reklama
Jeszczeniematka
Fanka BB :)
Ostatnio jeszcze wyhaczylam w internetach jakas apteke euro na hucie, tylko juz nie pamietam ulicy, tez maja od reki ale nie dzwonilam pytac o cene.
Euro Apteka jest w CH Czyzyny- to ta?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ciążowe zawsze 100% , ale jest mały myk tzn jeżeli między zwolnieniem ciążowym a normalnym była przerwa mniejsza niż 3 msc masz płatne tak jak zwykle czyli 80%Ja dzis taka wykonczona, bede leciala, bo juz przysypiam a rano do pracy.
Na szczescie jutro juz piatek i znow kilka dni wolnego. Bede musiala sie jednak zastanowic nad zwolnieniem, bo czuje sie jakos taka zmeczona i wykonczona. Nie chce sobie zaszkodzic a jezeli jest opcja zwolnienia, to moze faktycznie nie ma co sie zastanawiac.
Czy ktoras z was orientuje sie, jak to wyglada z zwolnieniem? Zawsze jest 80% czy mozna dostac 100% platne zwolnienie i na jak dlugo?
Jeszczeniematka
Cuudo!!
Jupi [emoji7]
Jeszczeniematka
Ja po wizycie. Endo 8,9mm, zwiekszam estrofem do 3x1, plastry dalej jak byly. Wino tez zwiekszam i ma grać.
Dostalam dodatkowo encorton od soboty.
Progesteron tez od soboty i we wtorunio na dobry poczatek roku transfer.
Ja w tej ciazy chyba schudne, bo lekow mam tyle, ze nie zdaze juz nic innego zjesc.
Uśmiałam się,bo ja tez łykam tego wszystkiego jak za trzy posilki [emoji86]
encka86
Ja dzisiaj byłam w 19 dpt na wizycie pęcherzykowej - no i dostałam już zwolnienie z kodem B oznaczającym ciążę - 100% płatnym - także Ty też powinnaś dostać bez problemuJa dzis taka wykonczona, bede leciala, bo juz przysypiam a rano do pracy.
Na szczescie jutro juz piatek i znow kilka dni wolnego. Bede musiala sie jednak zastanowic nad zwolnieniem, bo czuje sie jakos taka zmeczona i wykonczona. Nie chce sobie zaszkodzic a jezeli jest opcja zwolnienia, to moze faktycznie nie ma co sie zastanawiac.
Czy ktoras z was orientuje sie, jak to wyglada z zwolnieniem? Zawsze jest 80% czy mozna dostac 100% platne zwolnienie i na jak dlugo?
Jeszczeniematka
Ja dzis taka wykonczona, bede leciala, bo juz przysypiam a rano do pracy.
W momencie potwierdzenia ciazy otrzymujesz 100%. Ja bym się nie zastanawiała,jeśli zle się czujesz.
dżoasia
O właśnie o tą mi chodziło Daj znać po ile tam mają jak się dowieszDziekuje Jutro z ciekawosci obdzwonie kilka aptek i podpytam jak tam cenowo i z dostawa. Euro Apteka wedlug internetu faktycznie ma Prolutex na stanie na Medweckiego.
Możesz zapytać też o lutinus i crinone?
dżoasia
Podejrzewam, że następnym razem już będziesz mogła prosić o zwolnienie z B na 100%, ja takie dostałam nawet przy poronieniu zatrzymanym, z tym że u mojej IngiJa dzis taka wykonczona, bede leciala, bo juz przysypiam a rano do pracy.
reklama
dżoasia
Plastry z estradiolem, tak jak progesteron jest doustny, dowcipny lub w zastrzykach, tak estradiol jest doustny (jego można tez aplikować dowcipnie) i w plastrach@dżoasia a te plastry na co sa? Dopiero co sie nauczylam jako tako o co chodzi w stymulacji i lekach potransferowych to musze teraz rozkminiac na czym polega sztuczny cykl do crio
Doustny to np estrofem lub progynova a plastry ja mam oesclim, ale u was w klinice dają jakieś inne
Podziel się: