reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@gosia321 dziękuję za ogłoszenie :D już dogadalam się z @Iskra_82 ma akurat te dwie rzeczy to mi wyśle:)
Dziękuję Wam kochane wszystkie za oferowana pomoc !!

Ponawiam moje pytanie jeżeli chodzi o kalendarz ? Bardzo potrzebuje żeby któraś przejęła to od jutra na tydzień przynajmniej bo będę u mamy spala tam nie ma wifi, będziemy jeździć do szpitala do taty i trochę mniej będę zaglądała.. pomoże któraś?:)

reklama
Cześć Dziewczyny,
@dżoasia, szkoda, że beta taka niejednoznaczna ale jak historia pokazuje, to z pięknych bet często bywa lipa, jak również ze słabych bet są ciąże. Nie ma się co mamić bez sensu ale nadzieja umiera ostatnia.

U mnie w końcu się rozkręcił okres, więc od jutra estrofem i acard idą w ruch.
Postanowiliśmy, że chcemy hodować nasze zarodki do 5 doby i w razie niewypału bierzemy blastki nd. Pytanie co powie na to lekarz? ;)
Ja już 2 dzień estrofem biorę. To transferować będziemy mniej więcej podobnie? :)

Sporo zrobione, kominek, podlogi,.schody lazienki, ale kuchni nie ma jeszcze, barierki do schodow, drzwi wewnetrznych... opoznia sie jak choroba...
Juz nie mam parcia zeby wracac szybko... moze w polowie lutego?
Ale bede cham i pochwale sie kominkiem chociaz jeszcze go nie widzialam na żywo
1515578940-0167469a06614ed1-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Przepiękny! w moim guście !!

Paulinko no to trochę pokombinujemy, super że umowa na czas nieokreślony, rozumiem że byłaś na l4 5 miesięcy czyli około 150 dni (liczysz dni kalendarzowe)i było to zwolnienie w związku z kręgłosupem. Teraz wróciłaś do pracy więc mamy ten wymagany 1 dzień żeby był nowy okres zasiłkowy w związku z INNĄ chorobą - teraz będzie to zwolnienie nie związane z kręgłosupem najlepiej od innego lekarza np.ginekologa . Market napewno zwróci się z zapytaniem do zus czy mogą liczyć nowy okres zasiłkowy ale odpowiedź będzie oczywista bo obecna choroba nijak ma się do problemów z kręgosłupem . Gdybyś jednak chciała kontynuować zwolnienie na kręgosłup to musisz mieć 60 dni kalendarzowych przerwy. Ile masz urlopu z tamtego roku najlepiej zbieraj urlop żeby awaryjnie mieć czym wypełnić te 60 dni (kalendarzowe) przerwy między jednym chorobowym a drugim i znowu 182 dni ( zwolnienia na kręgosłup trudne do podważenia jeszcze w markecie gdzie wiadomo jak się zapieprza)

Margit a jak ja jestem od 2 miesięcy na zwolnieniu od neurologa i chciałabym teraz przejść na l4 ciążowe to też muszę robić ten 1 dzień przerwy?

Margit a jak ja jestem od 2 miesięcy na zwolnieniu od neurologa i chciałabym teraz przejść na l4 ciążowe to też muszę robić ten 1 dzień przerwy?
Jeśli chodzi o ciążę to możesz przebywać 270dni, ale lepiej zrobić przerwę, bo jak już jesteś 2miesiace to Ci sie wyczerpie

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Aśka szału nie ma ale u Mnie tez nie było pamiętasz ! ? Może my imunno tak mamy ze to później zaskakuje . Na jakim zestawie leków w końcu podeszłaś ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ropuszka pamietam, ale u ciebie fakt, z malej wartosci ale szybko sie rozkrecilo. Ja teraz mialam ten accofil jak ostatnio - 1xdomacicznie i od transferu co 3 dzien, encorton 7,5mg wlaczony razem.z progesteronem czyli 5d przed transferem i od transferu clexane 0,6 co drugi dzien, ale biore co 40h. Oprocz tego progesteron, wiadomo. Mialam miec te wlewy z ig ale raczej w tej sytuacji szkoda kasy.

Paulinka zaczynam się o ciebie martwić, musisz wymóc na lekarzach żeby potraktowali to serio tak jak pisała dżoasia może to zapalenie przydatków i trzeba to wyleżeć. A praca - z tego co piszesz to pracujesz w magazynie - kochana w dzisiejszych czasach to pracodawca szuka pracowników a nie odwrotnie, masz prawo do chorobowego 182 kalendarzowe w roku. .(od 34 dnia kalendarzowego w roku płaci zus więc łaski nie robią)Jaką masz umowe czy na czas określony czy nieokreślony? Pracuje w kadrach i jakby coś to łatwo im nie będzie:crazy:
Paulinka to by kopa ode mnie dostala mocnego jak bym blizej niej mieszkala. Ostatnio bylo tak samo ze dwa tyg pisala ze ja nawala ze glowa mala co chwile i w koncu w szpitalu wyladowala. Teraz tez czeka do wizyty dobry tydzien zamiast isc do gina od razu u siebie gdzies! Potem nedzie placz ze cos powaznego i l4 albo szpital. O! Tyle ode mnie w temacie

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Ropuszka pamietam, ale u ciebie fakt, z malej wartosci ale szybko sie rozkrecilo. Ja teraz mialam ten accofil jak ostatnio - 1xdomacicznie i od transferu co 3 dzien, encorton 7,5mg wlaczony razem.z progesteronem czyli 5d przed transferem i od transferu clexane 0,6 co drugi dzien, ale biore co 40h. Oprocz tego progesteron, wiadomo. Mialam miec te wlewy z ig ale raczej w tej sytuacji szkoda kasy.

Zobaczymy co wyjdzie wiesz ze z tych bet to jak wróżyć z fusów . Są bety do kosmosu a ciazy brak a są niskie tak jak moje i dziecko rośnie . Ja tam twierdzę że tu reguły nie ma i tylko czas i usg prawdę Ci powie . Najgorsze to czekanie i życie w zawieszeniu ale to uroki niestety ivf [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry