reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja tez miałam podejrzenie wodniaka w niedrożnym jajowodzie.Na szczescie okazało się,ze to było cos innego i tylko w jednym cyklu było widoczne na usg.Uniknelam kolejnego zabiegu.Wspolczuje takiej historii,ale dobrze,ze lekarze to u Ciebie wypatrzyli i usunęli.
Kochana wlasnie nie wypatrzyli ani w PL ani w DK. Przez dobrych 8 lat nie wiedzieli co mi jest. Jakims cudem zaszlam naturalnie w ciaze (przed druga inseminacja) i dopiero jak okazalo sie, ze to cp to przy usuwaniu jajowodu zobaczyli, ze sa komplenie zniszczone i jest wodniak. Wczesnie na usg nie bylo widac, bo akurat byly puste, jajowody byly drozne. Dobrze, ze Ciebie ominelo to cholerstwo.

reklama
Niemowletom nie powinno sie podawac zadnych herbatek wiec z rooibosa tez bym zrezygnowala [emoji6] Ale fakt - bardzo smaczny [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z kilku zrodel wyczytalam ze rooibos swietnie sie sprawdza jako pierwsza herbatka dla niemowlat bo ma wlasciwosci przeciwzapalne, przeciwbakteryjne.i swietnie przeciwdziala na.bole brzuszka i kolki :)

Tak, jasne, ze sie umylam chociaz przez chwile przeszlo mi przez glowe sobie odpuscic :p puki co jest dobrze ale co chwila patrze czy czysto. A Ty jak sie czujesz? Kiedy pierwsza beta? W poniedzialek? ;)
Ja sie dzis troche nacpalam nospa i relanium ze wzgledu na nocne wybryki macicy i od poludnia mam spokoj.
Beta w pon, chyba ze zaśpię i nie.bedzie.mi sie chcialo wstac;)

Dziewczyny po ilu dniach od odstawienia leków powinnam zacząć się oczyszczać?
Jak beta spadnie.do 0 to za kilka dni powinnas dostac. Juz ci pisalam;) jeszcze tez kwestia jak szybko spadnie.progesteron. ale jeski mialas cykl sztuczny czyli dostarczalas go tylko z zewnatrz to nie powinno do zajac duo czasu. Beta tez dosc szybko spadala. Jak tam? Glowa przeszla? Chociaz to pewnie.nie.od.wina.bylo tylko od tych zatok

Jak beta spadnie.do 0 to za kilka dni powinnas dostac. Juz ci pisalam;) jeszcze tez kwestia jak szybko spadnie.progesteron. ale jeski mialas cykl sztuczny czyli dostarczalas go tylko z zewnatrz to nie powinno do zajac duo czasu. Beta tez dosc szybko spadala. Jak tam? Glowa przeszla? Chociaz to pewnie.nie.od.wina.bylo tylko od tych zatok
W dniu bety 54 progesteron miałam 28 potem już nie wiem jaki bo nie badalam , a co jeżeli nie zacznę się oczyszczać co wtedy?

W dniu bety 54 progesteron miałam 28 potem już nie wiem jaki bo nie badalam , a co jeżeli nie zacznę się oczyszczać co wtedy?
Raczej nie ma.opcji zebys nie zaczela. Teoretycznie do 2 tygodni masz czas, ale tak po tygodniu jakby byla cisza to bym sie na twoim miejscu wybrala na bete progesteron i do gina.

reklama
U mnie wodniaki w jajowodach byly przyczyna nieplodnosci. Jeden mialam usuniety z cp a drugi musialam usunac, bo klinika nie chciala sie podjac leczenia. Wodniaki wyplukuja zarodki.
Usuniety z cp? Widzisz wielkie dzięki za info. Ehh faktycznie Ci lekarze mówią tyle co nic.... jeśli nie będą transfery pozytywnie zakończone to wtedy będzie trzeba to zobaczyć przy otwarciu brzucha-takie miałam tylko info :/

Do góry