reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sztuczne uśmiechy...Boże jak ja to znam:( chyba każda z nas to zna. I mnie od kiedy dwa lata temu pironilam skończyły się życzenia od strony męża rodziny i dzidziusia bo po nich zawsze szybko wychodziłam do łazienki z oczami prlnymi łez...Ale w mojej rodzinie pomimo ze wiedzą że mamy problem te życzenia nadal są. Nikt nie zdaje spnoe sprawy jak bardzo nie bolą. Jedno jest pewne przed wigilią wezmę coś na uspokojenie bo patrzeć się na siostrę nie mogę a jeszcze słychać jak każdy będzie mówił jedz Ania bo jedz za dwoje itp :(
Ja gdybym nie miała syna to bym się teraz spakowała i pojechała na całe święta gdzieś tylko z mężem...Ale dziecku świat zabrać nie mogę .
Przykre to wszystko...współczuję Tobie...który to był tydzień ciąży?

reklama
Cześć Dziewczyny,
No to jestem po wizycie. Pierwszy szok, 2 zarodki zostały razem zamrożone, czyli transfer dwóch.
Drugi szok trzy zarodki, które miały być hodowane do blastki przestały się dzielić w czwartej dobie. Myślałam, że jednak trochę dłużej dociagnęły, ale niech będzie. Może zdarzy się cud i te dwa mrożaczki, które zostały będą szczęśliwe. Mam startować od przyszłego cyklu, od drugiego dnia cyklu brać estrofem i acard. Przy transferze intralipid i nacinanie otoczki. Później dostanę kilka dni zwolnienia.
Jestem trochę skołowana, że to ostatnia szansa z zarodkami mężowymi. Proszę pocieszcie .
Będzie dobrze, masz dla kogo walczyć :) @zylwia przechodziła druga procedurę, tamtym razem bez mrozaka, tym razem bez mrozaka a jednak ten "jedynaczek" w brzuchu szaleje z betą :)
To który dziś dc?? :*

O dawce nie wiem nic, nawet nie wiedziałam, że są różne, więc nie spytalam. Jeśli chodzi o termin, to w dniu transferu. Ogólnie ginekolog powiedziała, że decyzja co do intralipidu i nacięcia otoczki będzie należała ostatecznie do embriologów ale ona da takie zalecenia.
Są różne. Mi kiedyś podali dawkę 8 ml 20%. A potem klinika się połapała dopiero ze daja więcej 100 20%... i najlepiej żeby to było rozcieńczone do pół litra w NaCl...
Szczerze to ja nie rozumiem co embriolog ma do intralipidu. Jak są wskazania to decyduje lekarz. Albo immunolog.

Hej. W porządku. Już trochę lepiej. W tym tygodniu będę miała do odbioru wyniki badania histo-pat wycinka. Czekam na okres, minęły już 3 tygodnie a nadal go nie ma. A jak u Ciebie.
Olusja ja czekałam 5 tygodni po zabiegu. Łyżeczkowanie to taka mechaniczna @, początek cyklu, więc najpierw wszystko wraca do równowagi, prawdopodobnie będzie owulacja i dopiero @.

Im bliżej do bety tym stres większy. Mój sposób to odmużdzanie. Oglądam jakiś wciągający serial od deski do deski. Nie ma mnie w tym świecie, czas szybciej mija...
Hehe;) ja jak zaczynam ogladac jakis serial to itak sie zaraz lapie na tym ze moj mozg sie wylacza i jest bardzo daleko od fabuly na ekranie;) poprostu 24/7 jedna mysl;( masakra ja chyba do glowy doatane;)
Ale fajnie ze Ciebie to rozluznia;)zawsze to jakis sposob,)
Ile dni do testowanka?

Są różne. Mi kiedyś podali dawkę 8 ml 20%. A potem klinika się połapała dopiero ze daja więcej 100 20%... i najlepiej żeby to było rozcieńczone do pół litra w NaCl...
Szczerze to ja nie rozumiem co embriolog ma do intralipidu. Jak są wskazania to decyduje lekarz. Albo immunolog.
Też nie bardzo rozumiem o co chodzi. :(
Zapytałam ją na wizycie czy nie trzeba by było wesprzeć czymś transferu myśląc o embryoglue a ona na to, że w przypadku trzy dniowych zarodków to intralipid. Myślałam, że to ma podobne działanie w takim razie. Ale teraz w domu czytam i zaczynam się zastanawiać. No i dodatkowo mi zaproponowała nacinanie otoczek. Na razie doczytałam, że to się robi raczej na blastocystach...

Miałam zabieg 1 grudnia... Mój lekarz twierdzi, że można od razu, internety piszą, żeby odczekać 3 miesiące. Nawet jeśli w styczniu byśmy mieli wizytę startową, to znając życie i tak transfer pewnie 2 lub 3 cykle dalej wyjdzie, bo moje torbiele uprzykrzają mi życie. Ja jestem gotowa o każdej porze dnia i nocy, ale tak jak już kiedyś pisałam, spłacamy kredyt hipoteczny i nie wiem, czy nasza zdolność kredytowa pozwoli nam na jaką kolwiek pożyczkę.
Ale ze stymulacją nie musisz chyba czekać 3 miesiące, skoro i tak zakładasz odroczenie transferu :) Więc jeśli tylko finanse pozwalają to działajcie :)

Dziewczyny, odebralam wyniki bety. Beta w 7 dpt byla 97,5 a teraz w 9 dpt 230,6. Czy ten przyrost jest ok?

Glupia ze mnie dupa, nie zrobilam poziomu progesteronu, bo myslalam ze zgodnie z zaleceniem kliniki przetestuje tez w piatek w 11 dpt i wtedy zrobie progesteron.Dzwonilam do kliniki, lekarz dopiero jutro bedzie, takze na razie nie mam info co do rozwoju bety.
PIĘĘĘĘĘKNAAAAAAA!!! :*

Nie dziekuje, ale wlasnie troche spadl mi kamien serca, jezeli mowicie, ze przyrost ok :)
Teraz bede w piatek stresowala sie jak wariatka, jeszcze tym bardziej przez ten progesteron.

Powiedzcie, czy tak zapobiegawczo mozna na kilka dni zwiekszyc dawke progesteronu? Nie ma to skutkow ubocznych dla kropkow? Chodzi mi mianowicie o przypadek, kiedy to robiac badanie w piatek moze juz nie bedzie lekarza do konsultacji a wynik bedzie sredni. Mam jeszcze 11 sztuk Crinone, ktore mi zostaly z poprzednich podejsc. Wiec czy opcjonalnie moglabym dorzucic to wrazie potrzeby do Lutinusa i Duphastonu a Pyrogena brac tak jak biore?
Nie wolno dawać i zabierać jeśli idzie o prg. Jak coś dodasz to trzeba dawać dalej inaczej robisz spadek. Dopiero jak ciaza jest koło 8 tygodnia po kolei się prg się zaczyna odstawiać po troszku.

reklama
Hehe;) ja jak zaczynam ogladac jakis serial to itak sie zaraz lapie na tym ze moj mozg sie wylacza i jest bardzo daleko od fabuly na ekranie;) poprostu 24/7 jedna mysl;( masakra ja chyba do glowy doatane;)
Ale fajnie ze Ciebie to rozluznia;)zawsze to jakis sposob,)
Ile dni do testowanka?
Dlatego ja oglądam tylko takie skandynawskie trzymające w napięciu pełne morderstw nie wyjaśnionych
Ja czekam na podejście do crio po hiperce. :)

Do góry