O jednak Cię namówiłam super witaj :* a u kogo masz umówiona wizytę?Cześć Dziewczyny. Jestem po 3 nieudanych IUI. Idziemy o krok dalej i 29 grudnia mamy wizytę startową do in vitro. Czy są tu obecne dziewczyny będące w trakcie procedury w klinice Novum w Warszawie ?
reklama
To tak jak u mnie przy pierwszej procedurze 0 mrozakow i teraz jestem po 2 procedurze w innej klinice i też niestety zero mrozakow nadzieję pokładam w tym 3dniowym okruszku w brzuszku żeby że mną został A to jak pisałaś Twoja siostra też podchodziła do in vitro ? A gdzie się leczycie?A wiec u nas po pierwsze czynnik meski , teratozoospermia , ale wg. embriologow to nie tak duzy problem jak moj wiek ....hmmm 42 lata , jedno szzcescie bez zadnego problemu mam z poprzedniego krotkiego zwiazku ( ur 2013 ) gdzie tata sie niestety nie sparwdzil totalnie jako tata
poza tym czuje sie dziwnie bo inaczej niz przy pierwszym transferze ( 2 3 dniowe zarodki 8BB i 6BB, brak zarodkow do mrozenia ). Od punkcji czulam sie zle za pierwszym razem , brzuch balon , bolacy po transferze nielepiej , po 3 dobie ciut lepiej , ale caly czas czulam macice jak na @ , promieniowanie na nogi z ledzwi i krzyza . pozniej niby to troche mniej ale mimo wszystko czulam ta macice . teraz lepiej o wiele ( moze dzieki aku i wisceralce brzucha w trakcie stymulacji , ) w 2-3 dpt teraz raz mialam takie uklucie w macicy ze az zasyczalam i spokoj, w nocy mialam dziwny bol brzucha ale jakos wyzej niz macica ale minelo. teraz nic kompltenie poza wielkimi bombkami , goracem , bezsennoscia o 4 nad ranem a prg mam 21,7 z pn. i lekarka kazala mi dolozyc dufaston do luteiny i prolutexu. uff to chyba tyle pokrotce
jasani
Fanka BB :)
Ja miałam brać do 10+0, ale ze strachu biorę nadal. Boję się odstawić. Chociaż nie mam tego dużo bo tylko 2x1, ale w tym tyg może zejdą do dawki 1x1.A do kiedy masz brać progesteron? Powiedział Tobie lekarz?
gooossia17
Mi lekarz powiedział, ze po prenatalnym mam zacząć brać tylko jedna tabletkę wieczorem, a później po 21 w ogóle już mam nie brać. Ale ja nie wiem czy to nie za wcześniej. Tez boje się odstawić.Ja miałam brać do 10+0, ale ze strachu biorę nadal. Boję się odstawić. Chociaż nie mam tego dużo bo tylko 2x1, ale w tym tyg może zejdą do dawki 1x1.
jasani
Tak, biorę cały czas bo boję się odstawić. Ale powoli muszę zmniejszać dawkę i w końcu skończyć to brać.Jeszcze bierzesz leki? Mialas chyba do 10tc zalecane.
u doktora Wojewódzkiego.O jednak Cię namówiłam super witaj :* a u kogo masz umówiona wizytę?
O o tym nie słyszałam ale może któraś zna masz z polecenia znajomych czy tak poprostu ? Ja lecze się w Fertimedica w Warszawieu doktora Wojewódzkiego.
A to super A to też podchodzili do in vitro ? A jakieś badania u was są złe ? Jaka jest przyczyna?Mojego męża siostra leczyła się z Mężem u niego i tak nam poleciła. Do inseminacji tez nas przygotowywał.
reklama
JoannaRak
Ja zrobiłam sikacz 8dpt 5 dniowej blastki i wyszedł pozytywny potem nie zalowalam bo łatwiej się na bete czekalo ale pewnie jakby był negatyw inaczej bym teraz podchodzila
ja zrobilam w 7dpt i tez bylo latwiej, byl pozytywny.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: