reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@zylwia dzieki :)

A jeszcze dwa pytanka mam dziewczyny. 1. Czy to normalne ze jajniki po punkcji mnie dalej bola? Nie jest to taki bol ze musze brac prochy ale boli..nie moge zs dlugo siedziec czy chodzic bo sie bol zwieksza.
2. Czy ten lutinus u Was tez tak brudzi? Czasami kapie sam taki płyn a czasem gęste grudki... mam nadzieję ze sie wchlania mimo tego...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama

A jeszcze dwa pytanka mam dziewczyny. 1. Czy to normalne ze jajniki po punkcji mnie dalej bola? Nie jest to taki bol ze musze brac prochy ale boli..nie moge zs dlugo siedziec czy chodzic bo sie bol zwieksza.
2. Czy ten lutinus u Was tez tak brudzi? Czasami kapie sam taki płyn a gęsta grudki... mam nadzieję ze sie wchlania mimo tego...

Moje jajniki przez poltora miesiaca byly tak spuchniete, ze wygladalam od poczatku jak w ciazy i o lezeniu na brzuchu nie bylo mowy. Bol po puncki jest normalny.
A lutinus sie wchlania. Jak po aplikacji polezysz troche to bedzie mniej wyplywal.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A wizyte ma sie przed czy po transferze?

Dziękuje :)

Powiedz pania w rejestracji ze chcesz miec wizytę przed transferem. Raz mi recepte wypisywal w zabiegiwym i nie bylo żadnej innej wizyty a tak to prosze przedctransferem, mowie ktorych lekow bede jeszcze potrzebowac i do kiedy chce l4

2. Czy ten lutinus u Was tez tak brudzi? Czasami kapie sam taki płyn a czasem gęste grudki... mam nadzieję ze sie wchlania mimo tego...

Lutinus wyplywa i to normalne, czasem rzadki, czasem gestszy a po punkcji maja prawo dalej jajniki Cię boleć, to raczej normalne

Dzień dobry, u mnie mróz i ogólnie niefajnie. :/
Dzisiaj wykonany test tej samej firmy dalej pozytywny, nawet chyba bardziej wyraźny. Tak więc coś ten kropek walczy. W poniedziałek się okaże na ile skutecznie.

@Kurcia nie stresuj się, transfer to bardzo przyjemny zabieg, zwłaszcza jak się zobaczy swoje piękne kropeczki. Powodzenia. :)

Dobrze, że badania wychodzą całkiem ok. Z tym, że Ty już chyba miałaś encorton (nie wiem jak z heparyna). W styczniu startujesz tak jak inne dziewczyny czy jeszcze później?
Mialam heparyne i encorton ale encorton tylko w dawce 7.5 a immunolog powiedzial ze to stanowczo za malo przynajmniej 15 albo 20 powinno byc. Mam nadziejd zaczac antyki w styczniu. Niestety emek dzien przed badaniami mial goraczke wiec przesunal nam sie termin jego badan na 27 grudnia ale tego samego dnia mamy wizyte kwalifikacyjna wiec mam nadzieje ze bedzie czas start ;)

Powiedz pania w rejestracji ze chcesz miec wizytę przed transferem. Raz mi recepte wypisywal w zabiegiwym i nie bylo żadnej innej wizyty a tak to prosze przedctransferem, mowie ktorych lekow bede jeszcze potrzebowac i do kiedy chce l4
Ok. Dzieki. Poprosze w takim razie. W sumie dalej nie wiem czy podawac dwa czy jeden. Myslalam ze on mi to podpowie. I znow musze z niego wyciagac info :D

reklama
Ok. Dzieki. Poprosze w takim razie. W sumie dalej nie wiem czy podawac dwa czy jeden. Myslalam ze on mi to podpowie. I znow musze z niego wyciagac info :D

To jesrem w szoku ze tego nie ustaliłas przy punkcji a potem rozmawiajac z,embriologiem ktory wyzbaczal godzine tranaferu ale nie wiem czy za pierwszym razem mozna podac 2 zarodki o ile masz mniej niz 35 lat i moim zdaniem bedziesz miala transferoeany jeden. Ja dopiero przy trzeciej stymulacji mialam tranafer 2 zarodkow

Do góry