reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czekam na telefon od Pani embriolog ile mamy zarodków i kiedy transfer. Miała rozmawiać z lekarzem prowadzącym jaką podejmą decyzję, jeśli chodzi o moje duże endometrium. Nie wiedziałam, że zbyt duże to również jest problem. Myślałam, że tylko zbyt małe.
Gieniek
– super wiadomości!!! Niesamowicie się z Tobą cieszę i mam nadzieję, że już wyczerpałaś limit tych złych. :tak::tak::tak:A Twoja wiadomość, że też miałaś tylko 5 pęcherzyków, w tym tylko 2 jajca bardzo mnie pocieszyła, bo mnie pobrali tylko 4 jajca, w tym 3 dobre, a jedno muszą zbadać.

Marcikuk – tylko się zbytnio nie przemęczaj tymi wycieczkami, pamiętaj, że Ty i Bąbelki jesteście najważniejsi, a dopiero potem reszta rodzinki

Onlyone – znalazła się zguba? ;-)

Kinga, Memories – przytulam…. Nie poddawajcie się w walce o marzenia...

Zosia – super że już po punkcji, teraz razem czekamy na info z kliniki co dalej…

reklama
Kinga,memories - oj kobitki,znów się smutno na forum zrobiło :((( Przykro mi bardzo,że się nie udało. Nie poddawajcie się jednak ani przez chwilę. Ja tak upadałam i podnosiłam się przez 5 lat ale zawsze się podnosiłam,mimo,że nadzieja była coraz mniejsza ale mimo wszystko chciałam wierzyć,że się uda. Wam również kochane uda się zakończyć tą bitwę zwycięsko.

gienek - cudowne wiadomości :))) Czytałam jakiś artykuł w którym było napisane,że tylko 1 na 50 kobiet ze złym wynikiem (NT) urodzi chore dziecko,więc to daje obraz jak nieprecyzyjne potrafi być to badanie. Nie chciałam już o tym pisać,zamiast tego wspomniałam o gwiazdach ;)))) Bardzo ale to bardzo się cieszę :)))),że z maluszkami jest wszystko dobrze. AAAAAAAA i nie ma tutaj miejsca na słowo,że się trochę uspokoiłaś - tylko uspokoiłaś się na DOBRE :))))

agapl - kochana a co ja mam pisać (że mnie czasem senność złapie albo pojawią się nudności,że myślę czy bąbelkowi jest tam dobrze...)
Kiedy czytam o Waszych problemach,smutkach,to wręcz głupio mi pisać o sobie (o nas). Tak bardzo bym chciała,żeby każda z Was zaznała tego szczęścia. Oczywiście wierze,że tak też się stanie,tylko droga po to szczęście bywa czasem bardzo,bardzo kręta (moja też taka była). Ściskam mocno i cały czas trzymam za Was wszystkie kciuki.

Onlyone - jak się czujesz/czujecie? Za jutrzejszą wizytę i usg trzymam kciuki - by drugi maluch zrobił tak jak napisałam w jednym z postów - A kuku,tutaj jestem mamusiu :)))

Gienek- wow to super wynik ci wyszedł . Teraz to ja zaczęłam sie stresowac moimi bo mi w porównaniu do Cuebie wyszło ryzyko ZD tylko 1:717 przy większym dziecku i NT 1,7 a przy mniejszym dziecku NT 1.1 a ryzyko ZD 1:1095. Miałam je robione w 12t5d.
A najgorsze jest to , ze krew do Pappa pobrali mi już nawet tydz szybciej . To teraz sie zastanawiam czy skoro mniejsze dziecko jest o nawet 2 tyg rozmiarowo mniejsze to czy oni nie powinni mi tego jeszcze raz pózniej zrobić bo może te wyniki wyszły fałszywe . A czy na USG w 20tc można już stwierdzić czy dziecko ma ZD czy tego nie widać ? Mi oczywiście mówią ze wszystko wyglada dobrze na usg poza ta różnica ktora może wynikać z jakiś innych zaburzeń genetycznych jakich test Pappa i USG nie wykarze lub w co Ja cały czas wierze w to ze po prostu ona jest młodsza i mniejsza jednak wiadomo niepokój zawsze będzie .
A kochana koleżanko chciałam Ci tylko powiedzieć , ze moje kolejne USG jest .... 7 sierpnia o 16.30 ;-) tak wiec mamy tego samego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Dzwonili z kliniki: 2 komórki się zapłodniły, 1 już zaczęła się dzielić, potrzeba czasu, aby zobaczyć ile będzie faktycznie zarodków. Jutro będzie wiadomo więcej i będą ponownie dzwonić. Transfer w przyszłym cyklu, jeśli zarodki będą się nadawały do zamrożenia. Strasznie się martwię, że nie będzie zarodków i znowu będę musiała od początku przechodzić stymulację... :-:)-:)-(

Moja gwiada poleciala dzisiaj do polski na 2 tygodnie niema jej chwile a ja niemoge sobie mjejsca znalezc juz tesknie,juz nigdy jej niepuszcze.to pierwsza taka rozlaka siedze i sie zamartwiam.:-(

Lola216- to teraz ja spróbuję Cię uspokoić! :) Test Pappa miałaś rzeczywiście trochę za szybko,bo robi się go dopiero po USG i wtedy oddaje się wyniki USG i oni przepisują wartości z USG plus jeszcze to co z krwi wychodzi i sumują wynik. Natomiast przezierności miałaś dużo lepsze niż moje maluchy,bo ja robiłam USG z 12 t.4d i jedno miało NT 1.3 a drugie NT 1.8. Co do wad genetycznych to oprócz tego nieszczęsnego NT (które u Ciebie jest super) lekarze biorą jeszcze pod uwagę inne czynniki, które mogą być podejrzane, np brak kości nosowej,jakaś niedomykalność zastawki serca, spłaszczona potylica,wysunięty języczek, jakieś długości kości i wiele innych. Skoro wszyściutko wyszło Ci dobrze na USG to Twoje dzidzie są zdrowe a test Papa to tylko wyliczenia matematyczne, to na zasadzie jak idziesz z psem na spacer to program by wam wyliczył,że macie po 3 nogi ;-) A kiedy masz badanie połówkowe kochana? U mnie jeszcze hen hen,ale też będę się stresować, na razie spróbuję odsapnąć.. Przy bliźniakach uważam,ze te wyliczenia komputerowe w ogóle nie mają sensu!Czytałam przypadki,że wszyściutko było ok , USG super a dziecko rodziło się chore,więc musimy wierzyć,że nasze maluszki są zdrowe:tak:

P.S: Ja mm wizytę 7 sierpnia o 16.40:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Last time- tylko 1 na 50? Weź to dobrze,że mi tego nie napisałaś bo to bardzo duże ryzyko przecież na chore dziecko. A ty pisz o swoich dolegliwościach chętnie Cię posłuchamy:tak:
Marcikuk tak tak dziewczyny dobrze piszą nie przemęczaj sie za bardzo jak przyjadą teściowie. Moi też przyjeżdżają w najbliższą niedzielę, mąż w pon.do pracy a ja zostanę z nimi,muszę coś wymyśleć;-)
Masia-przy mnie to ty jesteś kurka znosząca złote jajka, he he trzymam kciuki,żeby wszystko komóreczki ładnie się zapłodniły!!
Onlyone- powodzenia jutro na USG, nic się nie bój

reklama
Mam tylko nadzieję, że ostatnio wszystko szło idealnie do momentu testowania - beta była maluteńka. Teraz wszystko idzie z problemami, więc beta w taki przypadku powinna być gigantyczna :-)

Do góry