reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Transfer miałaś 8 dni po mnie i wizytę też 8 dni później więc mogą już być serduszka. Ale jeśli by nie było to jeszcze chyba nie powód do niepokoju. Najważniejsze to słuchać lekarza i wierzyć w to co on mówi.
Bardzo bym chciała aby biły na święta! A i piękna data porodu :-) Ja zawsze twierdziłam, że w lato fajniej. Można zrobić ognisko na imprezę urodzinową i grilla :-D a ja jestem z listopada :/

reklama
A jak sie w ogole czujesz??
Blastkę, a nawet dwie :-))
Ja czuje się cudnie :-)) Wymiotuję jakieś 4 do 6 razy dziennie :-D no i najlepsze miejsce w moim domu to kocyk przy kibelku :-) zaprzyjaźniliśmy się i oby tak zostało! Boję się, że śnie i te objawy to też jakieś urojone... no ale czwartek już coraz bliżej, także mam nadzieję, że się trochę uspokoję.
A u Ciebie wszystko ok?? "Czyściutko" w majciochach?? :-D

I bardzo dobrze. Ale co do dupka to po nim nic nie widać w krwi. To inna forma chemiczna progesteronu i zwyczajnie nie wychodzi w tym badaniu laboratoryjnym. Z tego co widzę po sobie i koleżankach crinone jest słabo widocznie dlatego trochę się na nim boje, lutinus w miarę spoko ale przy dawce 3 tez go nie za duzo we krwi na cyklu sztucznym. To już w polskich warunkach faktycznie lepiej na proluteksie isc. Ale jest jedno ale. Ja się nie odważę isc na samym proluteksie bo wiem że jego producent robił badania kliniczne implantacji...i wyszły tak słabo ze ich nie opublikował. Świetnie się przyswaja i świetnie podtrzymuje ciąże ale % słabo się sprawdza w otwieraniu okna implantacyjnego w porównaniu z utrogestanem, który w całej Europie stosują a w pl nie ma. Ten utrogestan jeśli idzie o skład skladnikow aktywnych i jakość można porównać do naszego lutinusa, tyle ze jest o wiele fajniejszy bo bez krzemionki. Takie malutkie żelowe tableteczki które w razie czego można tez połykać ale lepiej dowcipnie. I... jest dość tani. Wszyscy lekarze co miałam do czynienia z nimi w Polsce mówią ze jest super niestety nie dostępny. Ale jak ktoś może sobie załatwić z Niemiec czy Czech to polecam.

Ja cały czas jadę na utrogestanie. Apteki w czechach realizują polskie recepty. Kosztuje 28zł za 25tbl (lutinus 170 zl za 21 tbl) więc nawet jak ktoś ma daleko to warto się wybrać na wycieczkę :)

Blastkę, a nawet dwie :-))
Ja czuje się cudnie :-)) Wymiotuję jakieś 4 do 6 razy dziennie :-D no i najlepsze miejsce w moim domu to kocyk przy kibelku :-) zaprzyjaźniliśmy się i oby tak zostało! Boję się, że śnie i te objawy to też jakieś urojone... no ale czwartek już coraz bliżej, także mam nadzieję, że się trochę uspokoję.
A u Ciebie wszystko ok?? "Czyściutko" w majciochach?? :-D
Ja czuje sie fatalnie rano. W majciorach mam nadzieje ze spokoj. Wczoraj jeszcze bylo taka jasniutka kawa z mlekiem:) mam nadzieje ze to pozostalosci po tamtych sobotnich i czwartkowych przykrych niespodziankach. Ogolnie jeszcze jestem w łóżku ale glodna jestem tylko na nic nie mam ochoty:(

Ja czuje sie fatalnie rano. W majciorach mam nadzieje ze spokoj. Wczoraj jeszcze bylo taka jasniutka kawa z mlekiem:) mam nadzieje ze to pozostalosci po tamtych sobotnich i czwartkowych przykrych niespodziankach. Ogolnie jeszcze jestem w łóżku ale glodna jestem tylko na nic nie mam ochoty:(
A który masz dziś dpt?? :-) Oj z tym głodem to ja też mam podobnie :p

No to w takim razie do transferu bez wzgledu na to co zleci dr bede leciec na takim zestawie jak ostatnio a w dniu transferu doloze prolutex i ma byc:)
Dzieki za rozjasnienie;)
Utrogestanu nie mam skad skolowac ale na lutinus poza cena oczywiscie, nie narzekam:)

W aptekach w czeskim Cieszynie dość dobrze mówią po polsku. Może warto zadzwonić czy nie zrealizowaliby recepty wysyłkowo.
Przy miesięcznej kuracji 6 tbl dziennie lutinus-ok 1450,zł utrogestan - 200zł.

reklama
To pracuj intensywniej [emoji12] Ja nie mam z nim problemu,a przy tych lekach przed dzisiejszym transferem jest naprawdę fajnie.W sr na wizycie miałam już 12,8,a min to 12,5,wiec do dziś jeszcze ładnie podrosła.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No to domek dla bejbika piękny zbudowałaś. Teraz niech się szybko wgryza i zostaje na dłużej :)

Do góry