reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja byłam na sztuczny i progesteron mialam 15 i lekarz powiedzial ze jak na sztuczny to i tak bardzo dobrze w zwiazku z czym nawet nie zmienil mi dawkowania a dzis juz prawie 18 tydzien mam ;)

Na prawdę oj to mi trochę ulżyło nie wiedziałam, że jest różnica między sztucznym a naturalnym cyklem jeśli chodzi o poziom progesteronu. zasugerowałam się wynikiem mojej koleżanki ale faktycznie ona była na naturalnym cyklu a ja sztucznym stąd taka różnica :) trochę mi już lepiej :) dziękuje!

reklama
Na prawdę oj to mi trochę ulżyło nie wiedziałam, że jest różnica między sztucznym a naturalnym cyklem jeśli chodzi o poziom progesteronu. zasugerowałam się wynikiem mojej koleżanki ale faktycznie ona była na naturalnym cyklu a ja sztucznym stąd taka różnica :) trochę mi już lepiej :) dziękuje!
jest taka niepisana teoria wsrod lekarzy ze prg na sztucznym od 10 jest juz ok;)

Cześć dziewczyny jestem 8dpt, moja Doktor kazała mi zrobić dzisiaj badanie krwi na wysokość proegesteronu i wynik mam 15,77 ona twierdzi że jest dobry a ja w to wątpię i sądzę, że transfer się znowu nie udał. Ostatnio po pierwszym transferze miałam wynik coś w granicach 14. Czy Wy też badałyście poziom progesteronu w 8 dpt? Ja już dzisiaj jestem załamana a beta dopiero w poniedziałek ehh... :(

Ja 6dpt miałam progesteron 11,1 (a beta była pozytywna). Były tu już rozmowy na ten temat - nie każdy progesteron wychodzi w krwi, wydzielany jest skokowo, itp. Oczywiście zwiększyć leki możesz (najlepiej w porozumieniu z lekarzem), najważniejsze żeby nie było plamien.

Nie wroz z fusow i nie zalamuj sie :oo:ja przy pozytywnej becie ,bodajze 400 mialam progesteron 13,5.Progesteron jest wydzielany skokowo ,tzn teraz tak a za chwile totalnie cos innego.Zaleznie od tego co bierzesz jeden jest we krwi wykrywalny inny nie. Wynik jest OK tym bardziej w 8dpt.:)
Matko a ja już po tych hormonach to chyba do głowy zaczynam dostawać dlatego tak się stresuję tym wszystkim. Kurcze dobrze, że trafiłam na Wasze forum bo inaczej przewyłabym dzisiaj cały dzień a jak widać nie ma takiej potrzeby przynajmniej do poniedziałku do wyniku bety :) dziękuję za odpowiedź!

Ja 6dpt miałam progesteron 11,1 (a beta była pozytywna). Były tu już rozmowy na ten temat - nie każdy progesteron wychodzi w krwi, wydzielany jest skokowo, itp. Oczywiście zwiększyć leki możesz (najlepiej w porozumieniu z lekarzem), najważniejsze żeby nie było plamien.

Pisałam do swojej Dr o wyniku progesteronu i napisała, że jest dobry. To chyba trochę wyluzuję już dzisiaj :) Plamienia nie mam także wracam do pozytywnego myślenia :)

Wow super kochana ale czy to nie za wczesnie po cc?
Będę to oczywiście konsultowala z lekarzem , jeśli blizna na macicy będzie ok to podobno nie ma przeciwskazam. Zresztą wiesz jak jest, u mnie pierwszy transfer był szczęśliwy a nie wiadomo czy za drugim razem będzie tak pięknie [emoji52]

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

Cudowności:-)) Piotruś jak z wagą?? Po zdjęciach to widzę że obydwoje piękne okrągłe buźki :-))
Ooo tak [emoji1] oboje super przybierają, Piotruś goni Ole. Ostatnio różnica między nimi to tylko niecałe 800 g a początkowo było 1100 różnicy

[emoji127] 28.09.2017 Piotruś i Oleńka

reklama
Do góry