reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Do koniczyny82
Hej my staraliśmy się 11lat 4mce i 21dni ja mam jeden jajowod drozny i owu18-19dc a cykle 29-42dni mąż 10mln w 2,5ml i tylko 3%prawidłowa budowa skierowanie na iv nawet nie na insem. Zrezygnowalismy i zawierzylismy Matce Bożej,po 52dniach cyklupo zrobionym przeterminowanym o 3lata teście Gin i widoczny 5mm dzidz a dziś leży i cyca wierzcie lub nie ja wierzę
Cieszę że Ci się udało...jeśli wierzysz ze to sprawa opieki tam na górze to super. Ciesz się swoim szczęściem bo zaslyzylas na to :happy2:
Ale ja to już nawet lekarzom nie wierzę...a co dopiero modlić się i czekać na cud naturalnego poczęcia:no: modlilamsie tyle lat o drugie dziecko...a przy każdej ciąży aby pozwolił zostać moim kruszynkom i nic to nie pomogło więc zwatpilam. Wręcz odbieram niektóre poczynania jako wystawiania mnie na probe ...więc już wolę lekarzom powierzyć swoją szansę posiadania dziecka .

reklama
Mi klientka tłumaczyła ze jej znajoma pojechała do jakichś blot po latach starań i się w końcu udało. Ale to mocno mi się kojarzy z terapią zaproponowaną przez filmową Michalinę Wisłocką. Jedziesz do sanatorium i wracasz i nagle w ciazy jesteś:rofl2: Bardziej elegancko już skakanie pi sąsiadach...
I tak wygląda inseminacja z nasieniem dawcy bez pomocy lekarza :p i przynajmniej nie wyjdzie na jaw do kogo dziecko podobne :p

Dokładnie, podpisuje się pod wszystkim. Nigdy nie miałam problemu ze wstydem ze nasze starania są pełne wyboi, nawet do głowy mi to nie przyszło.

A jak ktoś mi palnie tekst o odpuszczaniu to najpierw przez sekundę zabijam wzrokiem a potem mówię coś w stylu „Wiesz po mnie to już trochę spływa Wiec się nie martw ze zrobiłeś mi przykrość ale powiem ci w zaufaniu żebyś więcej gafy nie popełniała. Wszystkie osoby co walczą z niepłodnością jakie znam - a trochę ich znam ze ten tekst jest najbardziej durny, bolesny i wkurzający za razem”

Jak mnie ktoś uważa ze ma prawo pouczać to ja tez trochę poedukuję, a co :D Taka moja cegiełka do uświadamiania ludzi w koło żeby trochę myśleli zanim palną.

A ostatnio miałam rozmowę z ciotką co ja widzę raz na pare lat. Powiedziałam mi z uśmiechem ze jestem w takim wieku że mogła bym się już o dziecko postarać. To zacisnełam zęby i też z uśmiechem odpowiedziałam „Och ciociu kochana, staram się naprawdę. W tym roku byłam już w ciazy 3 razy. Jest ciocia całkiem pewna ze to dobry pomysł poruszać takie tematy przy stole? „
Przeprosiła, powiedziała ze musi isc po coś do picia i zwiała :D
Ja mam się wstydzić? Niech te durnoty się wstydzą!
Nie przejmuj sie . Każda nowo spotkania osoba z czasem pyta mnie o wiek, następnie o dzieci...gdy mówię , że nie mam . Pytają dlaczego nie chce mieć [emoji85]
Odpowiadam , że bardzo chce ale niestety już 7 moich dzieci nie chciało ze mną zostać.
Wszystkim robi się głupio i koniec tematu.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie przejmuj sie . Każda nowo spotkania osoba z czasem pyta mnie o wiek, następnie o dzieci...gdy mówię , że nie mam . Pytają dlaczego nie chce mieć [emoji85]
Odpowiadam , że bardzo chce ale niestety już 7 moich dzieci nie chciało ze mną zostać.
Wszystkim robi się głupio i koniec tematu.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
mnie z kolei jak się pytają o rodzeństwo dla syna to odpowiadam " nie zawsze jak się chce to się ma...czasami trzeba poczekac" albo gdyby to od nas zależało to już bym miała conajmniej troje " i wtedy jest slowo aha...i koniec tematu

Do koniczyny82
Hej my staraliśmy się 11lat 4mce i 21dni ja mam jeden jajowod drozny i owu18-19dc a cykle 29-42dni mąż 10mln w 2,5ml i tylko 3%prawidłowa budowa skierowanie na iv nawet nie na insem. Zrezygnowalismy i zawierzylismy Matce Bożej,po 52dniach cyklupo zrobionym przeterminowanym o 3lata teście Gin i widoczny 5mm dzidz a dziś leży i cyca wierzcie lub nie ja wierzę
Super i gratuluję.
Ale bez urazy na świecie jest cała masa ludzi którzy nie zawierzyli Matce Bożej, ba - wcale w nią nie wierzą albo nawet o niej nie słyszeli i też miewają dzieci.

Niech każdy wierzy w co chce i co mu pomaga ale do jasnej cholery jak ktoś należy do drugiej z wyżej wymienionych kategorii to pewna nachalnością i nietaktem jest proponowanie mu modlitw do świętej Rity.

Ja nienawidzę Radziwiłła za tą reklamę. Już pal sześć politykę ale do tek pory miło mi się na takie króliki patrzyło, uważałam ze są przeurocze. A teraz mam ochotę wystrzelać biedne zwierzątka, o zła ja :D
Tak pokalać moje niewinne serce...

Hi, hi, to zapraszam do Ikea. Tam wprowadzili królika do menu :)
Nigdy nawet nie chciałam słyszeć o takim daniu, a w zeszłym miesiącu jadłam dwa razy :D :p

reklama
Do góry