reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pięknie!!!!!! Progesteron ciut niskawy ale nie ma tragedii. Co na to lekarz??
Zmiana duphastonu z 3x1 na 3x2 :) nie zapytałam w sumie o żadna luteine..hm ..mam w domu jeszcze po inseminacjach podjezykowa ale sama nic nie biorę na własną rękę ..
Bardzo się cieszę ale teraz znowu stres o przyrost :(

Ja bym zaufala dr. Jesli mowi zeby sie nie martwic to najlepsze co mozesz zrobic to starac sie nie poddac stresowi i czekac do wizyty.

Wydaje mi sie ze 3 dpt to nie jest wiarygodne badanie i w ogole bym sie nim nie sugerowala. Zrob spokojnie za 2 dni, bedzie dobrze!

Super! Cichutko gratuluje! Masz podobny poziom bety jak ja, w 8 dpt mialam 50 a w 10dpt 115.

Fantastycznie! Gratulacje :)))) Niestety do progesteronu sie nie umiem odniesc, ja jestem na prolutexie i Crinone i mam 90-100 poziom progesteronu. Nawet nie wiem czy moj lekarz nie przegina :/
Zależy dziewczyny w jakich jednostkach macie podawany progesteron - są dwie jednostki

Wartość podaną w nmol/l mnoży się przez 0,314 i otrzymuje się stężenie w jednostkach ng/ml. Przelicznik: 1 ng/mL = 0,314465 nmol/L.

• 1-28 ng/ml - po owulacji
  • 9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
  • 17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
  • 55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży

Kochana wiem, że jest ciężko. Jakoś musisz przeżyć żałobę na swój sposób, nasz forumowy sposób to WINO, dużo WINA :D Trzymaj się :* przed kolejnym podejściem może spróbujcie coś z lekarzem zmodyfikować, jakieś inne lub dodatkowe leki. Może suplementy jakieś? Dziewczyny tu polecają fertiformula oil (fertinea.pl). Coś bym pobadała też...
Beta 0,10 :( drugi nie udany transfer ehhh

Zależy dziewczyny w jakich jednostkach macie podawany progesteron - są dwie jednostki

Wartość podaną w nmol/l mnoży się przez 0,314 i otrzymuje się stężenie w jednostkach ng/ml. Przelicznik: 1 ng/mL = 0,314465 nmol/L.

• 1-28 ng/ml - po owulacji
  • 9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
  • 17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
  • 55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
Ja mam ng/ml właśnie;)

Kochane z jednej strony człowiek sie usmiecha do samego siebie,bo jest mnóstwo informacji ze sie udało,ze ciąże prawidlowo sie rozwijają,zwlaszcza kiedy samemu jest sie tym szczesliwcem prawda! Z drugiej zas strony serce pęka z bólu gdy widzimy posty,ze beta negatywna lub ze z kropkiem cos nie tak. Najwazniejsze jednak ze jestesmu tutaj razem i wspieramy sie nawzajem. Kiedy jest dobrze to cieszymy sie cyims szczęściem,\le kiedy jest zle to mozemy rowniez liczyc na siebie. Na wsparcie i porady w kazdej kwesti. Ogolnie chce powiedzieć,ze dobrze ze jest to forum. Ciesze sie ze mam Was kochane no i Wy sie cieszcie ze macie mnie hahaha:)
JAAAK JAAAAAA SIĘĘĘ cieeeeeeeeeeeeeeeszęęę!!!!!!! ;)

Kochana wiem, że jest ciężko. Jakoś musisz przeżyć żałobę na swój sposób, nasz forumowy sposób to WINO, dużo WINA :D Trzymaj się :* przed kolejnym podejściem może spróbujcie coś z lekarzem zmodyfikować, jakieś inne lub dodatkowe leki. Może suplementy jakieś? Dziewczyny tu polecają fertiformula oil (fertinea.pl). Coś bym pobadała też...
Zobaczę co lekarz tym razem zaleci :) myślę, że warto spróbować wszystkiego :)

reklama
Ja już po wizycie. Mój maluszek ma całe 6 cm, bardzo się kręcił podczas badania. Jeszcze nie wiemy co będzie. Wszystko w porządku. Na te choroby, które jest robione badanie mam wskaźnik do każdego 1: na kilkaset tysięcy. Badania z krwi będą za jakieś 10 dni bo z krwi można więcej powiedzieć.
A nie powinnaś mieć badań z krwi przed usg? Bo właśnie na tej podstawie oblicza się prawdopodobieństwo wystąpienia chorób genetycznych. Krew + usg, samo usg nic nie mówi.

Do góry