reklama
dżoasia
Fanka BB :)
Kurcze hope a czy ty teraz jak masz 3 tyg do kolejnej wizyty nie wzielabys pod uwage przyjazdu ma.jakis czas do pl i znalezienia jakiegos dobrego lekarza ktory przebadalby cie tak konkretnie? Chodzi mi o zrobiebie chobcy progesteronu i poinstruowanie jak z niego zejsc oraz o obejrzenie tej szyjki, w pl nigdy nie spotkalam sie z takim czyms... tzn nie wiem.jakby to wygladalo na fundusz ale prywatnie kilka stowek to nie majatek a bylabys spokojniejszaA ja wlasnie wrocilam z IP, bo zaczelam znow plamic i co dziwne o tej samej godzinie :/ Babka mi dzisiaj powiedziala, ze to normalne i mam sie nie martwic ale sobie mysle- a pojade, niech mi zbadaja ta szyjke i moze progesteron zrobia. Moglam nie jechac, bo tylko sie wkurzylam. Wyobrazcie sobie, ze przyjal mnie internista, zapytal kiedy bylo usg, to powiedzialam, ze dzisiaj no wiec stwierdzil, ze robic wiecej nie trzeba i, ze w ogole nic zaden lekarz zrobic nie moze jak poronienie sie zacznie, ze dopiero moga cos zadzialac od 20tc. Badac szyjki nie potrzeba, bo za wczesnie. I jak mu powiedzialam, ze wzielam crinone to potem stwierdzil, ze krwawic mozna od nadmiaru hormonow ale badan to juz nie chcial zlecic :/ na sam koniec pocieszyl tak, ze moglo sie zaczac powolne poronienie i wszystko okarze sie do poniedzialku. No i jakby co to mam sie po niedzieli kontakowac ze swoim ginekologiem to moze zrobia mi wczesniej usg. Niezla izba przyjec, co? Zero pomocy, juz wiecej tam nie pojade. Facet normalnie walnal regulke i mnie zbyl. Jestem wsciekla i zestresowana tymi plamieniami. Polecialo mi troche, tym razem bardziej czerwony kolor i to w tym samym czasie co wczoraj, przed 20 tuz przez moja pora na crinone, aplikuje crinone, ktore pochlania krew i plamiemie ustaje. Po 12h rano znow biore crinone ale plamien juz nie mialam caly dzien. Tylko te dwa wieczorne incydenty. Nie wiem juz co mam myslec. Moga byc plamienia od za duzej dawki progesteronu? Jeszcze M sie na mnie wscieka, ze powinnam juz go dawno odstawic a dzialam na wlasna reke. Nirmalnie cycki wiedna
Ostatnia edycja:
Ach ta nasza kochana sluzba zdrowia, brak slow a ty masz niepotrzebny stresA ja wlasnie wrocilam z IP, bo zaczelam znow plamic i co dziwne o tej samej godzinie :/ .....
cholera wie czy od hormonów.. do 8tc niby powinno się odstawić wszystko z zewnątrz... Zagramanicą to jacyś weterynarze a nie lekarze...A ja wlasnie wrocilam z IP, bo zaczelam znow plamic i co dziwne o tej samej godzinie :/ Babka mi dzisiaj powiedziala, ze to normalne i mam sie nie martwic ale sobie mysle- a pojade, niech mi zbadaja ta szyjke i moze progesteron zrobia. Moglam nie jechac, bo tylko sie wkurzylam. Wyobrazcie sobie, ze przyjal mnie internista, zapytal kiedy bylo usg, to powiedzialam, ze dzisiaj no wiec stwierdzil, ze robic wiecej nie trzeba i, ze w ogole nic zaden lekarz zrobic nie moze jak poronienie sie zacznie, ze dopiero moga cos zadzialac od 20tc. Badac szyjki nie potrzeba, bo za wczesnie. I jak mu powiedzialam, ze wzielam crinone to potem stwierdzil, ze krwawic mozna od nadmiaru hormonow ale badan to juz nie chcial zlecic :/ na sam koniec pocieszyl tak, ze moglo sie zaczac powolne poronienie i wszystko okarze sie do poniedzialku. No i jakby co to mam sie po niedzieli kontakowac ze swoim ginekologiem to moze zrobia mi wczesniej usg. Niezla izba przyjec, co? Zero pomocy, juz wiecej tam nie pojade. Facet normalnie walnal regulke i mnie zbyl. Jestem wsciekla i zestresowana tymi plamieniami. Polecialo mi troche, tym razem bardziej czerwony kolor i to w tym samym czasie co wczoraj, przed 20 tuz przez moja pora na crinone, aplikuje crinone, ktore pochlania krew i plamiemie ustaje. Po 12h rano znow biore crinone ale plamien juz nie mialam caly dzien. Tylko te dwa wieczorne incydenty. Nie wiem juz co mam myslec. Moga byc plamienia od za duzej dawki progesteronu? Jeszcze M sie na mnie wscieka, ze powinnam juz go dawno odstawic a dzialam na wlasna reke. Nirmalnie cycki wiedna
jasani
A może spróbuj znaleźć jakiegoś ginekologa prywatnie i idź na wizytę. Może to kosztować, ale przynajmniej będziesz mieć pewność, że zrobiłaś wszystko. Nigdy nie słyszałam, że można plamić od nadmiaru hormonów.A ja wlasnie wrocilam z IP, bo zaczelam znow plamic i co dziwne o tej samej godzinie :/ Babka mi dzisiaj powiedziala, ze to normalne i mam sie nie martwic ale sobie mysle- a pojade, niech mi zbadaja ta szyjke i moze progesteron zrobia. Moglam nie jechac, bo tylko sie wkurzylam. Wyobrazcie sobie, ze przyjal mnie internista, zapytal kiedy bylo usg, to powiedzialam, ze dzisiaj no wiec stwierdzil, ze robic wiecej nie trzeba i, ze w ogole nic zaden lekarz zrobic nie moze jak poronienie sie zacznie, ze dopiero moga cos zadzialac od 20tc. Badac szyjki nie potrzeba, bo za wczesnie. I jak mu powiedzialam, ze wzielam crinone to potem stwierdzil, ze krwawic mozna od nadmiaru hormonow ale badan to juz nie chcial zlecic :/ na sam koniec pocieszyl tak, ze moglo sie zaczac powolne poronienie i wszystko okarze sie do poniedzialku. No i jakby co to mam sie po niedzieli kontakowac ze swoim ginekologiem to moze zrobia mi wczesniej usg. Niezla izba przyjec, co? Zero pomocy, juz wiecej tam nie pojade. Facet normalnie walnal regulke i mnie zbyl. Jestem wsciekla i zestresowana tymi plamieniami. Polecialo mi troche, tym razem bardziej czerwony kolor i to w tym samym czasie co wczoraj, przed 20 tuz przez moja pora na crinone, aplikuje crinone, ktore pochlania krew i plamiemie ustaje. Po 12h rano znow biore crinone ale plamien juz nie mialam caly dzien. Tylko te dwa wieczorne incydenty. Nie wiem juz co mam myslec. Moga byc plamienia od za duzej dawki progesteronu? Jeszcze M sie na mnie wscieka, ze powinnam juz go dawno odstawic a dzialam na wlasna reke. Nirmalnie cycki wiedna
hope322
No wlasnie nie moge przyjechac, bo jestem na zwolnieniu lekarskim i musze pytac o pozwolenie na wyjazd z kraju a urlopu juz nie mam. Nie pozostaje mi nic innego jak czekac..Kurcze hope a czy ty teraz jak masz 3 tyg do kolejnej wizyty nie wzielabys pod uwage przyjazdu ma.jakis czas do pl i znalezienia jakiegos dobrego lekarza ktory przebadalby cie tak konkretnie? Chodzi mi o zrobiebie chobcy progesteronu i poinstruowanie jak z niego zejsc oraz o obejrzenie tej szyjki, w pl nigdy nie spotkalam sie z takim czyms... tzn nie wiem.jakby to wygladalo na fundusz ale prywatnie kilka stowek to nie majatek asię bylabys spokojniejsza
hope322
Moze i ja powinnam juz odstawic ale jak plamie to teraz sie jeszcze bardziej boje :/cholera wie czy od hormonów.. do 8tc niby powinno się odstawić wszystko z zewnątrz... Zagramanicą to jacyś weterynarze a nie lekarze...
Raspberry88
@dżoasia odnośnie pregny plus to mi moja dr odradzila jej brania, mówi że nie wierzy w te witaminki że duże dzieci się po nich rodzą, fakt słyszałam to też z kilku źródeł więc odstawilam i biorę wszystko osobno czyli kwas foliowy metylowany, wit d3 i jod. Dr mówi że zdrowa dieta i te Wit. Osobno brane to jest pewność że się prawidłowo wchłaniają.Kochana ja tego nie bralam. Lykam pregna plus, to sa super malutkie.kapsuleczki, nie powinnas miec.problemow z.przelknieciem
hope322
Wydaje mi sie, ze ten gosciu tak palnal, zeby cos powiedziec. Przeciez on mnie w ogole nie zbadal, w zaden sposob to gadal tylko w teorii. Prywatnie znalazlam ale tylko opcje ze skanem. Zadzwonie tam w pn i zapytam o szczegoly. Kurcze zaraz bede miala wyrzuty, ze tak dlugo biore crinone :/A może spróbuj znaleźć jakiegoś ginekologa prywatnie i idź na wizytę. Może to kosztować, ale przynajmniej będziesz mieć pewność, że zrobiłaś wszystko. Nigdy nie słyszałam, że można plamić od nadmiaru hormonów.
reklama
Raspberry88
Też myślę że powiedział co wiedział i tyle, bo co może powiedzieć nie badając? Ah szkoda że to tak na sam wieczór, w dzień większe możliwości. Bądź dobrej myśli[emoji173]️Wydaje mi sie, ze ten gosciu tak palnal, zeby cos powiedziec. Przeciez on mnie w ogole nie zbadal, w zaden sposob to gadal tylko w teorii. Prywatnie znalazlam ale tylko opcje ze skanem. Zadzwonie tam w pn i zapytam o szczegoly. Kurcze zaraz bede miala wyrzuty, ze tak dlugo biore crinone :/
Podziel się: