reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja dzis taka wykonczona, bede leciala, bo juz przysypiam a rano do pracy.

Na szczescie jutro juz piatek i znow kilka dni wolnego. Bede musiala sie jednak zastanowic nad zwolnieniem, bo czuje sie jakos taka zmeczona i wykonczona. Nie chce sobie zaszkodzic a jezeli jest opcja zwolnienia, to moze faktycznie nie ma co sie zastanawiac.

Czy ktoras z was orientuje sie, jak to wyglada z zwolnieniem? Zawsze jest 80% czy mozna dostac 100% platne zwolnienie i na jak dlugo?
Ciążowe zawsze 100% , ale jest mały myk tzn jeżeli między zwolnieniem ciążowym a normalnym była przerwa mniejsza niż 3 msc masz płatne tak jak zwykle czyli 80%

Ja po wizycie. Endo 8,9mm, zwiekszam estrofem do 3x1, plastry dalej jak byly. Wino tez zwiekszam i ma grać. :laugh2:
Dostalam dodatkowo encorton :baffled:od soboty.
Progesteron tez od soboty i we wtorunio na dobry poczatek roku transfer.
Ja w tej ciazy chyba schudne, bo lekow mam tyle, ze nie zdaze juz nic innego zjesc.

Uśmiałam się,bo ja tez łykam tego wszystkiego jak za trzy posilki [emoji86]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na szczescie jutro juz piatek i znow kilka dni wolnego. Bede musiala sie jednak zastanowic nad zwolnieniem, bo czuje sie jakos taka zmeczona i wykonczona. Nie chce sobie zaszkodzic a jezeli jest opcja zwolnienia, to moze faktycznie nie ma co sie zastanawiac.

Czy ktoras z was orientuje sie, jak to wyglada z zwolnieniem? Zawsze jest 80% czy mozna dostac 100% platne zwolnienie i na jak dlugo?
Ja dzisiaj byłam w 19 dpt na wizycie pęcherzykowej - no i dostałam już zwolnienie z kodem B oznaczającym ciążę - 100% płatnym - także Ty też powinnaś dostać bez problemu

W momencie potwierdzenia ciazy otrzymujesz 100%. Ja bym się nie zastanawiała,jeśli zle się czujesz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje :) Jutro z ciekawosci obdzwonie kilka aptek i podpytam jak tam cenowo i z dostawa. Euro Apteka wedlug internetu faktycznie ma Prolutex na stanie na Medweckiego.
O właśnie o tą mi chodziło :) Daj znać po ile tam mają jak się dowiesz :)
Możesz zapytać też o lutinus i crinone?

Podejrzewam, że następnym razem już będziesz mogła prosić o zwolnienie z B na 100%, ja takie dostałam nawet przy poronieniu zatrzymanym, z tym że u mojej Ingi :)

reklama
@dżoasia a te plastry na co sa? Dopiero co sie nauczylam jako tako o co chodzi w stymulacji i lekach potransferowych to musze teraz rozkminiac na czym polega sztuczny cykl do crio ;)
Plastry z estradiolem, tak jak progesteron jest doustny, dowcipny lub w zastrzykach, tak estradiol jest doustny (jego można tez aplikować dowcipnie) i w plastrach ;)
Doustny to np estrofem lub progynova a plastry ja mam oesclim, ale u was w klinice dają jakieś inne ;)

Do góry