reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lilonka fajnie, że już po punkcji jesteś, teraz tylko trzeba czekać, aby zarodeczki się pięknie rozwijały, a co Twojego samopoczucia to normalne, że Ciebie pobolewa, każdy organizm jest inny, mnie kuło dość mocno w jajnikach ale w miarę dobrze funkcjonowałam natomiast niektóre dziewczyny z forum czuły się fatalnie i były obolałe nawet kilka dni po punkcji.

reklama
lilonka pamiętaj pij dużo wody, żeby hiperka się nie odezwała bo widzę, że sporo jajeczek miałaś. Ja dostałam dostinex i miałam brać przez 8 dni po punkcji bo moje jajniki też zaszalały.

lilonka pamiętaj pij dużo wody, żeby hiperka się nie odezwała bo widzę, że sporo jajeczek miałaś. Ja dostałam dostinex i miałam brać przez 8 dni po punkcji bo moje jajniki też zaszalały.

Wodę piję, ale antybiotyku żadnego nie dostałam :-( Estradiol sprzed punkcji wyszedł 1733, gin stwierdził, że nawet nieźle. Tylko ten okropny ból ...

Ilonko no i kolejny krok do przodu, ale ładny wynik i to niby przy słabych wynikach nasienia. No :-)nieźle :-) Ja po punkcji byłam obolała aż 3 dni, bolało nawet jak siku robiłam, siadałam, wstawałam, ale dało się przeżyć. Pij dużo wody. I trzymam kciuki za rozwój komóreczek

Dziewczyny ale ja mam dziś dzień, jak ja przespię tę noc to będzie świeto. Kilkakrotnie zabolał mnie tak brzuch że myslałam że już kicha. Poleciałam do łazienki ale nic nie leci, na szczęście. Zeświruje, kolejne doby są bardzo ważne bo wkraczam na teren mojego starego cyklu. Cudzie trwaj, tak bardzo pragnę zobaczyć te dwie kreseczki. Czy to możliwe że ten ból jest podobny do tego nielubianego przez nas????? Niby podobny a jednak trochę inny. Kiedy wogóle dochodzi do zagnieżdżenia, bo mnie bolało zarówno w 5 dpt, jak i dzisiaj w 9, wcześniej miałam spokój. Weźcie mi napiszcie coś na uspokojenie, albo zasadzcie kopa w dupe za te marudzenie

yplocka - gratuluje bo to dobry znak :) baaradzo trzymam za ciebie kciukasy, twoje werki przypominjaa mi moje testowanie.. widzie ze w Gd podchodzisz ? kto cie prowadzi ? mnie dr. O-S. we wrzesniu moje drugie podejscie - pierwsze zakonczylo sie niestety ciążą ektopową :( W programie podchodzisz ?

Zosia - bedzie dobrze! Mnie brzuch juz bolal dzien przed spodziewana @. Tez lata lam do lazienki sprawdzic :)
podziwiam, ze dajesz rade z tym czekaniem, ja juz 10dpt nie wytrzymalam! Trzymam kciuki!!!!!!!

zosiu zaraz dostaniesz lanie :-)Proszę nie możesz się tak stresować bo maluszki tego nie lubią. Musisz wierzyć, że się uda i koniec!!! Wiruski dla Ciebie na szczęście &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Zosiu mam nadzieję, że te bóle to dobry znak, mocno w to wierze i trzymam kciuki, jeszcze tylko pare dni i wszystko bedzie wiadomo:-)
yplocka po cichutku gratuluje i trzymam kciuki żeby betka ładnie rosła:tak:
ilonka takie samopoczucie po punkcji jest normalne, zapewne masz lekka hiperke dlatego brzuch twardy i wzdety, ja tez tak miałam;-) super wyniki, niech teraz maleństwa sie ładnie dzielą:-)
kropeczka trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie, oby były dwie kreseczki;-)
Polilady witaj i zycze powodzenia:-)
Onlyone teraz to czekanie na wyniki pewnie najgorsze, bedzie dobrze, głowa do góry! trzymam kciuki za pozytywne wieści:-)

Dziekuje dziewczynki za kciuki i wsparcie, jestescie nieocenione!!!!:-D

Ostatnia edycja:
Zosia - ja na poczatek sle ci kopa w 4 litery :)
Ze boli - to dobrze, ze zakluje to bardzo dobrze, ze bol podobny - oj podobny
A teraz na spokojnie
- kopniak leci bo dziecko denerwujesz a nie mozesz - nie panikuj jest dobrze, bedziesz miala dwie kreski bo gleboko w to wierze
- ma bolec, tzn nie musi ale jak boli to nic zlego sie nie dziej
- Bol bardzo podobny do tego na @ wiem z doswiadczenia, mnie tak bolalo i tez zaczelam panikowac ze nic z tego
- klucie - dobry znak podobno jak sie zarodek zagniezdza to czasem kluje. Mnie klulo z dwoch stron i sie chłopaki zagniezdzily

ilonka - bardzo ladny wynik. Jajniki maja prawo cie bolec, za kilka dni przejdzie. Pij duzo wody zeby jakas hiperka sie nie przyplatala (wtedy tez bola jajniki i ma sie powiekszony brzuch) Kiedy transfer???

reklama
Aduś16 - dzięki, prowadzi mnie a. st. Podchodzę w programie. Strasznie się boję. Brzuch mnie boli jak na @. Jutro powtórze bete, mimo że wizytę mam dopiero za tydzień, ale tak dla siebie. życzę ci powodzenia we wrześniu:)

Do góry