reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak, biorę cały czas bo boję się odstawić. Ale powoli muszę zmniejszać dawkę i w końcu skończyć to brać.
Ja teraz jestem na naturalnym cyklu ale mialam wlaczony progesteron w dzien transferu, tez 3x1, zlecil mi profesor. Tydzien temu bylam na serduszkowym i inna lekarz kazala mi zmniejszyc dawke do 1x1 i brac przez tydzien i odstawic calkowicie. Wychodziloby, ze mam brac do jutra czyli moj 8+1 tc. Oczywiscie nie zmniejszylam dawki i mam zamiar brac conajmniej do 10tc, na szczescie mam recepty. Na poczatku nie chcialam wcale lekow ale jak juz sa wlaczone to tez boje sie odstawic. Tylko u mnie troche inaczej orzy cyklu naturalnym.
Masz mdlosci? Ja mialam od 5tc do wczoraj. Zaczelam sie stresowac, ze za szybko przeszlo.. wizyta dopiero za 2 tyg.
Po prenatalnych masz jeszcze usg czy dopiero polowkowe?

reklama
Dziewczyny krew oddana, z tego co rozmawialam to nie za bardzo wiedza co z moim przypadkiem zrobic. Beda dzwonic po wynikach!
Wczoraj bylo lepiej na wieczor, nad ranem znow zaczelam czuc cos w podbrzuszu i znow troche krwi sie polalo ale to bardziej takie okresowe krwawienie i bolem bym tego nie nazwala a bardziej ciagniecie w podbrzuszu.

Dostalam zwolnienie poki co do konca tygodnia a wiec ide dalej lezec. Modle sie o cud [emoji120][emoji173]️[emoji120]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

A to super :) A to też podchodzili do in vitro ? A jakieś badania u was są złe ? Jaka jest przyczyna?
Też in vitro mieli przy pierwszym i drugim dziecku. U nas przyczyna niewyjaśniona. Nasienie Ok. Być może u mnie tkwi problem, miałam kilka zabiegów ginekologicznych w ostatnich 5 latach...Laparoskopię odradzał bo to dla mnie kolejna operacja a to w moim przypadku nic dobrego.

Ja teraz jestem na naturalnym cyklu ale mialam wlaczony progesteron w dzien transferu, tez 3x1, zlecil mi profesor. Tydzien temu bylam na serduszkowym i inna lekarz kazala mi zmniejszyc dawke do 1x1 i brac przez tydzien i odstawic calkowicie. Wychodziloby, ze mam brac do jutra czyli moj 8+1 tc. Oczywiscie nie zmniejszylam dawki i mam zamiar brac conajmniej do 10tc, na szczescie mam recepty. Na poczatku nie chcialam wcale lekow ale jak juz sa wlaczone to tez boje sie odstawic. Tylko u mnie troche inaczej orzy cyklu naturalnym.
Masz mdlosci? Ja mialam od 5tc do wczoraj. Zaczelam sie stresowac, ze za szybko przeszlo.. wizyta dopiero za 2 tyg.
O mdłości to się nie martw. Ja tez myślałam, ze mi przeszło ale jednego dnia mam a drugiego bić mi kompletnie nie dolega. :)

Poza t
Też in vitro mieli przy pierwszym i drugim dziecku. U nas przyczyna niewyjaśniona. Nasienie Ok. Być może u mnie tkwi problem, miałam kilka zabiegów ginekologicznych w ostatnich 5 latach...Laparoskopię odradzał bo to dla mnie kolejna operacja a to w moim przypadku nic dobrego.
Poza tym u mnie niedoczynność tarczycy i tabletki na podwyższona prolaktyne. Wyniki od długiego czasu cały czas dobre.

Dziewczyny krew oddana, z tego co rozmawialam to nie za bardzo wiedza co z moim przypadkiem zrobic. Beda dzwonic po wynikach!
Wczoraj bylo lepiej na wieczor, nad ranem znow zaczelam czuc cos w podbrzuszu i znow troche krwi sie polalo ale to bardziej takie okresowe krwawienie i bolem bym tego nie nazwala a bardziej ciagniecie w podbrzuszu.

Dostalam zwolnienie poki co do konca tygodnia a wiec ide dalej lezec. Modle sie o cud [emoji120][emoji173]️[emoji120]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Trzymam bardzo mocno kciuki!

Hej dziewczyny mmie o 5 obudzil dzis bil plecow na dole, zaczelam sie martwic[emoji21]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w ogóle nie miałam i nie mam mdłości. Gdyby nie to, że nie mam okresu to w ogóle bym nie wiedziała, że jestem w ciąży. Ale tak jak pisze @gooossia17 raz mogą być mniejsze, raz większe dolegliwości. Mnie np piersi przestały boleć i też się zaczęłam martwić. Teraz w styczniu będę miała dopiero połówkowe a po drodze tylko spotkanie z położną.

Do góry