reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane już po wizycie, endometrium ewidentnie ciążowe nawet ciemna plamkę było widać naszego aniołka;( który z nami nie został;( z jajnikami ok czekamy na oczyszczenie będzie intensywniejsze i bolesniejsze niż miesiączka cyl przerwy miesiączka i startujemy 2 podejście lekarz kazał łykać 2x mama dha premium tylko zapomniałam zapytać się czy wtedy mam też łykać kwas foliowy 0,4 dzisiejsza beta niecałe 10 pozwolił mi na lampkę wina na rozluźnienie po tym całym stresie
Limonka kwas foliowy już tam jest więc chyba już sam nie...

reklama
U mnie dzis na szczescie czysto. Pol nocy nie spalam i latalam do lazienki patrzec czy krwawie. Na szczescie to byla tylko plamka i crinone dzisiaj wylecialo cale brazowe. @Oczekiwanie2017 Ty chyba kiedys pisalas, ze masz male plamienia tylko ich nie widac, bo crinone je pochlania, dobrze kojarze? Wiesz od czego one byly? W ogole dziewczyny jak lekarze tlumacza brazowe plamienia?
Dziekuje Wam za wczorajsze wsparcie :* jestescie kochane.
Hope, ja w ciąży miałam lekkie plamienia i lekarz stwierdził że mam małą nadzerke na szyjce macicy i od tego były plamienia. Rzadko ale zdarzały się przez całą ciąże. Nawet 2 x miałam krew czerwona, nie dużo ale była i z dzidzia też było ok.
Trzymaj się x

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kuzwa a wiadomo co z tym robic? Jakas rehabilitacja? Operacja? :/
Rehabilitacja od operacji jak najdalej i najdluzej bo moze byc gorzej. Jako fizjoterapeuta co prawda nie czynny zawodowo powiem tak cwiczenia rozciaganie zabiegi masaze a operacja dopiero jak ktos powie ze wozek
A w ciazy na bole kinezjotaping

Ostatnia edycja:
Hej,
Przepraszam ze dopiero dziś odpisuję ale szczerze nie wiedziałam co ci odpisać. W jakim tygodniu mialas ten prg 100i 140? Jesteś pewna ze to jednostka ng/ml a nie nmol/l? I cykl sztuczny bez własnej owulacji?

Ja ci powiem od siebie. Są różne szkoły. Możliwe źe to co robi ten nowy lekarz wystarczy. Ale dla mnie to był by za duży stres i nawet nie było by opcji... jak By mi się nie udało z tym lekarzem dogadać to bym zmieniła lekarza i tyle. Albo się nie słuchała. Ja planuje od 7 tygodnia stopniowo odstawiać po trochu.
Hej, dzieki za odpowiedz!
Pomyliło mi sie, miałam go 100 i 90 a nie 140, ale na pewno były to jednostki ng/ml. Było to kilka dni do transferze (bodajże 5 i 8). Lekarz z kliniki twierdził ze tk bardzo dobry wynik.
Nie wiedziałam teraz co zrobić i jednak poszłam do innego lekarza który dopisał mi luteinę dopochwowo 200 mg. Czyli od 8 TC bedzie 200 mg luteiny i 2 X 1 Duphaston.
Ciężkie to wszystko bo człowiek chce dobrze ale przeciez nie zna sie na tyle zeby samemu sie leczyć...
Dziekuje Ci bardzo za zainteresowanie i radę :)

Laski przyjmujac hipotetycznie ze sie zdarzyl swiateczny naturalny cud i jestem w hipotetycznej ciazy to czym moge leczyc przeziebienie? Juz od tygodnia nie przechodzi po cytrynkach, imbirkach, prenalenach i woda z sola. Goraczki nie mam ale katar i gardlo mnie meczy. Na wszystkim pisze ze nie stosowac w ciazy. Nawet na vicks vaporub. Myslicie ze moge sie tym posmarować? Moze by mnie wygrzalo przez noc...

Woweww gratulacje!!! Ktory tydz [emoji173]️[emoji173]️[emoji110][emoji110]
Jedz czosnek herbata cytryna miod duzo czosnku mi pomoglo surowego jedz tylko nie caluj meza

rehabilitacja zalecana... operacja -nie wiem...chyba się nie da ,bo to tak jakby rozszczepienie w dolnym odcinku...wada wrodzona- kształtuje się w pierwszym trymestrze...możliwe,że przez niedobór kwasu foliowego i wit.b6....ach kuwa... lata dżwigania w handlu rejczel nie pomogły..Zobaczę co mi ortopeda odpisze...
Najgorsze,że teraz mnie złapało mega i biorę leki przez które we łbie mi się miesza a ból dalej...no.
I CHYBA trza się będzie przyzwyczaić.Boję się mówić mojemu M ,bo już całkiem anty się nastawi :(
Idz na terapie manualna i plastrowanie. Lekow typowo na bol kregoslupa powinno sie unikac przy staraniach

Rehabilitacja od operacji jak najdalej i najdluzej bo moze byc gorzej. Jako fizjoterapeuta co prawda nie czynny zawodowo powiem tak cwiczenia rozciaganie zabiegi masarze a operacja dopiero jak ktos powie ze wozek
A w ciazy na bole kinezjotaping
Dziękuję Ci Gosik bardzo za podpowiedzi :) A ten kinezjo coś tam to plastry?dobrze kojarzę???

reklama
Do góry