawało, że skoro mam kompleks witamin ukierunkowanych na początek ciazy to nie będę brała oddzielnych, żeby nie było za dużo... Czy to dobrze to nie wiem.
Właśnie nie wiem czy też sobie tego nie kupię, bo ja teraz biorę kwas foliowy, wit d3 1000, i witaminę C. Może też przejdę na jeden a konkretny ;-)

Powinnaś zabrać zwolnienie od pracodawcy i lekarz powinien nanieść korektę. Zależy ile pracowników zatrudnia Twój pracodawca. Od tego zależy kto wypłaca Ci zasiłek chorobowy. Zaświadczenie o ciąży jest tylko dla pracodawcy a nie dla ZUS-u. ZLA jest podstawą do wypłaty świadczęń.

Tylko kilka osób jest w mojej firmie.dzieki

reklama
Do góry