reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tez tak mysle. Ale żal naprwni jakiś zostanie. Wcale nie myślę udawać że jest wszystko dobrze. .zrobię to tak jak będę chciała i kiedy będę chciała a nie tak jak społeczeństwo tego wymaga. Czas leczy rany i moja też się zagoi...blizna pozostanie ale mniej bolesna. Dziękuję :*

Dokładnie tak.Ja Rez mam na sobie duża rodzinna bliznę,ale już mniej boli,dlatego doskonale Cię rozumiem[emoji10] spokojnej nocy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też nie bardzo rozumiem o co chodzi. :(
Zapytałam ją na wizycie czy nie trzeba by było wesprzeć czymś transferu myśląc o embryoglue a ona na to, że w przypadku trzy dniowych zarodków to intralipid. Myślałam, że to ma podobne działanie w takim razie. Ale teraz w domu czytam i zaczynam się zastanawiać. No i dodatkowo mi zaproponowała nacinanie otoczek. Na razie doczytałam, że to się robi raczej na blastocystach...
Nie, prędzej nacinania robi się na 3 dniowych właśnie. Blastocysty te wyższej klasy to już prawie same z otoczki wypadają. No chyba ze widać ze otoczka gruba. A embrioglue to przy blastocystach prawie nie ma udokumentowanego działania na + a na 3 dniowych wyszły w badaniach ze coś tam poprawia. Bo taki 3 dniowy dluzej musi przetrwać w macicy a 5 dniowy prawie od razu implantację zaczyna

Dziewczyny, odebralam wyniki bety. Beta w 7 dpt byla 97,5 a teraz w 9 dpt 230,6. Czy ten przyrost jest ok?

Glupia ze mnie dupa, nie zrobilam poziomu progesteronu, bo myslalam ze zgodnie z zaleceniem kliniki przetestuje tez w piatek w 11 dpt i wtedy zrobie progesteron.Dzwonilam do kliniki, lekarz dopiero jutro bedzie, takze na razie nie mam info co do rozwoju bety.

Rośnie,a to dobry znak [emoji106][emoji4]

Nie, prędzej nacinania robi się na 3 dniowych właśnie. Blastocysty te wyższej klasy to już prawie same z otoczki wypadają. No chyba ze widać ze otoczka gruba. A embrioglue to przy blastocystach prawie nie ma udokumentowanego działania na + a na 3 dniowych wyszły w badaniach ze coś tam poprawia. Bo taki 3 dniowy dluzej musi przetrwać w macicy a 5 dniowy prawie od razu implantację zaczyna
Dzięki za informację. :) Będę się w takim razie upominać o nacinanie do wszystkich naokoło. :) myślę, że intralipidu mi nie zaszkodzi a może zwiększy szansę. Też mi się wydawało na chłopski rozum, że embryoglue ma większe znaczenie dla 3 dniowych, bo przecież one muszą dłużej przetrwać w macicy nim się zaimplantują. Jeszcze w takim razie wrócę do tematu embryoglue na kolejnej wizycie. :)

Będzie dobrze, masz dla kogo walczyć :) @zylwia przechodziła druga procedurę, tamtym razem bez mrozaka, tym razem bez mrozaka a jednak ten "jedynaczek" w brzuchu szaleje z betą :)
To który dziś dc?? :*
Będzie dobrze. Chciałabym się tylko dobrze przygotować do transferu, żeby mieć świadomość, że zrobiłam wszystko, co można było. :)
Ty też w styczniu zaczynasz? Będziemy się wspierać. :*

Kochana masz idento wynik po punkcji jak ja :) tylko, że ja szłam długim. A co zrobiłam z tą nadprogramową komórką, jeśli mogę zapytać? :)

Przepraszam,złe napisałam-to chyba te hormony [emoji4]myślałam 6,a wpisałam 7. 6 bylo dojrzałych do zapłodnienia,wiec nie miałam nic nadprogramowo.

reklama
Też nie bardzo rozumiem o co chodzi. :(
Zapytałam ją na wizycie czy nie trzeba by było wesprzeć czymś transferu myśląc o embryoglue a ona na to, że w przypadku trzy dniowych zarodków to intralipid. Myślałam, że to ma podobne działanie w takim razie. Ale teraz w domu czytam i zaczynam się zastanawiać. No i dodatkowo mi zaproponowała nacinanie otoczek. Na razie doczytałam, że to się robi raczej na blastocystach...
Nie :-) u mnie w klinice nacina sie tylko dwudniowe i trzydniowe,blastek nie :-)

Do góry