reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana ja pracuje w Biedronce mam umowę na czas nie określony Ale byłam ostatnio na ponad 5 miesięcznym l4 i nie qiem czy ja mogę znowu iść na tak długie l4 z innym kodem choroby ???? Ja wiwm ze należy mi sie leżeć Ale co zrobisz nic nie zrobisz zobaczymy co on jutro wymyśli co mi powie boję się jak cholera ;( kochana a do pracy wróciłam półtora tyg temu
Paulinko no to trochę pokombinujemy, super że umowa na czas nieokreślony, rozumiem że byłaś na l4 5 miesięcy czyli około 150 dni (liczysz dni kalendarzowe)i było to zwolnienie w związku z kręgłosupem. Teraz wróciłaś do pracy więc mamy ten wymagany 1 dzień żeby był nowy okres zasiłkowy w związku z INNĄ chorobą - teraz będzie to zwolnienie nie związane z kręgłosupem najlepiej od innego lekarza np.ginekologa . Market napewno zwróci się z zapytaniem do zus czy mogą liczyć nowy okres zasiłkowy ale odpowiedź będzie oczywista bo obecna choroba nijak ma się do problemów z kręgosłupem . Gdybyś jednak chciała kontynuować zwolnienie na kręgosłup to musisz mieć 60 dni kalendarzowych przerwy. Ile masz urlopu z tamtego roku najlepiej zbieraj urlop żeby awaryjnie mieć czym wypełnić te 60 dni (kalendarzowe) przerwy między jednym chorobowym a drugim i znowu 182 dni ( zwolnienia na kręgosłup trudne do podważenia jeszcze w markecie gdzie wiadomo jak się zapieprza)

reklama
Ale Ty jesteś zorganizowana :-) też bym tak chciała :p
Nie ma innego wyjścia. Miałam kiedyś tak dobrze dzień poukladany za czasów studiów. Boże , wtedy moja doba się nie skończyła. Wychodziłam z domu o 7 wracałam o 21, szłam na imprezę a spać kladlam się o 3 a czasami wcale i taka "wczorajsza" znowu na uczelnie haha. Potem się rozleniwilam i jak wracałam z pracy to ledwo stałam na nogach i spać szłam o 20 ale sądzę że to było reż spowodowane chwilowymi stanami depresyjnymi. A dzisiaj sama widzisz [emoji4] dzieci muszą wyjść i czy mi się chce czy nie wstać do nich trzeba. Ale te ich uśmiechy dają mi siłę.

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Na zwolnieniu możesz przebywać 182dni w roku nieprzerwanej choroby lub gdy przerwy są krótsze niż 60dni. Po wykorzystaniu 182dni musisz złożyć wniosek o zasiłek rehabilitacyjny (60dni wcześniej najlepiej)

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Ale czy ja znowu mogę iac na l4 jeśli wróciłam półtora tyg temu do pracy ??

Paulinko no to trochę pokombinujemy, super że umowa na czas nieokreślony, rozumiem że byłaś na l4 5 miesięcy czyli około 150 dni (liczysz dni kalendarzowe)i było to zwolnienie w związku z kręgłosupem. Teraz wróciłaś do pracy więc mamy ten wymagany 1 dzień żeby był nowy okres zasiłkowy w związku z INNĄ chorobą - teraz będzie to zwolnienie nie związane z kręgłosupem najlepiej od innego lekarza np.ginekologa . Market napewno zwróci się z zapytaniem do zus czy mogą liczyć nowy okres zasiłkowy ale odpowiedź będzie oczywista bo obecna choroba nijak ma się do problemów z kręgosłupem . Gdybyś jednak chciała kontynuować zwolnienie na kręgosłup to musisz mieć 60 dni kalendarzowych przerwy. Ile masz urlopu z tamtego roku najlepiej zbieraj urlop żeby awaryjnie mieć czym wypełnić te 60 dni (kalendarzowe) przerwy między jednym chorobowym a drugim i znowu 182 dni ( zwolnienia na kręgosłup trudne do podważenia jeszcze w markecie gdzie wiadomo jak się zapieprza)
Czyli mam rozumieć że mogę iść znowu na l4 tak np od ginekologa od jutra tak i nic mi nie będą mogli zrobić czyli zwolnić?? Kochana jesteś

Cześć Dziewczyny,
@dżoasia, szkoda, że beta taka niejednoznaczna ale jak historia pokazuje, to z pięknych bet często bywa lipa, jak również ze słabych bet są ciąże. Nie ma się co mamić bez sensu ale nadzieja umiera ostatnia.

U mnie w końcu się rozkręcił okres, więc od jutra estrofem i acard idą w ruch.
Postanowiliśmy, że chcemy hodować nasze zarodki do 5 doby i w razie niewypału bierzemy blastki nd. Pytanie co powie na to lekarz? ;)

reklama
A jak u Was sprawy remontu?? Jesteście jeszcze u mamy czy już u siebie??
Sporo zrobione, kominek, podlogi,.schody lazienki, ale kuchni nie ma jeszcze, barierki do schodow, drzwi wewnetrznych... opoznia sie jak choroba...
Juz nie mam parcia zeby wracac szybko... moze w polowie lutego?
Ale bede cham i pochwale sie kominkiem chociaz jeszcze go nie widzialam na żywo
1515578940-0167469a06614ed1-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry