reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana zdrowie najważniejsze jak chce się zostać mamcią;) ja bym poszła za zwołanie. A ciężką masz tą pracę? Robotę zawsze możesz wymienić ;) zdrowia niestety nie... A jak długo Cię boli już?
Boli mnie od punkcji czyli już dobry miesiąc z przerwami bo nie bolał z tydzień i znowu jak wróciłam do pracy to napierdala a pracuje w Biedronce to mam ciężka ta robotę nawet bardzo ciężka; ( nie chce zmieniać bo mam umowę na czas nieokreślony i już parę lat tam pracuje nie wiem jak to będzie

Moze i ja powinnam juz odstawic ale jak plamie to teraz sie jeszcze bardziej boje :/
Teraz to nie ma mowy nawet żebyś odstawiła! Od leków nie powinno być chyba plamień...ja plamilam w 3miesiącu ciąży to zbadali mnie w pl od stóp do głów praktycznie...lekarz 10min same usg robił...szyjka wsio. I wtedy na tydzień jeszcze dostałam na nowo leki. Tylko u mnie bylo podejrzenie jakiegoś wcześniejszego urazu. I plamilam około doby wtedy ciemną krwią. Po lekach ustalo i bylo git. Dzidzi zdrowe do końca ciąży spokój...u Ciebie też tak musi być!szukaj dobrego lekarza.

Wydaje mi sie, ze ten gosciu tak palnal, zeby cos powiedziec. Przeciez on mnie w ogole nie zbadal, w zaden sposob to gadal tylko w teorii. Prywatnie znalazlam ale tylko opcje ze skanem. Zadzwonie tam w pn i zapytam o szczegoly. Kurcze zaraz bede miala wyrzuty, ze tak dlugo biore crinone :/
Ja brałam jeszcze dłużej od Ciebie i nie miałam takich plamień, więc to na pewno nie od tego. Mój m nawet namawiał mnie, żebym cały czas stosowała, ale już odstawiłam. Poza tym przecież kobietom w zaawansowanych ciążach lekarze też przepisują luteinę. Nie masz sobie nic do zarzucenia. Myśl teraz pozytywnie, w badaniach nic nie wyszło, maluch jest zdrowy i tego się trzymaj. Plamienia nie muszą oznaczać niczego złego. A co do zwolnienia to ja nikogo nie pytam czy mogę jechać gdziekolwiek. Przecież nikt nie musi o tym wiedzieć, że wyjeżdżasz. A wystarczy kilka dni dosłownie.

@dżoasia odnośnie pregny plus to mi moja dr odradzila jej brania, mówi że nie wierzy w te witaminki że duże dzieci się po nich rodzą, fakt słyszałam to też z kilku źródeł więc odstawilam i biorę wszystko osobno czyli kwas foliowy metylowany, wit d3 i jod. Dr mówi że zdrowa dieta i te Wit. Osobno brane to jest pewność że się prawidłowo wchłaniają.
Ale co w nich jest takiego ze dzieci sie duze rodza? Wlasnie dlatego je kupilam, ze tam jest jod wit d3 i kwas foliowy pol na.pol syntetyk z folianem, od samych metyli mi homocysteina skoczyla z 7.9 na 15.3 wiec szok, wrocilam do syntetykow, z dodatkiem metyli. Juz w leb sobie idzie strzelic z tym wszystkim, nawet nie wiadomo jakie witaminy lykac.

Ale co w nich jest takiego ze dzieci sie duze rodza? Wlasnie dlatego je kupilam, ze tam jest jod wit d3 i kwas foliowy pol na.pol syntetyk z folianem, od samych metyli mi homocysteina skoczyla z 7.9 na 15.3 wiec szok, wrocilam do syntetykow, z dodatkiem metyli. Juz w leb sobie idzie strzelic z tym wszystkim, nawet nie wiadomo jakie witaminy lykac.
To prawda że można zwariować bo z kolei moja endokrynolog mi zaleca ta pregne, inny dobry ginekolog w mieście też z tego co wiem zaleca no ale posłucham się mojej, choć został mi listek pregny więc też go zuzyje zamiast tamtych. Nie wiem co w nich jest takiego od czego by te dzieci rosły takie spore ale tłumaczyła mi bardziej to że tabletki trzeba brać w odstępie od siebie ok 1,5h bo każda inaczej się wchłania dlatego ona nie wierzy w te multi witaminy. Co lekarz to inna opinia..

Boli mnie od punkcji czyli już dobry miesiąc z przerwami bo nie bolał z tydzień i znowu jak wróciłam do pracy to napierdala a pracuje w Biedronce to mam ciężka ta robotę nawet bardzo ciężka; ( nie chce zmieniać bo mam umowę na czas nieokreślony i już parę lat tam pracuje nie wiem jak to będzie
Uuu to rzeczywiście lipton....:( lekarza szybciej nie możesz ogarnąć?choć ten 11 nie tak daleko...mnie po ostatnim transferze niestety nieudanym i po mega bolesnej@ dość mocno bolał jajnik że przeciwbólowe nie pomogły. Rozkręcło się to od transferu. Byłam u lekarza...nic nie znalazł. A skończył się ból dopiero po owulacji. Teraz owu znów na dniach i ten sam ból.

Laski przyjmujac hipotetycznie ze sie zdarzyl swiateczny naturalny cud i jestem w hipotetycznej ciazy to czym moge leczyc przeziebienie? Juz od tygodnia nie przechodzi po cytrynkach, imbirkach, prenalenach i woda z sola. Goraczki nie mam ale katar i gardlo mnie meczy. Na wszystkim pisze ze nie stosowac w ciazy. Nawet na vicks vaporub. Myslicie ze moge sie tym posmarować? Moze by mnie wygrzalo przez noc...

SYROP Z CEBULI !!!!
I taki fajny spray do nosa ibuprom mi mój kupił. Można go w ciąży stosować bo to jest sól morska, super zatoki oczyszcza i nawilża.
Mi po tym zestawie przeszło w 3 dni:)

reklama
A ja wlasnie wrocilam z IP, bo zaczelam znow plamic i co dziwne o tej samej godzinie :/ Babka mi dzisiaj powiedziala, ze to normalne i mam sie nie martwic ale sobie mysle- a pojade, niech mi zbadaja ta szyjke i moze progesteron zrobia. Moglam nie jechac, bo tylko sie wkurzylam. Wyobrazcie sobie, ze przyjal mnie internista, zapytal kiedy bylo usg, to powiedzialam, ze dzisiaj no wiec stwierdzil, ze robic wiecej nie trzeba i, ze w ogole nic zaden lekarz zrobic nie moze jak poronienie sie zacznie, ze dopiero moga cos zadzialac od 20tc. Badac szyjki nie potrzeba, bo za wczesnie. I jak mu powiedzialam, ze wzielam crinone to potem stwierdzil, ze krwawic mozna od nadmiaru hormonow ale badan to juz nie chcial zlecic :/ na sam koniec pocieszyl tak, ze moglo sie zaczac powolne poronienie i wszystko okarze sie do poniedzialku. No i jakby co to mam sie po niedzieli kontakowac ze swoim ginekologiem to moze zrobia mi wczesniej usg. Niezla izba przyjec, co? Zero pomocy, juz wiecej tam nie pojade. Facet normalnie walnal regulke i mnie zbyl. Jestem wsciekla i zestresowana tymi plamieniami. Polecialo mi troche, tym razem bardziej czerwony kolor i to w tym samym czasie co wczoraj, przed 20 tuz przez moja pora na crinone, aplikuje crinone, ktore pochlania krew i plamiemie ustaje. Po 12h rano znow biore crinone ale plamien juz nie mialam caly dzien. Tylko te dwa wieczorne incydenty. Nie wiem juz co mam myslec. Moga byc plamienia od za duzej dawki progesteronu? Jeszcze M sie na mnie wscieka, ze powinnam juz go dawno odstawic a dzialam na wlasna reke. Nirmalnie cycki wiedna :(
Moze masz coś na szyjce Hope, tak jak u mnie było a z dzidzia było wszystko cały czas ok.
Szkoda że tak nie chcą Ci tej szyjki przebadac
W UK w ogóle nie badają przez całą ciąże. Ja musiałam pójść do Polskiej kliniki żeby się dowiedzieć.

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry