reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hejka

Gienek, próbowałam się dokopać i do Twojej historii, ale te forum to ogrom informacji :-)

Ja dziś powiedzmy w skowronkach, tylko przed godziną mnie zaczęło w brzuchu ciągnąć, ten ból który mi przypomina coś. Ale nic gowa do góry miejmy nadzieje że to ten ciążowy, o którym tak się rozpisywalyście. CUDZIE PROSZĘ TRWAJ

Masiu piekne TSH, służące naturalnej ciąży również. A dwa miesiące to nie wieki i napewno się uda i mi i Tobie, zobaczysz lada chwila obie bedziemy porównywac objawy ciążowe

reklama
madmax domyślam się że takie ciągłe lezenie plackiem to nic fajnego, ale wytrzymaj jeszcze troszkę, bedzie dobrze zobaczysz. Ja crio bede miała za jakies 2 tygodnie, dzis jest moj 3dc czekamy na owulkę i dwa dni po crio czyli tak jak wspomniałam jeszcze jakies 2 tygodnie:tak:
gienek super ze idzisza usg, wierze ze wypadnie pozytywnie i nie bedziesz musiała się juz stresować, trzymam kciuki za czwartek &&&&
Zosiu trzymam kciuki, jeszcze troszkę i wszystko bedzie wiadomo, oby Twoj cud trwał i trwał....:-)
yplocka życzę wysokiej betki!!!!:-)
Ilonka jak tam po punkcji??? daj znać;-)

U mnie dzis na wizycie standardowa procedura, miałam robione usg i pobraną krew, następna wizyta za tyzień we wtorek:tak: Czekamy na owulkę:-)

Ostatnia edycja:
ja dzisiaj bylam u GP bo ostatnio mialam bolesci jelit oraz biegunki skierowal mnie lekarz prowadzacy ciaze,dzisiaj znowu mialam bolesci i zaoarcia juz sama niewiem o co chodzi.pytalam ze moze po owocach bo bardzo duzo jem pomaranczy mandarynek oraz arbuza a powiedzileli mi ze napewno nie po owocach ani po wodzie bo duzo pije dostalam 2 fiolki teraz musze sie zlatwic i odac do badania.Co do usg to dosc ze mam wizyty osobno u poloznej to jeszcze u lekarza prowadzacego i przy kazej wizycie mam skan,sprawdzaja bo maly ulozyl sie po lewej stronie a juz od 34 tygodnia powinien byc posrodku ciekawe co wyjdzie 9 sierpnia.

madmax78- to podobnie jak u mnie było,jak leżałam to nic się nie działo, liczę ,że w piątek wrócisz z dobrymi wieściami,że krwiaka już nie masz :tak:zapytaj też lekarza,co myśli o locie samolotem?
Lola216- tak idę 7 do lekarza,ale również nie wytrzymałam czekania tak długo i zapisałam się jeszcze w tym tygodniu;-) mnie zaczęło niepokoić,że zaczynam czuć lekkie ruchy jednego dziecka a drugiego nie czuję wcale, poza tym jak przystawiam rękę to jedna strona brzuszka ciepła a druga lodowata-robię sobie już wkrętki,więc żeby się uspokoić pójdę...poza tym będzie to 3D/4D więc mam nadzieję,że jakby było coś "nie tak" to lekarz zauważy. A ty nie denerwuj się mniejszą dzidziunią, ja sprawdzałam jakieś tabelki-wiek ciąży i waga/wielkość to ona się w nich mieści:tak: po prostu będzie może drobniutka a synek kawał chłopa!
yplocka- trzymam dzisiaj mocno kciuki, daj znać jak wynik!!!
Zosiu- już tylko parę dni i będziesz testować, taki chwytający ból jak na @ ale bez krwawienia to dobra oznaka jest.A jaki test będziesz robiła?
Roxi- to u Ciebie crio będzie jak ja wyjadę na urlop,ale będę o Tobie myśleć i trzymać mocno kciuki!! Wybieramy się gdzieś ok.13.08 na tygodniowy urlopik po polskich górach.
Kasiu- te biegunki i zaparcia to może mały naciska Ci na jelita i dlatego, mam nadzieję,że szybko minie...
Miliaa- odezwij się jak Ci poszło na wizycie w czwartek,bo wiem że też masz!! Przesyłam Ci pozytywną energię i wracaj już tutaj do nas:)
masia- cześć:-) ale ładnie udało Ci się zbić TSH pamiętaj,że nie można jej zbić też za bardzo,bo można wejść w nadczynność tarczycy. U mnie pojawił się ostatnio ten problem,że spadło mi aż za bardzo..już niedługo będziesz miała crio, czas tak szybko leci, wakacje się skończą i będzie październik:tak:
marcikuk- jak się czujesz? masz już brzuszek? u mnie bujnął się bardzo, jak tak dalej pójdzie to go nie udźwignę:-(

Gieniek - w pierwszej chwili jak zobaczyłam wynik to się troszkę wystraszyłam, ale potem zobaczyłam, że to jeszcze w normie. Zaraz też zadzwoniłam do Pani endokronolog i powiedziała, że jeśli transfer na przełomie września/października, to mam brać codziennie euthyrox 50 zamiast co drugi dzień 50 i co drugi dzień 75, a początkiem września na wizytę kontrolną.

Marcikuk - no to życzę superaśnego urlopu!!!! Odpocznij!!!!

Yplocka no to ja pocichu gratuluje.

Marcikuk zyczę udanego urlopu, pogoda trochę lepsza :-)

Masiu koniecznie kontroluj TSH, napewno pani endokrynolog się na wszystkim zna.

Gienek ty sobie kobieto nic nie wkręcaj obydwoje pięknie się rozwija i super że będziesz miała takie USG w 3D/4D, pamiętam że będziemy czekac na fotę.

Kasiu napewno wszystko jest w porządku, pewnie te owoce zaszkodziły

Roxii to my czekamy razem z Tobą, kurcze ale to zleciało, już mamy sierpien i zaraz Twoje crio.

Wczoraj byłam pełna entuzjazmu, dziś znowu obudził mnie lęk. Brzuch już mnie dziś nie boli. Nie plamię. Co chwilę dotykam swoich piersi, sprawdzam czy jeszcze bolą. Ale tak jak juz WAm pisałam ból piersi może byc spowodowany przyjmowaniem progesteronu, chociaż tłumaczę sobie że to przecież objaw ciążowy jest :-) więc hustawka nastroju, wczoraj normalnie byłam przekonana że musi się udać przeczytałam Wasze posty i jeszcze bardziej dodały mi wiary. Także dopóki nie zatestuje musicie mi dawać tego extra kopa wiary, że się udało.

Miłego dnia dziewczyny pełnego dobrych wieści.

Cześć dziewczynki!!!
yplocka1-żeby nie zapeszać ale myślę, że jest dobrze:tak:
masia123-hej, rzeczywiście dawno Cię nie było, dobrze, że podjeliście decyzję o crio, musi być przecież dobrze. Pozdrawiam
gieniek-kochana ja też mam nadzieję, że już w końcu będzie wszystko dobrze, bo jak na razie od początku mam jakieś problemy. No a o locie zapytam na pewno-ten temat bardzo mnie dręczy.
marcikuk- w związku z tym życzę Ci udanego urlopiku:cool2:, wybierasz się gdzieś czy domujesz?:-)
Lola216-czytałam, ze taka różnica jest w normie, no ale na pewno jest do dla Ciebie stresujące, będzie dobrze zobaczysz;-)
Roxii- na to za 2 tyg. wielki dzień, a co w ogóle porabiasz?

reklama
Do góry