reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No hej dziewczyny. Lekarz powiedzial ze to 6 tydzien ciąży. W sumie to nie wiem jak oni ro wyliczaja??? Przeciez w poniedzialek mina 4 tygodnie od transferu. No dobra zarodek byl 5-cio dniowy wiec + 5 dni. Wiec na chwile obecna to niecaly piaty tydzien chyba nie? Niestety moj kropek to zamazana plamka bo luyeina wszystko rozmazala. Ale widac cos miedzy jajem plodowym a jajem żółtym. Czyli jest moj kropus. W czwartek jeszcze raz ide na potwierdzenie. Z tym ze o 13 mam nie brac luteiny zeby nie zamazala obrazu.

Gratulacje [emoji106][emoji4] A ciaze liczy się tak,ze 1 dzień ostatniego cyklu to pierwszy dzień ciąży.

reklama
Przed chwilą opisałam dlaczego mam źle przeczucia. Twoja sytuacja też jest zastanawiajaca i obydwie mamy w środę wizytę... My się w sumie długo nie staramy ale przechodzilam już i ciaze biochemiczne, i poronienie, i dwie c.pozamaciczne. I teraz już tylko IVF nam zostaje (brak jajowodow).
Słuchaj, jest pozytywny aspekt tej sytuacji, kolejna pozamaciczna juz Ci nie grozi [emoji6] - to tak pół żartem pół serio. Jestem pewna że wszystko jest w porządku [emoji38]

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Przed chwilą opisałam dlaczego mam źle przeczucia. Twoja sytuacja też jest zastanawiajaca i obydwie mamy w środę wizytę... My się w sumie długo nie staramy ale przechodzilam już i ciaze biochemiczne, i poronienie, i dwie c.pozamaciczne. I teraz już tylko IVF nam zostaje (brak jajowodow).
A jaka masz bete teraz a jaka wcześniej? Nie ma co sobie wkręcac, ja też codziennie mam jakieś obawy. Nadmiar wolnego czasu mi nie służy, teraz zajęłam się czymś innym to i głowa odpoczywa. Zycze Ci żeby wszystko było dobrze, żeby Twoje obawy okazały się złudne.

Dokładnie. Typowe głupie gadanie ludzkie... bierz się za drugiego bo jednemu to źle a nie Ty taka wygodna i nie chce się więcej w pieluchy wchodzić. Ale cóż...pozostaje unikać tematu. W najbliższej rodzinie kazdy wie ze chcemy ale nie możemy...Ale głupie komentarze też czasami się zdarzają :(
Jak to mawia mój tata, zapalony kajakarz na takich to tylko jeden argument. Wiosłem w łeb. I najlepiej nie takim nowoczesnym. Starym dobrym drewnianym.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja zrobilam test sikany w 12 dpt i nie dlatego , ze tak dlugo chcialam czekac tylko dlatego ze brzuch mnie bolal jak na @@@ od 6 dnia po transferze a 11 mialam lekkie plamienie. Polaczylam te dwa fakty, odstawilam rano leki i dla swietego spokoju wieczorem siknelam. Wyszedl cien cienia, bylam bliska obledu bo naprawde nie wiedzialam o co chodziBeta na nast dzien byla 197 i zaczely mi konkretne sikance wychodzic. Nie robcie ich tak szybko!!!!!! Szkoda nerwow ,- a ta opcja „ biore pod uwage ze wyjdzie negatywny” nie funkcjonuje bo juz macie dola. Wiem ze kusi , ja testu zrobic nie chcialam, bo chcialam sobie jak najdluzej w ciazy pochodzic❤️I sie udalo, a brzuch jak na @ boli mnie codziennie.Normalny objaw ciazowy.

reklama
Do góry