reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kobitki, odebralam wyniki beta.... 97,5 w 7 dpt.

Moj M dzis pojdzie sie upic z radosci, mama i ja raczej spokojnie do tego podchodzimy. Teraz oby tylko rosla i wszystko bylo ok.

Powiedzcie, czy sok z aronii lub czarnej porzeczki albo ananasa mozna pic? Czy to nie wskazane? Tak w ogole, zrobilam przed odebraniem wynikow jeszcze zwyklego sikanca od 25 mlU i wyszla strasznie blada druga kreska.

P.S.: Kiedy teraz powinnam znow na bete isc? W srode, czy tak jak klinika wyznaczyla 22 grudnia, czyli piatek?

Wow, piękna beta :). Gratulacje. Najlepiej idź i w środę i w piatek.

Moj M dzis pojdzie sie upic z radosci, mama i ja raczej spokojnie do tego podchodzimy. Teraz oby tylko rosla i wszystko bylo ok.

Powiedzcie, czy sok z aronii lub czarnej porzeczki albo ananasa mozna pic? Czy to nie wskazane? Tak w ogole, zrobilam przed odebraniem wynikow jeszcze zwyklego sikanca od 25 mlU i wyszla strasznie blada druga kreska.

P.S.: Kiedy teraz powinnam znow na bete isc? W srode, czy tak jak klinika wyznaczyla 22 grudnia, czyli piatek?
Suuuuper wiadomosc :)
Gratuluje i trzymam kciuki za piekny przyrost kolejnym razem i proponuje isc w srode po 48h
Sama tez ide - bede w 11dpt

Kurde to nie wiedziałam, że można jeszcze taniej go dostać. Ogólnie kupuję w chyba najtańszej aptece gin w Krakowie, dziewczyny za lutinus nieraz pisały, że płaca ponad 250zł a ja kupowałam po 130, za prolutex też w tej płaciłam 165. Patrzyłam właśnie na tą stronkę kiedyś i wpisywałam przykładowe leki, to wyświetlała mi się tylko 1 lub 2 apteki i nie było podanych cen :/
Z mojego doświadczenia nie można zakładać ze jak jeden lek w miarę tani to inne tez będą. Np. Lutinus tez bardzo tanio maja w aptece przy Invimedzie. A prolutex i crinone ponad 200. Ja sprawdzam gdzie są i dzwonię. Kolezanka zamawiała w aptece wysyłkowej. Warto mec recepty wcześniej żeby zdążyć się zaopatrzyć. Zwłaszcza ze czasem nie ma czegoś dostępnego. A receptę na prolutex zawsze warto mieć na wszelki wypadek jak nagle zacznie się krwawienie po becie żeby nie miotać się w panice w i tak stresującej sytuacji. Można wykupić na sztuki ten prolutex a nie całe opakowanie.

No to jest więcej niż 20:D

A jak pęcherzyk nie pęka mimo zastrzyków (mam ten zespół LUF) to też można na naturalnym? Bo normalnie mi pęcherzyki same rosną, ale prawie nigdy nie pękają nawet po największych dawkach zastrzyków.

Teoretycznie można, nie ma ciałka żółtego ale hormony można wyregulować z zewnątrz. Ale tak się robi chyba jeśli jest kłopot. Np. Jeśli endo nie reaguje dobrze na sztuczny cykl a na naturalnym jest ok. Na twoim miejscu zapytała bym lekarza co doradza bardziej No i przypuszczam ze doradzi ci sztuczny. Zwłaszcza ze tak czy inaczej progesteronu swojego mieć nie będziesz. Jeśli lekarz uzna ze w twoim przypadku lepiej sztuczny to bym spokojnie czekała, szkoda zarodka. U mnie teoretycznie jest wszystko jedno czy sztuczny czy na tabletkach bo cykle są w miarę przewidywalne.

reklama
Kurde to nie wiedziałam, że można jeszcze taniej go dostać. Ogólnie kupuję w chyba najtańszej aptece gin w Krakowie, dziewczyny za lutinus nieraz pisały, że płaca ponad 250zł a ja kupowałam po 130, za prolutex też w tej płaciłam 165. Patrzyłam właśnie na tą stronkę kiedyś i wpisywałam przykładowe leki, to wyświetlała mi się tylko 1 lub 2 apteki i nie było podanych cen :/

Możesz zdradzić gdzie kupujesz leki w Krakowie?[emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry