reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@gosia321 dziękuję za ogłoszenie :D już dogadalam się z @Iskra_82 ma akurat te dwie rzeczy to mi wyśle:)
Dziękuję Wam kochane wszystkie za oferowana pomoc !!

Ponawiam moje pytanie jeżeli chodzi o kalendarz ? Bardzo potrzebuje żeby któraś przejęła to od jutra na tydzień przynajmniej bo będę u mamy spala tam nie ma wifi, będziemy jeździć do szpitala do taty i trochę mniej będę zaglądała.. pomoże któraś?:)

reklama
Cześć Dziewczyny,
@dżoasia, szkoda, że beta taka niejednoznaczna ale jak historia pokazuje, to z pięknych bet często bywa lipa, jak również ze słabych bet są ciąże. Nie ma się co mamić bez sensu ale nadzieja umiera ostatnia.

U mnie w końcu się rozkręcił okres, więc od jutra estrofem i acard idą w ruch.
Postanowiliśmy, że chcemy hodować nasze zarodki do 5 doby i w razie niewypału bierzemy blastki nd. Pytanie co powie na to lekarz? ;)
Ja już 2 dzień estrofem biorę. To transferować będziemy mniej więcej podobnie? :)

Sporo zrobione, kominek, podlogi,.schody lazienki, ale kuchni nie ma jeszcze, barierki do schodow, drzwi wewnetrznych... opoznia sie jak choroba...
Juz nie mam parcia zeby wracac szybko... moze w polowie lutego?
Ale bede cham i pochwale sie kominkiem chociaz jeszcze go nie widzialam na żywo
1515578940-0167469a06614ed1-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Przepiękny! w moim guście !!

Paulinko no to trochę pokombinujemy, super że umowa na czas nieokreślony, rozumiem że byłaś na l4 5 miesięcy czyli około 150 dni (liczysz dni kalendarzowe)i było to zwolnienie w związku z kręgłosupem. Teraz wróciłaś do pracy więc mamy ten wymagany 1 dzień żeby był nowy okres zasiłkowy w związku z INNĄ chorobą - teraz będzie to zwolnienie nie związane z kręgłosupem najlepiej od innego lekarza np.ginekologa . Market napewno zwróci się z zapytaniem do zus czy mogą liczyć nowy okres zasiłkowy ale odpowiedź będzie oczywista bo obecna choroba nijak ma się do problemów z kręgosłupem . Gdybyś jednak chciała kontynuować zwolnienie na kręgosłup to musisz mieć 60 dni kalendarzowych przerwy. Ile masz urlopu z tamtego roku najlepiej zbieraj urlop żeby awaryjnie mieć czym wypełnić te 60 dni (kalendarzowe) przerwy między jednym chorobowym a drugim i znowu 182 dni ( zwolnienia na kręgosłup trudne do podważenia jeszcze w markecie gdzie wiadomo jak się zapieprza)

Margit a jak ja jestem od 2 miesięcy na zwolnieniu od neurologa i chciałabym teraz przejść na l4 ciążowe to też muszę robić ten 1 dzień przerwy?

Margit a jak ja jestem od 2 miesięcy na zwolnieniu od neurologa i chciałabym teraz przejść na l4 ciążowe to też muszę robić ten 1 dzień przerwy?
Jeśli chodzi o ciążę to możesz przebywać 270dni, ale lepiej zrobić przerwę, bo jak już jesteś 2miesiace to Ci sie wyczerpie

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Aśka szału nie ma ale u Mnie tez nie było pamiętasz ! ? Może my imunno tak mamy ze to później zaskakuje . Na jakim zestawie leków w końcu podeszłaś ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ropuszka pamietam, ale u ciebie fakt, z malej wartosci ale szybko sie rozkrecilo. Ja teraz mialam ten accofil jak ostatnio - 1xdomacicznie i od transferu co 3 dzien, encorton 7,5mg wlaczony razem.z progesteronem czyli 5d przed transferem i od transferu clexane 0,6 co drugi dzien, ale biore co 40h. Oprocz tego progesteron, wiadomo. Mialam miec te wlewy z ig ale raczej w tej sytuacji szkoda kasy.

Paulinka zaczynam się o ciebie martwić, musisz wymóc na lekarzach żeby potraktowali to serio tak jak pisała dżoasia może to zapalenie przydatków i trzeba to wyleżeć. A praca - z tego co piszesz to pracujesz w magazynie - kochana w dzisiejszych czasach to pracodawca szuka pracowników a nie odwrotnie, masz prawo do chorobowego 182 kalendarzowe w roku. .(od 34 dnia kalendarzowego w roku płaci zus więc łaski nie robią)Jaką masz umowe czy na czas określony czy nieokreślony? Pracuje w kadrach i jakby coś to łatwo im nie będzie:crazy:
Paulinka to by kopa ode mnie dostala mocnego jak bym blizej niej mieszkala. Ostatnio bylo tak samo ze dwa tyg pisala ze ja nawala ze glowa mala co chwile i w koncu w szpitalu wyladowala. Teraz tez czeka do wizyty dobry tydzien zamiast isc do gina od razu u siebie gdzies! Potem nedzie placz ze cos powaznego i l4 albo szpital. O! Tyle ode mnie w temacie

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Ropuszka pamietam, ale u ciebie fakt, z malej wartosci ale szybko sie rozkrecilo. Ja teraz mialam ten accofil jak ostatnio - 1xdomacicznie i od transferu co 3 dzien, encorton 7,5mg wlaczony razem.z progesteronem czyli 5d przed transferem i od transferu clexane 0,6 co drugi dzien, ale biore co 40h. Oprocz tego progesteron, wiadomo. Mialam miec te wlewy z ig ale raczej w tej sytuacji szkoda kasy.

Zobaczymy co wyjdzie wiesz ze z tych bet to jak wróżyć z fusów . Są bety do kosmosu a ciazy brak a są niskie tak jak moje i dziecko rośnie . Ja tam twierdzę że tu reguły nie ma i tylko czas i usg prawdę Ci powie . Najgorsze to czekanie i życie w zawieszeniu ale to uroki niestety ivf [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry