reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z całego serca Ci tego życzę [emoji16]
Niesamowite uczucie. Ja mam dodatkowe USG też w czwartek. U mnie niestety niepokój nie ustępuje więc robię dla własnego spokoju. Po 7 poronieniach ciężko mi się cieszyc. Mam cały czas gdzieś w glowie że to zaraz się skończy. Życie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Spokojnie, teraz twoja ciąża skończy się w 38 tc przez cc [emoji6]

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

reklama
Felia tu niektorym sikacze o czulosci 25 wychodzily 2-kreskowe a bety byly ponizej tej wartosci. Jesli krech jest grubsza to znaczy ze rosnie beta:) i nawet lepiej ze.mialas tako sam test bo roznica w kresce jest wiarygodniejsza:) super!! Po cichu gratuluje, beta tylko potwierdzi dobre wiadomosci. Kubus jednak ma dobra reke;)

Pojechalam wiec i zrobilam. Niestety tutaj Diagu nie maja, wiec wyniki standardowo nastepnego dnia dopiero od godz 14. Poprosilam, ze potrzebuje znac je wczesniej, wiec mi Pani dopisala, ze na cito i zapakowala osobno do labu i dopisala na karteczce ze cito. Odbior dzis ok. 18. Online ich niestety nie mam szans sprawdzic. Taki minus wiejskich placowek. Po drodze niestety zgubilysmy klucze, mam nadzieje, ze to nie zle omen :( Jedziemy poszukac, moze gdzies nam wypadly :/

Najprościej : dni od transferu + wiek zarodka( np 5 dni) + 14 dni ( bowiem owulacja jest ok 14dnia) .

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

A no właśnie, wg kalkulatora 7 tydzień i 3 dni, a wg normalnego liczenia 7 tydzień i 6 dni... Chociaż to az tak duża różnica nie jest [emoji16] Chyba sie czepiam z tego stresu czy wszystko z Dzidzia OK [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A no właśnie, wg kalkulatora 7 tydzień i 3 dni, a wg normalnego liczenia 7 tydzień i 6 dni... Chociaż to az tak duża różnica nie jest [emoji16] Chyba sie czepiam z tego stresu czy wszystko z Dzidzia OK [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ja mam 2 dni różnicy jak liczę od miesiączki ostatniej a punkcji...bo to inaczej wypada;)

Hej. Dziewczyny jestem 1 dzień przed punkcja. Wczoraj wzięłam ovitrelle i gonapeptyl. Czy to normalne, ze dzisiaj brzuch mnie trochę kłuje. Jest to do zniesienia ale czuje się jakby się zagazował [emoji53]pije herbatę zielona a co mogę jeszcze ewentualnie wypić/ wziąć żeby nie był taki wzięty?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pij dużo wody i zastosuj lekkostrawną dietę. Polecam rosołek na swojskiej kurze (te sklepowe mają masę hormonów, których Ty i bez tego masz nadmiar).
Pomagają też tabletki essentiale forte.

Ps. w okresie jesienno zimowym lepiej zrezygnować z zielonej herbaty, bo nawet gorąca ma działanie wychładzające.

Dlatego właśnie napisałam. Ale coś czuję ze będzie wolała poczekać do stycznia. Przecież bym dostała informacje żeby przyjść w 2 dniu jak by miał być transfer a na karcie „zgłosić się na kontrole po miesiączce”. Słowa o transferze nie było kiedy i na sztucznym czy naturalnym bo tak zaaferowana byłam zarodkami, czy je trzymać do 5 doby czy nie, czy transfer tamtego dnia czy nie ze o crio w ogóle nie rozmawiałam...

Może te karty mają taką standardową formułkę, a lekarz nie pomyślał że możesz chcieć w następnym cyklu podchodzić. Jak ma być cykl sztuczny to najpóźniej w 3dc musisz zacząć brać leki (wcześniej usg czy nie ma po punkcji torbieli i jak jajniki).
Ale Ty chyba nie masz problemu z endometrium i zawsze lecisz na naturalnym to po @ w zupełności wystarczy :)

Co mnie to obchodzi:laugh2: przeciez płace to mi wolno:laugh2::laugh2: a tak serio to moj gin ma swoja asystentke na kazdej wizycie, ktora mu zaklada nawet gumke na glowice od usg wiec... ;) ona tez kobieta, podejrzewam ze po tylu latach pracy ich juz to nie dziwi. Ja sie zawsze wycieram chusteczka do higieny int przed wyjsciem na wybieg do samolotu:) a potem dr jak widzi, ze cos leci to mi daje recznik papierowy, nie masz sie czego bac amo wstydzic, przeciez to normalna fizjologiczna rzecz, tak samo jak kupa przy porodzie:p

I w tej oto chwili 80% dziewczyn na forum zaczęło rozważać cesarkę :D

I w tej oto chwili 80% dziewczyn na forum zaczęło rozważać cesarkę :D
Hahaha :D dobrze, że ja nie musze tego rozważać:D znaczy się może źle to ujęłam ale mam wadę serca w wieku 5 lat miałam operację więc poród naturalny w moim przypadku jest niemożliwy :)

A propos tej kupy przy porodzie:laugh2: ostatnio rozmawiałam z ciocia mojego emka czy było wyproznianie :laugh2::laugh2::laugh2: :rofl::rofl2: głupie tematy co :D :p A rodziła już 3 razy :D

reklama
Do góry