reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja dzis taka wykonczona, bede leciala, bo juz przysypiam a rano do pracy.

Na szczescie jutro juz piatek i znow kilka dni wolnego. Bede musiala sie jednak zastanowic nad zwolnieniem, bo czuje sie jakos taka zmeczona i wykonczona. Nie chce sobie zaszkodzic a jezeli jest opcja zwolnienia, to moze faktycznie nie ma co sie zastanawiac.

Czy ktoras z was orientuje sie, jak to wyglada z zwolnieniem? Zawsze jest 80% czy mozna dostac 100% platne zwolnienie i na jak dlugo?
Ciążowe zawsze 100% , ale jest mały myk tzn jeżeli między zwolnieniem ciążowym a normalnym była przerwa mniejsza niż 3 msc masz płatne tak jak zwykle czyli 80%

Ja po wizycie. Endo 8,9mm, zwiekszam estrofem do 3x1, plastry dalej jak byly. Wino tez zwiekszam i ma grać. :laugh2:
Dostalam dodatkowo encorton :baffled:od soboty.
Progesteron tez od soboty i we wtorunio na dobry poczatek roku transfer.
Ja w tej ciazy chyba schudne, bo lekow mam tyle, ze nie zdaze juz nic innego zjesc.

Uśmiałam się,bo ja tez łykam tego wszystkiego jak za trzy posilki [emoji86]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na szczescie jutro juz piatek i znow kilka dni wolnego. Bede musiala sie jednak zastanowic nad zwolnieniem, bo czuje sie jakos taka zmeczona i wykonczona. Nie chce sobie zaszkodzic a jezeli jest opcja zwolnienia, to moze faktycznie nie ma co sie zastanawiac.

Czy ktoras z was orientuje sie, jak to wyglada z zwolnieniem? Zawsze jest 80% czy mozna dostac 100% platne zwolnienie i na jak dlugo?
Ja dzisiaj byłam w 19 dpt na wizycie pęcherzykowej - no i dostałam już zwolnienie z kodem B oznaczającym ciążę - 100% płatnym - także Ty też powinnaś dostać bez problemu

W momencie potwierdzenia ciazy otrzymujesz 100%. Ja bym się nie zastanawiała,jeśli zle się czujesz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje :) Jutro z ciekawosci obdzwonie kilka aptek i podpytam jak tam cenowo i z dostawa. Euro Apteka wedlug internetu faktycznie ma Prolutex na stanie na Medweckiego.
O właśnie o tą mi chodziło :) Daj znać po ile tam mają jak się dowiesz :)
Możesz zapytać też o lutinus i crinone?

Podejrzewam, że następnym razem już będziesz mogła prosić o zwolnienie z B na 100%, ja takie dostałam nawet przy poronieniu zatrzymanym, z tym że u mojej Ingi :)

reklama
@dżoasia a te plastry na co sa? Dopiero co sie nauczylam jako tako o co chodzi w stymulacji i lekach potransferowych to musze teraz rozkminiac na czym polega sztuczny cykl do crio ;)
Plastry z estradiolem, tak jak progesteron jest doustny, dowcipny lub w zastrzykach, tak estradiol jest doustny (jego można tez aplikować dowcipnie) i w plastrach ;)
Doustny to np estrofem lub progynova a plastry ja mam oesclim, ale u was w klinice dają jakieś inne ;)

Do góry