reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A trzymacie do 5 doby?
Przy tylu komórkach trochę tych zarodków będzie.
Nie wiadomo co będzie, ile dojrzałych komórek, ile zarodkow. Nie, nie chce trzymać do 5 doby na pewniaka, ostatnim razem się sparzyliśmy na tym. Było 17 pobranych jajek, 12 zarodkow i wszystkie trzymane do 5 doby bo potrzebne były blastocysty do biopsji. Tyle ze w 5 dobie rano nie było blastek. I nie było pewności czy jakaś dotrwa. Myślałam ze dostanę zawału wtedy. No ale zaczęły się dzielić i w 6 dobie było 5 blastek z czego po badaniach 4 okazały się zdrowe. Każdy był w osobnym crio transferze i z jednego biochemiczna. Jeszcze jedna biochemiczna była latem z... inseminacji bo zakwalifikowaliśmy się do bezpłatnych badan klinicznych z jedna inseminacja.

Teraz chcę embrioskop, dokładna obserwacja zarodkow, najlepszy transferowany na swieżo (jeśli nie odroczą mi teraz transferu przez hiperke) pozostałe ładne jeśli będą tez mrożone w 3 dniu. A jeśli zarodkow będzie duzo to te mniej pewne trzymane do 5 doby.

Nie wiadomo co będzie, ile dojrzałych komórek, ile zarodkow. Nie, nie chce trzymać do 5 doby na pewniaka, ostatnim razem się sparzyliśmy na tym. Było 17 pobranych jajek, 12 zarodkow i wszystkie trzymane do 5 doby bo potrzebne były blastocysty do biopsji. Tyle ze w 5 dobie rano nie było blastek. I nie było pewności czy jakaś dotrwa. Myślałam ze dostanę zawału wtedy. No ale zaczęły się dzielić i w 6 dobie było 5 blastek z czego po badaniach 4 okazały się zdrowe. Każdy był w osobnym crio transferze i z jednego biochemiczna. Jeszcze jedna biochemiczna była latem z... inseminacji bo zakwalifikowaliśmy się do bezpłatnych badan klinicznych z jedna inseminacja.

Teraz chcę embrioskop, dokładna obserwacja zarodkow, najlepszy transferowany na swieżo (jeśli nie odroczą mi teraz transferu przez hiperke) pozostałe ładne jeśli będą tez mrożone w 3 dniu. A jeśli zarodkow będzie duzo to te mniej pewne trzymane do 5 doby.

Polecam essentiale forte na wątrobę jeść. Mi prawdopodobnie dzięki temu przy trzeciej procedurze hiperka odpuściła.
Powodzenia.

reklama
Do góry