reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak czy srak nie moze cie zwolnic jak jestes w ciazy. Teoretycznie jestes chroniona od pierwszego dnia ciazy. A to nie jest tak przypadkiem ze nawet jak sie dowiesz o ciazy bedac na okresie wypowiedzenia to pracodawca.musi ci przedluzyc umowe min do dnia porodu? Przeciez mozesz mu powiedziec ze jestes w ciazy nawet jak chcialby ci dac wypowiedzenie. Moim zdaniem nie ma prawa cie zwolnic nawet jakby bardzo chcial:)
@Iskra_82 dżoasia ma rację. Nie może Cię zwolnić. Jakby co to mówisz, że jesteś w ciąży i takie wypowiedzenie jest nieważne.

@Iskra_82 piękna beta. Świetne informacje poprawiają humor. :)

Od jutra mam brać acard ale na rozpisce nie mam napisane w jakiej dawce. Kupiłam 75 a jest jeszcze 150. Podejrzewam, że powinnam brać ten 75. Jak było u Was?

Nic mi się nie stanie po acardzie jak mam okres?

Ja brałam acard 75 chyba od 3dc czyli jak już @ mniejsza jest. Acard może trochę ja wydłużyć i wzmocnić krwawienie (ale u mnie tak się nie stało).

No a jak mi w weekend wyślą wypowiedzenie mailem?
Ziobro do sędziów wysłał faksem w sobotę i jest prawomocne:(
W razie w mam jeszcze 24 dni zaległego urlopu za zeszły rok to już w połowie sierpnia nie będą mogli mi go odmówić.
Możesz od razu przejść na zwolnienie ciążowe,tylko 6 tygodni przed koncem tych 270 dni musisz jakieś pismo o zasiłek rehabilitacyjny zanieść do zusu i bedzie ok. Zasiłek rehabilitacyjny w ciąży też wynosi 100%. Poczytaj są o tym nawet ingo w internecie i nie musisz ryzykować powrotem nawet na jeden dzien

@Iskra_82 piękna beta. Świetne informacje poprawiają humor. :)

Od jutra mam brać acard ale na rozpisce nie mam napisane w jakiej dawce. Kupiłam 75 a jest jeszcze 150. Podejrzewam, że powinnam brać ten 75. Jak było u Was?

Nic mi się nie stanie po acardzie jak mam okres?

150 jest na receptę, chyba wszystkie biorą 75. Jak nie masz jakiegoś bardzo mocnego krwawienia to spokojnie mozesz brać:)

No a jak mi w weekend wyślą wypowiedzenie mailem?
Ziobro do sędziów wysłał faksem w sobotę i jest prawomocne:(
W razie w mam jeszcze 24 dni zaległego urlopu za zeszły rok to już w połowie sierpnia nie będą mogli mi go odmówić.

Iskra ja zaszłam w ostatnim miesiącu wypowiedzenia i zostałam przywrócona do pracy.Fakt,musiałam się trochę nastresowac,bo to było wszystko na styk czasowo,ale wiedziałam,ze nie maja ruchu,bo prawo pracy dla ciężarnych jest bardzo Pro.Pilnuj tylko powodu wypowiedzenia-nie możesz mieć dyscyplinarki ani likwidacji zakładu pracy,bo w tych dwóch przypadkach prawo nie działa na nasza korzyść.Ty jaki masz ewentualnie okres wypowiedzenia i jaka umowę,bo nie pamiętam czy pisałaś o tym,sorki[emoji4]

Wow...Tobie ta beta ładnie zapinkala, a to tylko dzień różnicy między nami :)
Wizyta dopiero we wtorek. Muszę wrócić do książek bo oszaleję :D
A Ty miałaś ile bąbli podanych?

Jednego 3-dniowego [emoji6] ja na szczęście pracuje w domu, mam taka możliwość wiec od 8-16 mam co robić, w późniejszych godz szlag mnie trafia ale ta beta mnie dzisiaj na prawdę uspokoiła [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny po jakim czasie usg dopochwowe "zobaczy" ciążę? Możliwe żeby tydzień po zaplodniniu było coś widać?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry