reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
AA i moje nk 18% są suuper, piękne!!
I na tym świstku z wizyty napisała:
Jeśli PACJENTKA PODEJMIE DECYZJĘ, to:
po transferze wspomaganym accofilem - jeśli ciąża - to 10-14dpt przetoczenie 20g, następnie o 4 tyg 20 g a następnie i potem po 15g (jedno lub 2 przetoczenia)

SEEEERIOOO????:laugh2::laugh2::laugh2:
Cycki mi jebły o podłogę. Sory za słownictwo, ale nie mam innych słów...
Masakrw. NK powinny byc w okolicach 10. Co za baba. A z innej beczki. Sprawdzalas ta homocysteine?

Niestety moge leciec sama tylko, wracamy z Chicago w niedziele a od poniedzialku sie przedszkole zaczyna, u nas nie mozna dzieci brqc kiedykolwiek ze szkoly dlatego maz musi zostac na miejscu. Ja lece w czwartek i wrqcam w niedziele. Mam ogromna nadzieje ze sie czegos dowiem, zleci badania i bedzie jakas podstawa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Chociaz z tego co kojaze to maz musial byc tylko przy allo mlrach a doc Pasnik zleca chyba test CBA gdzie oddajesz tylko swoja krew, potem ew gdyby trzeba bylo sie szczepic to musiałby zrobic badania czy moze byc dawca do szczeoionki i wirusologie chyba ze od razu bys chciała pullowane ale nie wiem czy tak mizna od razu, a najlepiej jskby w Twoim przypadlu nie potrzebne byly szczepienia:) ale ciesze sie bardzo ze podjelas taka decyzję:) zuch dziewczyna:)

@dżoasia szczerze mówiąc jestem w mega szoku :eek:
To może w takim razie Ty już w ogóle nie chodź do lekarzy tylko sama podejmuj wszystkie decyzje :oo:
Po cholere nam lekarze? :angry:
Kur**** najszybciej działającym lekarzem jest weterynarz moich koni :-D jak tak dalej pójdzie to może będę korzystać tylko i wyłącznie z jego pomocy :D

Tamiza mi w gc się zdarzyło 2 razy, że czekałam bardzo długo na wynik i też mnie tak zwodzili, aż po moich naleganiach okazywało się, że coś z krwią było nie tak i tego badania w ogóle nie wykonywali. Poproś (warknij : ) żeby zadzwonili do labo gdzie to wysłali (oni sami genetyki nie robią) i dowiedzieli się jak długo masz jeszcze czekać (płacisz-wymagaj).
Dziękuję tak też zrobię!
A warczeć będę już od samego progu :-D

@tamiza u mnie były spięcia jak się okazało, że transfer nie wyszedł. Mój mąż bardzo to przeżywa, zwłaszcza że siebie obwinia o całą tę sytuację. Teraz emocje są opanowane. Planuję przy następnym transferze się nie stresować, bo przecież i tak nie mam wpływu na wynik a stresem mogę tylko zaszkodzić kropkowi.
Tyle z planów.
Trochę się boję wizyty, bo jak się okaże, że cykl się rozregulował i nie ma owulacji, to tracę co najmniej jeden cykl. A czas płynie nieubłaganie, zaraz będzie trzeba powtarzać badania, nie wiadomo jak zaplanować wszystko w pracy.
A to chcesz mieć teraz transfer na naturalnym cyklu?

Chociaz z tego co kojaze to maz musial byc tylko przy allo mlrach a doc Pasnik zleca chyba test CBA gdzie oddajesz tylko swoja krew, potem ew gdyby trzeba bylo sie szczepic to musiałby zrobic badania czy moze byc dawca do szczeoionki i wirusologie chyba ze od razu bys chciała pullowane ale nie wiem czy tak mizna od razu, a najlepiej jskby w Twoim przypadlu nie potrzebne byly szczepienia:) ale ciesze sie bardzo ze podjelas taka decyzję:) zuch dziewczyna:)
To czy mąż może być dawcą to chyba na podstawie testu lct można stwierdzić??
Bo mi Paśnik zlecił tylko IMK, CBA i LCT właśnie, LCT wyszedł ujemny i mówił, że to oznacza, że mój organizm nie widzi genów męża jako intruza, nie wspominał, że trzeba zrobić jakieś dodatkowe badania, żebym się szczepiła limfocytami męża...
Ja już nic nie wiem z tego wszystkiego. :(

Powiem szczerze ze jade tam z ogromna nadzieja, dla mnie to wszystko czarna magia, chce po prostu wiedziec co sie ze mna dzieje. Pani z recepcji mowila ze musze przyjechac na wizyte pierwsza, moze jakies badania tam od razu zrobic, ewentualnie reszte na miejscu jak cos nie pojdzie. I jak beda juz wyniki to konsultacja, diagnoza i ponowny kontakt moze byc przez email albo telefon.

A jeszcze zapomnialam Wam napisac ze asystentka Lewego mi odpisala ze on nie bierze nowych pacjentow, ale pracuje z ciezkimi przypadkami i asystuje kolegom, czasami robi transfery ale nie za czesto. Ale robi konsultacje, nawet jak ktos nie jest pacjentem Novum. Postanowilam najpierw sie dowiedziec od Pasnika co i jak, a potem ewentualnie przed kolejna proba zglosze sie do Lewego ale mysle ze teraz nie ma co, ale jak jest szansa na konsultacje to moze tez szansa aby zrobil moj transfer, musialabym przedstawic moj przypadek jako ciezki, a ze wszystko na to wskazuje to nie powinno byc duzego problemu. Musielibysmy tam jechac razem a teraz nie ma szansy bo jest szkola a w Szwajcarii nie ma szans aby dziecko z przedszkola wyciagnac, musialabym pisac pismo i sie tlumaczyc a to wcale nie gwarantuje pozwolenia. Ale tak mysle ze moze jak juz bede wiedziala na czym stoje to wroce do niego na wiosne!

Dziewczyny, sciskam Was mocno, obiecuje ze bede czesciej zagladac :)

reklama
Do góry