reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny wiecie co dostałam najgorsza robotę jaka może byc czyli aleje z warzywami więc dzisiaj mam same dzwiganie jajnik mnie napierdala kierowniczka zapytała czy nie mam nic przeciwko aby wziąć ta pierwsza aleje a ja do niej aby dała mi ja w następnym tyg a druga główna mowi tak przecież lekarz wypisal zgodę na powrót więc mam wziąć i bez dyskusji czaicie a o 17 dostawa z 4 palety warzyw a ja jestem sama ***** nic tylko usiąść i płakać; ((
Ja bym chyba w tym momencie poprosila o urlop na zadanie. Jesli nie dasz rady to tego po prostu nie rob, a kierowniczce po prostu powiedz ze cie boli i nie dasz rady.

reklama
No ja juz nie mpge sie doczelac az zaczna mi dzialac. W ogole musze napisac dziewczyny ze sie ogarnelam. Nie bede dluzej siedziec i czekac nie wiadomo na co. Od pt.zaktualizowane cv i aktywnie wysylam codziennie[emoji5] rozpoczelam spacery niw siedzw juz w 4 scianach non stop. Planuje wrocic na anglik i szukam wlasnie wtjazdu na ferie [emoji5] aha i najwazmiejsze zaczelam umawiac sie zw znajomymi bo uciekalam ostatni rok od ludzi. Latwo nie bedzie ale trzeba isc do przodu[emoji16]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

No i pieknie :) w niedziele Cie rozruszam
A gdzie planujesz ferie? My jedziemy do Austrii na tydzien w gory w lutym, mam zamiar kontynuowac moja nauke snowboardu!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Bardzo dziękuję:)

Dziewczyny wiecie co dostałam najgorsza robotę jaka może byc czyli aleje z warzywami więc dzisiaj mam same dzwiganie jajnik mnie napierdala kierowniczka zapytała czy nie mam nic przeciwko aby wziąć ta pierwsza aleje a ja do niej aby dała mi ja w następnym tyg a druga główna mowi tak przecież lekarz wypisal zgodę na powrót więc mam wziąć i bez dyskusji czaicie a o 17 dostawa z 4 palety warzyw a ja jestem sama ***** nic tylko usiąść i płakać; ((
Kurczę powinnaś iść na l4 jak jesteś w ciąży bo to niebezpieczne

oooooooo!!! @Doris30:-) i @shaggy widzę ,że zaczynamy świrowanie :D Ja też! a co! już sprawdzałam dzisiaj: implantacja 6-7 doba-więc teoretycznie jak 5 dniowa blastka to 2 dni po transferze powinno coś się zadziać....ach ja się już martwię,że nic mnie nie boli :( prócz gardła i kręgosłupa oczywista...;)
Dzień transferu to dzień 0 więc dziś mamy 1 dpt:)

Widzę że nadal "miła " atmosfera w pracy...szkoda mi Ciebie. Nie dość ze boli to na dodatek jeszcze takie chamstwo w pracy...spróbuj wykonać zadanie, ale jeśli będziesz czuła że to ponad Twoje siły to pójdź i o tym powiedz.
a taka rada na przyszłość...może pomyśl o zmianie pracy? Albo ciagnij zwolnienie tak długo jak się da. Ja kiedyś ciagnęłam przez 9 miesięcy nie będąc w ciąży...więc odrobina kombinacji i wszystko jest możliwe.

Margit2018 czy mogłabyś mi powiedzieć jaka się sprawa z l4 w takiej sytuacji: dostarczyłam pracodawcy zwolnienie l4 30dniowe zwykle,natomiast po 3dniach dostałam zaświadczenie o ciazy i przesłałam je również do roboty.Czy kadry pracodawcy maja obowiązek poinformować ZUS o moim stanie i automatycznie to zwolnienie przekwalifikują mi na ciążowe? Nie wiem hak mam dochodzić 100% płatnego wynagrodzenia.

reklama
Widzę że nadal "miła " atmosfera w pracy...szkoda mi Ciebie. Nie dość ze boli to na dodatek jeszcze takie chamstwo w pracy...spróbuj wykonać zadanie, ale jeśli będziesz czuła że to ponad Twoje siły to pójdź i o tym powiedz.
a taka rada na przyszłość...może pomyśl o zmianie pracy? Albo ciagnij zwolnienie tak długo jak się da. Ja kiedyś ciagnęłam przez 9 miesięcy nie będąc w ciąży...więc odrobina kombinacji i wszystko jest możliwe.
Coś czuje że jutro lekarz mi wystawi l4 oni nic nie wiedzą że jestem po 2 punktach i ze jajnik był i jest duży nie powiedziałam bo zaraz by wszyscy wiedzieli czyli 9 biedronek bo one lubią ploty szkoda mówić a ta główna kierowniczka to taka wredna małpa jest wie że mam problemy z kręgosłupem to wjebala mnie na warzywa szkoda gadać po prostu nie mam siły cały dół brzucha mnie boli i ten prawy bok Ale co ja moge zrobić nic nie moge bo muszę przepracować do końca zmiany niestety to nie jest takie łatwe tu jest problem żeby wziąć uz nie jest łatwo już dawno bym zmieniła Ale jest mi szkoda bo tu mam umowę na czas nie określony tutaj mam dodatkowe ubezpieczenie i caly czas myślę ze może ais uda i będę w ciąży wiec wszystko by mi sie liczyło

Do góry