reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak czy srak nie moze cie zwolnic jak jestes w ciazy. Teoretycznie jestes chroniona od pierwszego dnia ciazy. A to nie jest tak przypadkiem ze nawet jak sie dowiesz o ciazy bedac na okresie wypowiedzenia to pracodawca.musi ci przedluzyc umowe min do dnia porodu? Przeciez mozesz mu powiedziec ze jestes w ciazy nawet jak chcialby ci dac wypowiedzenie. Moim zdaniem nie ma prawa cie zwolnic nawet jakby bardzo chcial:)
@Iskra_82 dżoasia ma rację. Nie może Cię zwolnić. Jakby co to mówisz, że jesteś w ciąży i takie wypowiedzenie jest nieważne.

@Iskra_82 piękna beta. Świetne informacje poprawiają humor. :)

Od jutra mam brać acard ale na rozpisce nie mam napisane w jakiej dawce. Kupiłam 75 a jest jeszcze 150. Podejrzewam, że powinnam brać ten 75. Jak było u Was?

Nic mi się nie stanie po acardzie jak mam okres?

Ja brałam acard 75 chyba od 3dc czyli jak już @ mniejsza jest. Acard może trochę ja wydłużyć i wzmocnić krwawienie (ale u mnie tak się nie stało).

No a jak mi w weekend wyślą wypowiedzenie mailem?
Ziobro do sędziów wysłał faksem w sobotę i jest prawomocne:(
W razie w mam jeszcze 24 dni zaległego urlopu za zeszły rok to już w połowie sierpnia nie będą mogli mi go odmówić.
Możesz od razu przejść na zwolnienie ciążowe,tylko 6 tygodni przed koncem tych 270 dni musisz jakieś pismo o zasiłek rehabilitacyjny zanieść do zusu i bedzie ok. Zasiłek rehabilitacyjny w ciąży też wynosi 100%. Poczytaj są o tym nawet ingo w internecie i nie musisz ryzykować powrotem nawet na jeden dzien

@Iskra_82 piękna beta. Świetne informacje poprawiają humor. :)

Od jutra mam brać acard ale na rozpisce nie mam napisane w jakiej dawce. Kupiłam 75 a jest jeszcze 150. Podejrzewam, że powinnam brać ten 75. Jak było u Was?

Nic mi się nie stanie po acardzie jak mam okres?

150 jest na receptę, chyba wszystkie biorą 75. Jak nie masz jakiegoś bardzo mocnego krwawienia to spokojnie mozesz brać:)

No a jak mi w weekend wyślą wypowiedzenie mailem?
Ziobro do sędziów wysłał faksem w sobotę i jest prawomocne:(
W razie w mam jeszcze 24 dni zaległego urlopu za zeszły rok to już w połowie sierpnia nie będą mogli mi go odmówić.

Iskra ja zaszłam w ostatnim miesiącu wypowiedzenia i zostałam przywrócona do pracy.Fakt,musiałam się trochę nastresowac,bo to było wszystko na styk czasowo,ale wiedziałam,ze nie maja ruchu,bo prawo pracy dla ciężarnych jest bardzo Pro.Pilnuj tylko powodu wypowiedzenia-nie możesz mieć dyscyplinarki ani likwidacji zakładu pracy,bo w tych dwóch przypadkach prawo nie działa na nasza korzyść.Ty jaki masz ewentualnie okres wypowiedzenia i jaka umowę,bo nie pamiętam czy pisałaś o tym,sorki[emoji4]

Wow...Tobie ta beta ładnie zapinkala, a to tylko dzień różnicy między nami :)
Wizyta dopiero we wtorek. Muszę wrócić do książek bo oszaleję :D
A Ty miałaś ile bąbli podanych?

Jednego 3-dniowego [emoji6] ja na szczęście pracuje w domu, mam taka możliwość wiec od 8-16 mam co robić, w późniejszych godz szlag mnie trafia ale ta beta mnie dzisiaj na prawdę uspokoiła [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny po jakim czasie usg dopochwowe "zobaczy" ciążę? Możliwe żeby tydzień po zaplodniniu było coś widać?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry