reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
onlyone- jupi!!! Wszystkie wierzyłyśmy w odnalezienie "zguby". Super, że tym razem postanowił/-a się objawić :-)
vilnius80-serdecznie witamy i zapraszamy do dzielenia się z nami przeżyciami i wątpliwościami i radościami szczególnie :-)

Cudownie,ze dzis tyle pozytywnych wiadomosci!!!

Onlyone, takie mialam przeczucie ,ze sie jeden schowal. Taki z niego maly figlarz rosnie hihihi Ciesze sie ogromnie, ze sa blizniaki i macie sie w trojke dobrze :-)

Kinga1-ja poprzednio leczyłam się w Provicie w Katowicach i tam miałam całą masę b.drogich i różnych badań, wiec jak z tym wszystkim pojechałam do białego to już nic mi nie robili. Jakbyś chciała konkretnie jakie to musiałabym odszukać wszystkie te badanka.;-)

chyba we wrześniu ponownie zacznę stymulację :-( - mrożaczków nie mam ponieważ z 10 tylko dwa nadawały się do zapłodnienia więc podano mi tylko 2, więc czeka mnie ponownie walka... teraz zbieram siły i staram się mysleć pozytywnie :-)

Hmm... to jest mniejsza klinika, ale maja bardziej spersonalizowane podejście - mniej więcej w tym samym czasie jedna z dziewuszek podchodziła do inv w invimedzie, a druga w Opolu. To tej z Opola dzwonili codziennie z informacjami o zarodkach i w ogóle - ww Wro jest bardziej masówka - przyjeżdżasz dopiero na transfer i się dowiadujesz co i jak. Jednej i drugiej się udało (w Opolu nawet podwójnie). I w opolu jest sporo taniej - jak na razie prognozowane koszty (czekam na @ i 3 dc żeby zacząć stymulacje) to ok 1500 leki + 4200 procedura + ewentualne mrożenie, we Wrocławiu rozmawialiśmy o kosztach rzędu 7500 + 2500 leki. Tak naprawdę INV to spora loteria - albo się uda albo nie. Ale tak naprawdę przeważyło to, że w Opolu mogę chodzić na wizyty bezkolizyjnie po pracy - bo gin przyjmuje do 20.00 i w razie potrzeby przyjdzie w sobotę czy niedzielę.

memories02, wiem kochana ,ze nie tak mialo byc. Zadawalam sobie takie same pytania jak Ty. Dlaczego sie nie udalo, przeciez podali najladniejszy zarodek. Trzeba pamietac,ze one sa ladne z zewnatrz. Niestety lekarze nie wiedza jakiej jakosci zarodek jest w srodku a moze byc wadliwy genetycznie. Potem moze byc jeszcze cala masa powodow dla ktorych zarodeczek nie zostal z Toba. Dobrze,ze robisz dodatkowe badania ,zeby wykluczyc potencjalne przyczyny.
Przykre, ale czeso tak jest,ze lekarze leca wg schematu nie zwazajac na to,ze kazdy pzypadek jest inny. Nie pomysla,ze moze db zrobic inne badania ktore nie sa rutynowe.
Jesli nie masz zaufania do lekarzy i jestes zawiedzaiona ich podejsciem do pacjentow lepiej zmienic klinike.
Sciskam mocno i glowa do gory. Zrobilas juz jeden krok do przodu po przegranej bitwie , @ przyszla a moge Ci powiedziec , ze to jest wielki sukces :tak:

reklama
Do góry