reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja robiłam takie badania. Ale wtedy musisz iść do szpitala na łyżeczkowanie, a następnie wysłać próbkę do labo które się tym zajmuje.
Jak już będziesz mieć określoną płeć, musisz zarejestrować dziecko w urzędzie. Wtedy masz prawo do skróconego urlopu i zasiłku pogrzebowego.
Jedna moja kolezanka poszła do labu ze słoikiem... Stało się niespodziewanie a ze to nie była pierwsza strata i chciała bardzo poznać przyczynę.

reklama
Ja osobiście nie unioslabym psychicznie grobu i pogrzebu nienarodzonego dziecka, a w moim przypadku 4 takich. Gdyby to było martwe urodzenie, czyli po 24 tc to co innego wtedy nie ma wyjścia. Eh....te decyzje są strasznie trudne

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka
Mam tak samo. A dodatkowo ja wcale grobów nie potrzebuję, generalnie to mam cicha nadzieje ze zanim ja wykorkuje to będzie można prochy zabrać z cmentarza i rozsypać je w jakimś ukochanym miejscu. Ja nie lubię tłumów ;)

Ja robiłam takie badania. Ale wtedy musisz iść do szpitala na łyżeczkowanie, a następnie wysłać próbkę do labo które się tym zajmuje.
Jak już będziesz mieć określoną płeć, musisz zarejestrować dziecko w urzędzie. Wtedy masz prawo do skróconego urlopu i zasiłku pogrzebowego.
Tylko jeśli chodzi o zasiłek to... trzeba do USC pojechac z aktem zgonu w ciągu 2 dni od poronienia...

Ja mam AMH 9,5,a pobrali mi tylko 9 komórek z czego 7 bylo dojrzałych.Moj gin bal sie przestymulowania i szlam krótkim protokolem.Nie ma reguły.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana masz idento wynik po punkcji jak ja :) tylko, że ja szłam długim. A co zrobiłam z tą nadprogramową komórką, jeśli mogę zapytać? :)

U mnie też brak owulacji i LUF. Mąż badanie nasienia robił 2 razy. Pierwszy raz kilka lat temu jak zaczęliśmy starania pod okiem lekarza, były bardzo dobre. Później robił rozszerzone i też tragedii nie było. Przekonaj męża, żeby dał Wam jeszcze jedną szansę, że strony mężczyzn nie wymaga to aż tak wiele. My musimy przejść wiele więcej.
Mamy 12 komórek moich zamroznych. Wiem ze na symulacje by się nie zgodził bo cały ten proces ledwo przezylam a o punkcji już nie wspomnę :( mowie mu ze tę komórki i jeśli się z nich nie uda to zamykamy temat itp. Żałuję ze nie zdecydowaliśmy się na program ×3 bo byłoby już zapłacone i łatwiej by mi było go namówić. liczył am ze przy tych komórkach to potrzebowalibysmy około 7000 na całość łącznie z lrjani. Tym bardziej ze część leków mam po tych próbach . Cały czas staram się go przekonać ale brak odzewu...i teraz nie wiem vo bardziej przeżywam, to ze się nie udało czy to że nie będę miała więcej szans na posiadanie rodzeństwa dla syna. Nie chciałabym aby był jedynakiem :( może z czasem mój m zmieni zdanie ale wątpię.
Ile masz lat jeśli mogę wiedzieć??

A to jeszcze jakiś czas temu chyba było w zależności od tygodnia ciąży. Nie wiedziałam.
W zależności od tego czy dostaniesz w szpitalu akt zgonu. Jak wczesna ciaza i się nie upominasz to często w szpitalu nie daja. Ale jak się upomnisz to maja obowiązek. Płeć wcale nie musi być znana, teraz są przepisy takie ze jak jeszcze nie widać można wpisać to co rodzice czuja. Ale... No nie każdy chce. No i do urzędu trzeba w ciągu 2 dni z aktem zgonu z imieniem i nazwiskiem dziecka trzeba jechać.

Dziewczyny, odebralam wyniki bety. Beta w 7 dpt byla 97,5 a teraz w 9 dpt 230,6. Czy ten przyrost jest ok?

Glupia ze mnie dupa, nie zrobilam poziomu progesteronu, bo myslalam ze zgodnie z zaleceniem kliniki przetestuje tez w piatek w 11 dpt i wtedy zrobie progesteron.Dzwonilam do kliniki, lekarz dopiero jutro bedzie, takze na razie nie mam info co do rozwoju bety.
Piekny przyrost, gratulacje ;)

zupełnie gdzie indziej. Mam od kolezanki miejsce sprzwdzone gdzie lekarze specjalizują się i wykonują chyba tylko usg. 2D, 3d 4d itd. Wyprosiłam zeby mnie wcisneli przed świętami. Ta lekarka do której idę na super opinie na znanymlekarzu wiec bede spokojniejsza po tej wizycie.
Czy to może w okolicach Arkadii? Na Dzikiej?

reklama
Dziewczyny czytam o tym poronieniu. Czy lepiej w domu czy w szpitalu. I doczytalam,ze mozna zrobic pogrzeb malenstwu. Ze mozna wykorzystac 56 dni urlopu macierzynskiego. Zeobic test plci i czy zarodek mial wady genetyczne. Wiedzialyscie o czyms takim?
Ja wiedziałam, ale chyba nie dałabym rady siedziec w domu tyle czasu i dodatkowo latać za sprawami pogrzebowymi :( We wszystkich Świętych poszłam na grób Dziecka Utraconego, zapaliłam lampke za moje aniołki, było ciemno, więc nie kryłam łez, leciały jak grochy, ale to mi pomogło przeżyć na swój sposób żałobę. Potem już nie płakałam :)

Do góry