reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki życzę Wam przede wszystkim spokojnych Swiąt, dla niektórych z nas są najpiękniejsze jakie tylko mogłybyśmy sobie wymarzyć, dla niektórych są niespokojnym czasem oczekiwania, są też takie, którym pękło serce i nie ma mowy o radości.
Wszystkim świeżo upieczonym mamuśkom życzę, żeby Dzieciątka ładnie rosły, nie chorowały, radości z macierzyństwa, przespanych nocy i szybkiego powrotu do super formy i fit figury;)
Brzuchatkom spokojnej ciąży, bez przykrych niespodzianek, niech Wam brzuchy rosną zdrowo i w Nowym Roku wyskoczą z nich piękne zdrowe różowiutkie pupeczki:D
Wszystkim staraczkom dużo siły i wytrwałości, wiary i nadziei. Niech sikacze pokażą w końcu wymarzone 2 kreski a bety niech rozsną do nieba. Niedługo wszystkie będziemy szczęśliwe.

Dziękuję, że jesteście :*
kochana Tobie życie aby się tym razem udało... :) super że jesteś i zasługujesz na nagrode naprawde... masz coś takiego że potrafisz pocieszyć.. Wesołych Świat :)

Napisane na HUAWEI TAG-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja mam tak od porodu, mimo ze mialam cesarke. Nie moge skakac pajacykow, zapomnij o cwiczeniach na trampolinie bo po prostu leci i sie czuje niekomfortowo. Jak cos wymyslisz to daj znac, z checia skorzystam bo to dosc niekomfortowe jest.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Generalnie problem z mięśniami kegla mam od porodu (nie jestem w stanie ich mocno zacisnąć) i dlatego staram się ćwiczyć je regularnie ale to już nigdy nie było to samo co przed porodem. Przez ponad miesiąc od stymulacji do okresu po transferze nie ćwiczyłam i się mocno pogorszył stan mięśni. Zastanawiam się czy przez brak ćwiczeń czy też z powodu przyjmowanych hormonów. Wkurzam mnie to, bo muszę latać do toalety nawet częściej niż do tej pory, co jest mocno uciążliwe. :(
Muszę się spieszyć z ćwiczeniami, bo niedługo znowu transfer. ;-)

Ja właśnie doświadczyłam ile zrozumienia mam we własnej najbliższej rodzinie...ZERO:( :( byłam na dole u mamy i jej pomagałam a przyjechala siostra i...... ona moja mama i tato zaczęli przeżywać jej ciąże, ekscytowac się itp. Nie wytrzymałam i ucieklam do siebie na górę,
usłyszałam tylko jak byłam na schodach z ust siostry-PRZECIEŻ JEJ DZIECKA NIE ZABRAŁAM WIĘC O CO JEJ CHODZI....
To się nazywa kur...rodzina i wsparcie. Odechcialo mi się już tych całych świąt z nimi... przepraszam że marudze ale tylko Wam mogę się zwierzyć...
kochana domyślam się tylko co czujesz... straszne to jest ja tez sie o tym przekonałam z damim .. ahh ta rodzina ... uspokuj sie troszke i zdecyduj jak święta spędzić .. my z mężem zdecydowaliśmy zostać sami w święta.. całuje mocno

@Marg i jeszcze jedno. Twoja siostra powiedziała co powiedziała i to było beznadziejne. Ale wiesz czemu to powiedziała? Bo pewnie w niej się kotłują takie uczucia że ty ja obwiniasz a nic zrobiła nic złego, zaciążyła. Ze nie ma wpływu na to co się tobie przydarzyło a czuje jak byś ja za to karała, jak by to była jakaś jej wina. I ze to niesprawiedliwie. Ludzie którzy czuja ze ktoś z nimi postępuje niesprawiedliwie przeważnie reagują obrona przez atak. I tak koło się kręci. Bez rozmowy ani rusz...
To ona powinna mnie pocieszyć a nie ja szukać pocieszenia u niej... Trudno się mówi. Ale jak jeszcze raz walnie jakiś tekst to ja też umiem odpowiedzieć. Niech się cieszy ale może troche się powstrzymać przy mnie... hi czuje jakby na złość mi robiła. Tym bardziej ze każdy się ze na naturalny cud liczyc nie mogę.... każdy myślał ze robiliśmy tylko inseminacje.
Ale wiecie co... my wszystkie jesteśmy tak silne ze damy radę. Podniesiemy się i będziemy walczyć dalej :)

@dżoasia jest tu naszym aniołem stróżem. :)
Masz w sobie dużo ciepła, dobrze, że jest ktoś taki wśród nas, kto zawsze umie odpowiednio ubrać myśli w słowa.

Wszystkiego dobrego Dziewczyny i @dami . Życzę Wam, żeby te święta przebiegły w spokojnej, rodzinnej atmosferze pełnej miłości i zrozumienia bez względu na to czy w szerokim gronie, czy tylko z mężem/partnerem. :*
Jesteście wszyscy świetni. :*
Cieszę się, że trafiłam na to forum, bo wiele się nauczyłam w kwestii in vitro, ponadto jesteście fantastycznymi ludźmi, z którymi można dzielić chwile dobre, jak również te gorsze i być całkowicie zrozumianym oraz uzyskać wsparcie. :*
Dziękuję za to, że jesteście. :)
Wesołych Świąt. :*

Ja juz ruszam na swieta, zamowilam prosecco na lotnisku i tak rozpoczynam wakacje! Bede Was na pewno podczytywac bo juz nie moge bez tego forum wytrzymac! Licze na wspaniale spedzony czas z przyjaciolmi i rodzina, jak tylko wroce zaraz lece do Pasnika :) Na pewno nie raz mi lza poleci na wakacjach bo jestem mega uczuciowa teraz, ale postanowilam to olac i jak beda leciec to trudno, nie bede tez ukrywac tematu. Zreszta wiekszosc znajomych i rodziny wie co przezywam to licze na zrozumienie. Co wiem na pewno, ze kazdy ma jakis problem, my mamy taki ze nie mozemy zajsc w ciaze albo tracimy nasze dzieci, inni sa chorzy, maja dzieci niegrzeczne, mezow ktorzy ich nie wspieraja, a inni sa po prostu samotni i nie moga znalezc drugiej polowki ... a wiec to nie tylko ja mam problem i nie jeden poplacze sobie ze mna !!!

Kochane, z calego serca Wam zycze tego co tak wszystkie chcemy i pragniemy! Niech ten 2018 rok bedzie Nasz !!!

[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Tobie kochana też życze cudnego bobaska ...udanych świąt rodzinnych i czego sobie tylko życzysz :)

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzę zdrowia, spokoju, radości i miłości. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! Każdej z Was życzę przede wszystkim zostania szczęśliwą mamusią [emoji4]
1514029142-fd4fed11e198faf2-aaaaaa.jpeg

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
dziekuje kochana :) tobie również życze wesołych świąt i spełnienia najskrytszych marzeń.. :)

kochana domyślam się tylko co czujesz... straszne to jest ja tez sie o tym przekonałam z damim .. ahh ta rodzina ... uspokuj sie troszke i zdecyduj jak święta spędzić .. my z mężem zdecydowaliśmy zostać sami w święta.. całuje mocno

Oni uważają że nie ma problemu. Dla mnie on jest...Ale pocieszenia na dole szukać i nich nie będę. Będę walczyć o swoje szczęście...i nie potrzebuje do tego kibiców czyli rodziny która gdy trzeba mnie nie wspiera. A święta chce czy nie chce muszę spędzić w domu ze względu na dziecko.
Kochana wam to życzę dużo siły wytrwałości i wiary... wierzę że dami wyzdrowieje i będziecie mogli na nowo powrócić do spełnienia tego wyjątkowego marzenia :* :*

reklama
Święta i spokój... nie realne :rolleyes::sorry2: ja tylko mam nadzieje ze nie wyjdziemy od teściowej z powodu jakiejś kłótni politycznej :D
Rok temu jak palnęła ze bardzo dobrze ze Marszałek sejmu wykluczył Szczerbe z obrad „bo po co gówniarz o muzyce gadał” i że obrady z ustaleniem budrzetu na sali kolumnowej gdzie fizycznie nie wpuścili opozycji były ok „bo oni im tylko przeszkadzają ratować kraj” to myślałam ze mężowi żyłka pęknie:rofl:. Potem było pare miesięcy chłodnych kontaktów :p
Czyli kochana unikać tematów politycznych musicie :p rozmowa o pogodzie i ewentualnie pochwalenie jedzenia :D

Do góry