reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
W łodzi szczepia co 3 tygodnie czyli seria zajmuje 9 tygodni, szczepionka kosztuje 600 zl, przynajmniej tyle placilam w sierpniu jesli to jest z krwi meza bo pullowane sa drozsze, a w Krakowie szczepia co tygodnie,koszt jednej szczepionki tam to 880 zl. Moim zdaniem dla @dzoasi lepiej byloby szczepic sie w Krakowie z tym ze wiazalobysie to z koniecznością wizyty u dr Sachy i mozliwe zrobienie dodatkowych badan bo pn chyba glownie przy szczepieniach sie allo mlrami sugeruje.z drugiej strony jak chcialam.sie doszczepic to w Krakowie musialabym dlugo czekac a w Lodzi mialam duzo szybciej

A jak wyglądają te szczepienia? Robią je na poczekaniu i w tym samym dniu podają? Robi się od razu 4 czy za każdym razem nową?

@hope322 jestem pewna że będzie dobrze. Bądź spokojna. Ten niepokój będzie Ci towarzyszył już całe życie, my mamy zawsze denerwujemy się o nasze dzieci. Myśl pozytywnie i mów pozytywnie bo dziecko słucha w brzuszku :*

Allo mlr masz jakie? To wiem ze Encorton wyklucza szczepienia .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie nie zawsze ale moze w tedy musi byc jeszcze coś innego pochrzanionego w immunologii. Bedac na doszczepieniu w Lodzi rozmawialam z dziewczynami ktore wlasnie braly encorton. One nie podchodzily do in vitro tylko naturalnie zaszky w ciaze, od ktoregos dc braly encorton i chyba 3 dni przed doszczepoeniem go odstawialy a potem mialy brac dalej

Co 3 tygodnie, jesli sie zdecyduję na nie to bede celowac gdzies w okolice 14 grudnia z pierwszym, do tego dodac 9 tyg bo po trzecim szczepieniu tez trzeba 3 tyg odczekac do transferu i wychodzi mi, ze bede wtedy jakos na poczatku cyklu, wiec do transferu od dzis jeszcze by bylo jakies 3 miesiace. Zayebyscie dlugo... :(

Popatrz na to z innej strony...3 miesiące nieograniczonego picia wina :p
I tak masz jeszcze miesiąc przymusowej pauzy+ze 2 tyg do transferu, więc wychodzi tylko 1,5 miesiąca dłużej. Akurat żeby wyskoczyć na narty :)

Rano maz oddaje krew a po poludniu przychodzisz na szczepienie. Nie jest to zbyt miłe gdyz ta szczepionka jest oleista. W krakowie robia po 2 wklucia w przedramie a,w Lodzi po 3
A no i po szczepieniu jest obrzek skóry,u mnie bylo to ok tygodnia, duze bomble jak po ukaszeniu osy i pieronsko swedzace. Podobno im gorsza reakcja na skorze tym.lepiej. szczepienia sa oczywiscie w obydwa przedramienia

reklama
Do góry