reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana wlasnie nie wypatrzyli ani w PL ani w DK. Przez dobrych 8 lat nie wiedzieli co mi jest. Jakims cudem zaszlam naturalnie w ciaze (przed druga inseminacja) i dopiero jak okazalo sie, ze to cp to przy usuwaniu jajowodu zobaczyli, ze sa komplenie zniszczone i jest wodniak. Wczesnie na usg nie bylo widac, bo akurat byly puste, jajowody byly drozne. Dobrze, ze Ciebie ominelo to cholerstwo.

Wodniaki widać przy owulacji,bo wtedy naciągają płynem.Kurcze przez 8lat nikt tego nie zauważył??Ech...tyle lat [emoji86]Ważne,żenują jest Ok.Poswiecilas jajowody,ale i tak w sumie nie na nic by się zdały.Ja mam jeden niedrożny,a szczerze powiem zastanawiam się czy ten drugi aby na pewno jest drożny skoro IVF za pierwszym razem się udało.Czy tez nie straciłam 2,5lat żyjąc nadzieją.Ale nie czas,by się nad tym zastanawiać.Mamy jeszcze trzy Bąbelki w klinice (niestety jeden jest bardzo chory jak się okazało po badaniu PGS [emoji20]),wiec tak czy siak to po nie będziemy wracać.

reklama
Bo pieron wi jaka to mialaby byc ilosc tego imbiru:p a odnoscie heparyny to ja po 3 zastrzykach nie mam nawet najmniejszego sladu po wkluciu, nawet po tym dzisiejszym, ktory robilam o 6 rano "na spiocha" ;)

Lubię imbir więc mogłabym pić każdą ilość :p A po heparynie miałam raz siniaka jak mi ją w klinice podawali :D
Za to prolutex...ja pier***** jak to boli. I te dwucentymetrowe igły :szok:

A propos chorowaania to teraz mogę być ważne żeby w marcu być zdrowa ostatni raz chorowała na zatoki w październiku 3 tyg przed punkcja ale udali się wyleczyć bez antybiotyku na szczęście ibuprom zatoki i nebulizacja czyli inhalacje z soli plus domowe mikstury z czosnku imbiru cytryny i miodu i oby tak teraz było chociaż patrząc na to całe branie chormonow i cb i encorton obawiam się że chrobsko złapie z impetem

Leczymy się w Warszawie, ale chyba musimy skonsultować się z kimś innym ponieważ były trzy podejscia do inseminacji i dwa do in vitro. Ehhh jak nie endonetrioza, to nasienie a jakby było mało jeszcze jakiś "wodniak" najprawdopodobniej się pojawił:( dziś ostatnia połówka encortonu i pierwszy dzień @. Dzięki Gosia za kilka dodatkowych informacji.
Wodniak z tego co pamietam tez moze utrudniac zajscie w ciaze powinno sie go usunac.
@annemarie moze cos dokladniej wytlumaczysz

Usuniety z cp? Widzisz wielkie dzięki za info. Ehh faktycznie Ci lekarze mówią tyle co nic.... jeśli nie będą transfery pozytywnie zakończone to wtedy będzie trzeba to zobaczyć przy otwarciu brzucha-takie miałam tylko info :/
Usuniety z ciaza pozamaciczna. Jak dalej beda niepowodzenia to warto sie temu blizej przyjrzec. Mam nadzieje, ze Ciebie to ominie ;)

Lubię imbir więc mogłabym pić każdą ilość :p A po heparynie miałam raz siniaka jak mi ją w klinice podawali :D
Za to prolutex...ja pier***** jak to boli. I te dwucentymetrowe igły :szok:
O fak!! 2cm igly? Ale tego sie nie podaje dojelitowo:laugh2::laugh2:
Mi baba w aptece do prolutexu dala igly 0,3x13mm:) ale fakt, sqrwel boli caly dzien

No wlasnie czytalam, ze mialas przeboje z ta macica. Mam nadzieje, ze dzieciaczki tak mocno sie wkopaly i dlatego ;)
Juz to widze jak zaspisz na bete :p
Jest 2 wyjscia. Albo sie wkopaly i teraz grzecznie spia albo zostaly wyeksmitowane. Fifty fifty. A na bete najchetniej.bym teraz.nie poszla ale jesli bedzie pozytyw to musze jak.majszybciej spr przyrost i na te wlewy sie umowic wiec to troche przymus:p

Jest 2 wyjscia. Albo sie wkopaly i teraz grzecznie spia albo zostaly wyeksmitowane. Fifty fifty. A na bete najchetniej.bym teraz.nie poszla ale jesli bedzie pozytyw to musze jak.majszybciej spr przyrost i na te wlewy sie umowic wiec to troche przymus:p
Jakos nie widze u Ciebie innej opcji. U Ciebie tak jak u mnie 100% skutecznosci tylko efekty do tej pory smutne. Przypuszczam, ze troche masz stracha ale tyle ile jest kciukow za Ciebie to nie moze sie nie udac ;)

Wodniaki widać przy owulacji,bo wtedy naciągają płynem.Kurcze przez 8lat nikt tego nie zauważył??Ech...tyle lat [emoji86]Ważne,żenują jest Ok.Poswiecilas jajowody,ale i tak w sumie nie na nic by się zdały.Ja mam jeden niedrożny,a szczerze powiem zastanawiam się czy ten drugi aby na pewno jest drożny skoro IVF za pierwszym razem się udało.Czy tez nie straciłam 2,5lat żyjąc nadzieją.Ale nie czas,by się nad tym zastanawiać.Mamy jeszcze trzy Bąbelki w klinice (niestety jeden jest bardzo chory jak się okazało po badaniu PGS [emoji20]),wiec tak czy siak to po nie będziemy wracać.
Widzisz nawet nie wiedzialam, ze widac je przy owulacji. W ogole to nawet nie wiedzialam co to jest dopuki w ciaze nie zaszkam. Zaden lekarz sie nie kapnal a przeciez minitoring owulacji mialam przy inseminacji i wczesniejszych obserwacjach cyklu. Jajowody byly badane kontrastem czy drozne, wyszlo, ze tak i nikt juz tam nie zagladal. Troche mnie zaciagneli w lata.
Musi sie udac kochana. Zabieraj swoje malenstwa :*
Edit oczywiscie jak juz urodzisz te co masz w brzuszku ;)

reklama
Dziewczyny po ilu dniach od odstawienia leków powinnam zacząć się oczyszczać?

Po pierwszym transferze po odstawieniu leków zaraz na następny dzień, przy drugim po dobrym tygodniu.U mnie beta od początku słabo przyrastala.Potem sama spadła i zaczęłam się oczyszczać. Nie musiałam mieć łyżeczkowania.

Do góry